Bărbaţi sub arme, de Terry Pratchett, la Editura RAO
https://www.ziarulmetropolis.ro/barbati-sub-arme-de-terry-pratchett-la-editura-rao/

Cu peste 50 de milioane de exemplare vândute, din care 2.500.000 anual doar în Marea Britanie, cărţile lui Terry Pratchett domină topurile vânzărilor din întreaga lume.

Un articol de Petre Ivan|22 februarie 2016

Seria „Lumea Disc“ a repurtat un succes fenomenal, fiind cea mai amuzantă serie fantastică a tuturor timpurilor. Bărbaţi sub arme este a cincisprezecea carte din această serie.

Terry Pratchett este pur şi simplu cel mai bun scriitor de ficţiune umoristică al secolului XX. – Brendan Wignall, Oxford Times

Caporalul Morcove a fost avansat! Acum conduce recruţii din Garda Oraşului Ankh-Morpork, cel mai mare oraş din Lumea Disc, pentru a-l apăra de hoarde barbare, războinici tribali, armate banditeşti…

Dar o slujbă şi mai importantă îl aşteaptă. Un document vechi tocmai a dezvăluit că oraşul Ankh-Morpork, condus de decenii de crima dezorganizată, are un suveran secret! Iar numele lui e Morcove…

Şi astfel începe cea mai mare uimitoare aventură a tuturor timpurilor, sau măcar a întregii după-amiezi, în care soarta oraşului – a universului, chiar! – depinde de curajul unui tânăr, de o veche sabie magică şi de un căţel.

Marele Terry Pratchett, a cărui inteligenţă este metafizică, creează o lume secundară care este vie şi de o uimitoare originalitate. – New York Times

De acelaşi autor, la Editura RAO au mai apărut: Stranii surate , Piramide , Gărzi! Gărzi! , Eric, Imagini mişcătoare , Domnul cu Coasa , Prin cele străinătăţi , Zei mărunţi , Seniori şi doamne.

Foto: Terry Pratchett – RAO

22
/05
/22

„Se estimează că un procent cuprins între 62 și 70% din populația generală se îndoiește într-un moment sau altul din carieră de legitimitatea statutului sau succesului”, afirma psiholoaga cliniciană Pauline Rose Clance în prima parte a anilor `80, când a început să studieze sindromul impostorului.

19
/05
/22

Asociația Bloc Zero a lansat primul număr al revistei de bandă desenată documentară POC!

10
/05
/22

După doi ani (2020 şi 2021), în care Premiile au fost acordate online și transmise în direct pe pagina de Facebook a revistei (cu laureaţii şi membrii juriului intervenind doar în faţa camerelor video), după ce, din motive de pandemie, Premiile au fost amînate din primăvară în toamnă, anul acesta revista noastră va acorda, din nou, Premiile Observator cultural la Teatrul Odeon, marţi, 17 mai, de la ora 19.00.

10
/05
/22

Salonul Internațional de Carte Bookfest, cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă, revine în peisajul evenimentelor culturale din capitală după trei ani de absență pandemică. Peste 100.000 de vizitatori sunt așteptați la ediția din acest an a Bookfest, în perioada 1-5 iunie, în Pavilionul B2 al Complexului Expozițional Romexpo.

18
/04
/22

Cea mai recentă carte a scriitoarei Elena Ferrante, Invențiile ocazionale, a fost publicată recent în traducere la Editura Pandora M, în cadrul colecției Anansi. World Fiction. Este vorba despre un volum de eseuri care le oferă cititorilor o perspectivă asupra lumii interioare a autoarei și a identității sale de scriitoare, texte însoțite de o serie de ilustrații ingenioase semnate de Andrea Ucini – un tur de forță vizuală.