Barfe, zvonuri si minciuni orchestrate de Ion Caramitru pe scena de la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/barfe-zvonuri-si-minciuni-orchestrate-de-ion-caramitru-pe-scena-de-la-tnb/

Teatrul Naţional din Bucureşti anunţă ieşirea la public a unui nou spectacol, „Barfe, zvonuri si minciuni” de Neil Simon, sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 19.30, pe scena Sălii Studio.

Un articol de Andrada Văsii|11 decembrie 2013

Teatrul Naţional din Bucureşti anunţă ieşirea la public a unui nou spectacol, „Barfe, zvonuri si minciuni” de Neil Simon, sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 19.30, pe scena Sălii Studio.

După succesul înregistrat de precedenta sa montare, „Dineu cu proşti”, Ion Caramitru, în calitate de regizor, aduce în scenă şi propune de data aceasta întâlnirea, în premieră pe ţară, cu o farsă palpitantă.

O întâmplare bizară se petrece în casa viceprimarului New York-ului, chiar la aniversarea căsătoriei. Crimă? Tentativă de sinucidere? Sau şi una, şi cealaltă? Misterul trebuie elucidat pe loc de către invitaţii la petrecere, iar orice scurgere de informaţie le-ar pune în pericol cariera. Suntem martorii unei situaţii atât de grave, încât suspansul se amplifică, spaima devine comică, umorul erupe.

Citiţi şi: Programul teatrelor bucureştene în perioada 9 – 15 decembrie

Cu o acţiune construită în stilul filmelor poliţiste, dar în ritm de comedie, farsa lui Neil Simon, celebrul scenarist şi dramaturg american, te ţine cu sufletul la gură. Acţiunea pare desprinsă din realitatea imediată. Dacă vă sună cunoscută ştirea că „un personaj” a încercat să se sinucidă, iar glonţul doar i-a atins urechea, este o simplă coincidenţă… Orice asemănare cu personaje din viaţa reală este pur întâmplătoare.

Barfe, zvonuri si minciuni

Ion Caramitru este regizorul spectacolului „Barfe zvonuri si minciuni“

Prezentată în premieră pe ţară, „Barfe, zvonuri si minciuni”, în regia lui Ion Caramitru şi traducerea Oanei Ioachim, brodează în jurul coincidenţelor, iar cinci cupluri irezistibile (Monica Davidescu-Marius Bodochi, Cecilia Bârbora-Silviu Biriş, Rodica Ionescu-Armand Calotă, Oana Ioachim/Florentina Ţilea-Gavril Pătru, Victoria Dicu-Dorin Andone) ni le demască în ritmul unei comedii de cea mai bună calitate şi într-o caldă ambianţă (decorurile – Cătălin Ionescu Arbore, costumele – Liliana Cenean).

Cu o carieră de peste patru decenii, care l-au consacrat drept unul dintre cei mai prolifici comediografi, scenarist şi dramaturg jucat în întreaga lume, răsplătit cu numeroase premii (Pulitzer, Tony, Emmy, Golden Globe etc), reîntâlnirea cu Neil Simon pe scena Teatrului Naţional se dovedeşte de fiecare dată un adevărat prilej de sărbătoare. Şi de… petrecere.

Info:

Următoarele reprezentaţii vor avea loc joi, 19 decembrie, sâmbătă, 21 decembrie, şi duminică, 22 decembrie, la Sala Studio, de la ora 19.30.

Foto credit: TNB, Barfe, zvonuri si minciuni

19
/02
/24

Peste 100 de producții românești sunt înscrise pentru nominalizările la Premiile Gopo. În total, 107 de filme românești - lungmetraje de ficțiune, documentare și scurtmetraje, lansate în cinematografe, la festivaluri naționale și internaționale sau pe platformele de streaming în 2023, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, care va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.

18
/02
/24

CRONICĂ DE FILM Cu premiera mondială în secţiunea Forum, necompetiţională, a Festivalului de la Berlin, "Săptămâna Mare", scris şi regizat de Andrei Cohn şi inspirat din nuvela "O făclie de Paşte" a lui I. L. Caragiale, este un film care gravitează în jurul unei întrebări fundamentale: Cum se ajunge ca un om să-i ia viaţa celui de lângă el?

16
/02
/24

După 5 nominalizări la Oscar (Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun film internațional, Cel mai bun scenariu adaptat și Cel mai bun sunet), Grand Prix și Premiul FIPRESCI la Cannes, după sute de articole în presa internațională care îl identifică drept cel mai răvășitor film al anului, The Zone of Interest / Zona de interes se vede acum în România, în 40 de cinematografe din 20 de orașe.

16
/02
/24

Happy Cinema a pregătit filme de top pentru luna februarie, potrivite pentru toate gusturile și vârstele. Cinematografele din lanțul Happy Cinema îți oferă o experiență de calitate la cele mai prietenoase prețuri. Blockbustere de la Hollywood, filme animate, filme dedicate melomanilor sau filme pentru copii – toate te așteaptă în cele 10 cinematografe din țară.

16
/02
/24

Fundația Culturală „Camil Petrescu” lansează un nou podcast: TEATRUL (DE) AZI. Actori, regizori, scenografi, artiști din România și din lume vor fi în dialog cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici în aventura căutării adevărurilor personale despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.