„Barry”, serialul cu trei premii Emmy de la HBO, se întoarce cu al doilea sezon
https://www.ziarulmetropolis.ro/barry-serialul-cu-trei-premii-emmy-de-la-hbo-se-intoarce-cu-al-doilea-sezon/

Serialul de comedie neagră „Barry”, cu Bill Hader, câştigător al premiului Emmy, se întoarce cu al doilea sezon de 8 episoade, luni, 1 aprilie, la HBO şi pe HBO GO.

Un articol de Liliana Matei|23 martie 2019

Alec Berg (Silicon Valley) și Bill Hader (Saturday Night Live) sunt creatori, producători executivi, regizori și scriitori.

Din distribuție mai fac parte: Stephen Root (Get Out) îl interpretează pe Monroe Fuches, care se pregătește pentru un viitor fără sursa lui principală de venit; Sarah Goldberg (Hindsight) este Sally, actrița de care Barry se îndrăgostește; Anthony Carrigan (Gotham) este Noho Hank, noul lider al mafiei cecene din L.A., și Henry Winkler (câștigător al premiului Emmy) care îl interpretează pe Gene Cousineau, un profesor de actorie arogant, dar șarmant, care îl ia pe Barry sub aripa lui protectoare.

Încercând să-și lase în urmă trecutul violent în favoarea noii sale pasiuni, Barry se îndepărtează de lumea asasinilor plătiți și se scufundă în actorie. Deși a eliminat mulți dintre factorii care-l împingeau spre violență, Barry descoperă că nu erau singurele forțe care îl influențau.

La începutul sezonului 2, Barry încearcă să se concentreze pe teatru, pe iubita și colega lui, Sally, în speranța că o să scape de legăturile cu mafia cecenă, condusă acum de Noho Hank, după ce Barry i-a ucis șeful. Monroe Fuches, fostul șef al lui Barry, nu reușește să angajeze un înlocuitor în Cleveland care să fie la fel de capabil ca asasinul lui de elită.

Barry a primit trei premii Emmy pentru primul sezon, inclusiv pentru cel mai bun actor principal într-un serial de comedie (Bill Hader), cel mai bun actor într-un rol secundar într-un serial de comedie (Henry Winkler) și cel mai bun mixaj de sunet pentru un serial.

01
/08
/20

Aplaudați pe scenele teatrelor din întreaga țară, 10 actori talentați, care nu au avut încă șansa de a se afirma în lumea filmului, vor ajunge față în față cu profesioniștii din domeniul cinematografiei, la cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania.

31
/07
/20

„Femei obișnuite/ Simple Women”, debutul în lungmetraj al regizoarei italiene Chiara Malta, co-produs de Ada Solomon și cu actrița americană de origine română Elina Löwensohn în distribuție, va avea avanpremiera națională în cadrul celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania – TIFF.

30
/07
/20

Caro Cultura este un proiect independent, pornit din dragoste pentru artă, care își propune să contribuie activ la reconstrucția culturală a Bucureștiului. Cu o istorie de 25 de ani în peisajul bucureștean, Hotelul Caro s-a implicat activ atât în proiecte culturale, cât și în proiecte educaționale.

29
/07
/20

Într-o perioadă în care pandemia de coronavirus închide tot mai multe granițe, Itinerama își duce publicul în vacanță. Cu un nou nume care îi definește procesul de maturizare și forțe proaspete, echipa festivalului a pregătit filme de călătorie cu dublu rol: cel de a alina dorul de ducă și de a îmbogăți lista de destinații a pasionaților de aventuri.

27
/07
/20

Realizat la secția germană a Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu şi transmis pe platforma TNRS – Scena Digitală, „LIVE”, de Bobi Pricop, este un spectacol hibrid conceput special pentru online, iar adaptarea la mediul virtual este una firească şi inspirată.

27
/07
/20

Cineastul Cristi Puiu face parte din juriul internațional al ediției cu numărul 77 a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Veneția, care se va desfășura între 2 și12 septembrie 2020, potrivit organizatorilor evenimentului. Președinta juriului este în acest an celebra actriță Cate Blanchett.

24
/07
/20

Debutul în regie al directorului de imagine Tudor Platon, documentarul „Casa cu păpuși”/ „House of Dolls”, va avea premiera internațională, luna viitoare, la Sarajevo International Film Festival (14-21 august 2020).

23
/07
/20

INEDIT Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” lansează proiectul „Arhiva Activă”, un amplu proces de digitalizare și de restaurare a întregii arhive de filme studențești pe suport de 16 și 35mm, care cuprinde aproximativ 2.000 de titluri.

23
/07
/20

Cea mai ambițioasă producție a regizorului român Cristi Puiu, o ecranizare de epocă filmată în întregime la Conacul Apafi cu un scenariu adaptat după „Trois entretiens” de Vladimir Soloviov (1853–1900), filmul Malmkrog va fi prezentat în avanpremieră românească la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) cu o proiecție specială programată pe 7 august.

22
/07
/20

PREVIEW Mutată din mai-iunie la început de august și cu un program adaptat la noile condiții, adică proiecții exclusiv în aer liber, cu locuri limitate, ediția din acest an a TIFF oferă, inevitabil, mai puține filme decât de obicei. Chiar și așa, vă propunem un ghid de orientare, cu câteva recomandări.