Beatrice Rancea, manager interimar la ONB
https://www.ziarulmetropolis.ro/beatrice-rancea-manager-interimar-la-onb/

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că o va numi pe Beatrice Rancea în funcţia de manager interimar la Opera Naţională Bucureşti şi că va demara procedurile de separare ale ONB de Teatrul Naţional de Operetă şi Muzical „Ion Dacian”.

Un articol de Petre Ivan|24 mai 2016

Ministrul Culturii a spus că ONB şi Teatrul de Operetă „Ion Dacian” vor fi reorganizate în scurt timp pentru a-şi putea duce mai departe activitatea artistică în noua formulă organizatorică.

Corina Şuteu a mai precizat că aceste demersuri sunt necesare în vederea reglajului situaţiei şi a tensiunilor existente în ultimul timp de la ONB, exprimând că nu este de părere că este funcţională „o rezolvare şi reformare violentă a instituţiilor” şi punctând că disfuncţionalităţile în organizarea institutţiilor de spectacol din ţară trebuie corectate.

Ministrul Culturii consideră că „instituţiile de spectacol din România trebuie să înţeleagă ca fiind fundamentale colaborările internaţionale şi deschiderea către performanţă artistică reală”, afirmând sprijinul Ministerului de resort pentru artiştii ONB precum şi pentru cei ai Teatrului Naţional de Operetă şi Muzical „Ion Dacian”.

Foto: Beatrice Rancea – facebook

23
/11
/21

Primul concert de jazz pe scena Sălii Radio în această stagiune (2021-2022) este un eveniment special, pe care nu îl puteți rata! Joi, 25 noiembrie, de la ora 19.00, LUIZA ZAN – una dintre cele mai apreciate voci feminine din jazz-ul românesc la ora actuală – va cânta alături de BIG BAND-UL RADIO, dirijat de IONEL TUDOR.

10
/11
/21

Cel de-al cincilea concert al „Serilor de chitară 2021” îl aduce în premieră la Bucureşti pe unul dintre cei mai interesanţi chitarişti ai tinerei generaţii, italianul Andrea de Vitis, muzician care impresionează prin forţa expresivă, dublată de o cunoaştere apropiată de perfecţiune a resurselor tehnice ale instrumentului.

28
/10
/21

Vineri, 29 octombrie 2021, începe cea de-a XVI-a ediție a Festivalului SoNoRo intitulată „Dreamtigers”, un omagiu adus operei marelui scriitor argentinian Jorge Luis Borges. Teme din opera sa vor fi traduse într-un repertoriu remarcabil, interpretat de 28 muzicieni români și străini, dar și într-o reprezentație de tip teatru-labirint realizată în parteneriat cu studenții UNATC „I. L. Caragiale”. Festivalul se va desfășura în București până în data de 7 noiembrie, apoi va continua în Brașov, Sibiu și Cluj-Napoca până în 14 noiembrie.