Beligan, Mihăiță şi Găitan, spectacol lectură în a treia zi de festCO
https://www.ziarulmetropolis.ro/beligan-mihaita-si-gaitan-spectacol-lectura-in-a-treia-zi-de-festco/

Luni 26 mai, în a treia zi a festCO vă prezentăm, aşa cum am promis, forme diverse ale COMEDIEI.

Un articol de Petre Ivan|26 mai 2014

Începând cu ora 18.00, IRLO (street artist), va susține un performance vizual în fața Teatrului de Comdie. Artistul va desena pe un banner de mari dimensiuni elemente inspirate din tematica festCO 2014. Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a Festivalului Comediei Românești – festCO.

deschidere festCO 2014 (2)IRLO – street artist ce face parte din gruparea artistică Biserika. Personajele sale ficționale împânzesc zidurile din Bucureşti, Timişoara, Cluj, Arad, Deva, Sibiu, Brașov, Ploiești, Bistrița, Constanța. În afara granițelor a expus şi la New York şi Berlin.

A pictat live pe pereţii de la Street Delivery, pe rampele de la Skate Park Herăstrău, în Parcarea Ciclop – Episodul 3 (2013), Summer Well, Ironiak BBQ, StudentFESST Timișoara, Train Delivery – București 2013, Rahova Delivery – București.

A expus in Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Național Brukenthal din Sibiu (2008, 2009), în Galeria ICR din New York (2009) și în Vatra Collective – București (2012).

Beligan şi dramaturgia contemporană

Radu Beligan şi George Mihăiţă

Radu Beligan şi George Mihăiţă

De la ora 18.30 va avea loc pe scena Radu Beligan a Teatrului de Comedie spectacolul lectură al textelor câștigătoare la Concursul de Comedie Românească ediția a IX-a.

Textele celor 4 câștigători vor fi citite de Radu Beligan, George Mihăiță, Vladimir Găitan, Virginia Mirea, Florin Dobrovici, Mihaela Teleoacă, Marius Drogeanu și dramaturgul Mona Radu.

Participarea maestrului Radu Beligan reprezintă un gest de sprijinire a dramaturgiei contemporane.

De altfel, Radu Beligan și-a manifestat dintotdeauna preocuparea față de dramaturgia contemporană românească, fiind, în 1942, primul interpret al personajului Miroiu din Steaua fără nume de Mihail Sebastian.

În calitate de director al Teatrului de Comedie a deschis, în 1961, prima stagiune cu spectacolul Celebrul 702 de Alexandru Mirodan.

Cei patru câștigători ai Concursului de Comedie Românească, vor fi anunţaţi presei şi publicului prezent în sală, duminică 1 iunie în cadrul Galei Comediei Românești.

Foto cu: Radu Beligan şi George Mihăiță – festCO

20
/02
/24

După cum ne-am obișnuit în ultimii 3 ani, luna februarie marchează primul anunț de artiști al Jazz in the Park! Primele nume confirmate la ediția a XII-a sunt: Cymande (UK), Avishai Cohen Trio (IL), Manu Katche (FR), Tigran Hamasyan Trio (AM), Jazzanova Live (DE), Kinga Glyk (POL), KRiSPER (RO), Amphitrio (RO), Oreglo (UK) și Wasted Generation (IT)!

20
/02
/24

Horia, filmul de debut în lungmetraj al regizoarei Ana-Maria Comănescu, va fi lansat pe marile ecrane din țară în 10 aprilie și este distribuit de August Film. Vladimir Țeca, Angelina Pavel sunt în rolurile principale. Din distribuție mai fac parte Liviu Cheloiu, Daniela Nane,  Mihaela Velicu, Dragoș Olaru și Robert Onofrei.

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

19
/02
/24

Peste 100 de producții românești sunt înscrise pentru nominalizările la Premiile Gopo. În total, 107 de filme românești - lungmetraje de ficțiune, documentare și scurtmetraje, lansate în cinematografe, la festivaluri naționale și internaționale sau pe platformele de streaming în 2023, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, care va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.