Beligan, Mihăiță şi Găitan, spectacol lectură în a treia zi de festCO
https://www.ziarulmetropolis.ro/beligan-mihaita-si-gaitan-spectacol-lectura-in-a-treia-zi-de-festco/

Luni 26 mai, în a treia zi a festCO vă prezentăm, aşa cum am promis, forme diverse ale COMEDIEI.

Un articol de Petre Ivan|26 mai 2014

Începând cu ora 18.00, IRLO (street artist), va susține un performance vizual în fața Teatrului de Comdie. Artistul va desena pe un banner de mari dimensiuni elemente inspirate din tematica festCO 2014. Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a Festivalului Comediei Românești – festCO.

deschidere festCO 2014 (2)IRLO – street artist ce face parte din gruparea artistică Biserika. Personajele sale ficționale împânzesc zidurile din Bucureşti, Timişoara, Cluj, Arad, Deva, Sibiu, Brașov, Ploiești, Bistrița, Constanța. În afara granițelor a expus şi la New York şi Berlin.

A pictat live pe pereţii de la Street Delivery, pe rampele de la Skate Park Herăstrău, în Parcarea Ciclop – Episodul 3 (2013), Summer Well, Ironiak BBQ, StudentFESST Timișoara, Train Delivery – București 2013, Rahova Delivery – București.

A expus in Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Național Brukenthal din Sibiu (2008, 2009), în Galeria ICR din New York (2009) și în Vatra Collective – București (2012).

Beligan şi dramaturgia contemporană

Radu Beligan şi George Mihăiţă

Radu Beligan şi George Mihăiţă

De la ora 18.30 va avea loc pe scena Radu Beligan a Teatrului de Comedie spectacolul lectură al textelor câștigătoare la Concursul de Comedie Românească ediția a IX-a.

Textele celor 4 câștigători vor fi citite de Radu Beligan, George Mihăiță, Vladimir Găitan, Virginia Mirea, Florin Dobrovici, Mihaela Teleoacă, Marius Drogeanu și dramaturgul Mona Radu.

Participarea maestrului Radu Beligan reprezintă un gest de sprijinire a dramaturgiei contemporane.

De altfel, Radu Beligan și-a manifestat dintotdeauna preocuparea față de dramaturgia contemporană românească, fiind, în 1942, primul interpret al personajului Miroiu din Steaua fără nume de Mihail Sebastian.

În calitate de director al Teatrului de Comedie a deschis, în 1961, prima stagiune cu spectacolul Celebrul 702 de Alexandru Mirodan.

Cei patru câștigători ai Concursului de Comedie Românească, vor fi anunţaţi presei şi publicului prezent în sală, duminică 1 iunie în cadrul Galei Comediei Românești.

Foto cu: Radu Beligan şi George Mihăiță – festCO

21
/12
/15

Actrița Stela Popescu s-a născut la 21 decembrie 1935, la Slobozia-Hodorogea, Orhei, Basarabia. După peste 55 de ani de carieră, dedicaţi teatrului şi filmului românesc, Teatrul de Comedie a realizat o expoziție de fotografie care rememorează unele dintre cele mai frumoase roluri ale ei pe scena acestui teatru.

20
/12
/15

FOTO/VIDEO EXCLUSIV Ziarul Metropolis. Prima lectură pentru spectacolul „Nemuritorul”, cu Radu Beligan, Maia Morgenstern și Marius Bodochi, în regia lui Dan Tudor, pe un text de Mona Radu, care va fi pus în scenă la Teatrelli, a avut loc cu câteva zile înainte de Crăciun.

20
/12
/15

Surpriză in Concertul de Crăciun „Grigore Leșe la Sala Palatului“: maestrul Leșe, doctor in muzica, il va avea invitat in spectacol pe tanarul care a reusit sa starneasca cel mai mare val de emotie si sa fie considerat „fenomenul” anului in Romania – moldoveanul Andrei Ioniță.

19
/12
/15

15 februarie 2016 este data la care vor fi anunțați câștigătorii premiilor Grammy, probabil cele mai cunoscute și importante distincții din industria muzicală. Printre numeroase alte categorii, și cea dedicată muzicii clasice; printre nominalizări, mai multe discuri la care am avut acces și din România, difuzate și la Radio România Muzical.

18
/12
/15

Filarmonica „George Enescu” anunţă marţi, 22 şi miercuri, 23 decembrie două concerte extraordinare în care Orchestra simfonică şi Corul îl vor avea la pupitru pe maestrul francez de origine română Vladimir Cosma. După o absenţă de peste 50 de ani, în anul 2011 maestrul a revenit pentru prima oară în România şi a apărut tot pe scena Ateneului Român, într-un concert al Filarmonicii.

18
/12
/15

Textul pe care îl propune regizorul Horia Suru, „Not Safe For Work”, în noul spațiu cultural POINT, aparține tinerei scriitoare britanice Lucy Kirkwood și invită spectatorii în fascinanta lume a publicațiilor media. Este o satiră care analizează într-un mod curajos jocurile de putere din această lume, în care sexul vinde orice, oricând pentru câteva minute de faimă.

18
/12
/15

Când prietenii de la Ziarul Metropolis mi-au solicitat un Top 3 al cărților citite în 2015 le-am mulțumit pentru încredere. Faptul că cineva încă te bănuiește că ai citit 3 cărți într-un an e semn de mare prețuire. Nu puteam să le înșel așteptările, așa că în ultimele ore am lecturat 3 cărți... exact acelea care îmi plăcuseră cel mai mult înainte de solicitare.