Bellissimi – concert cu Florin Budnaru şi Cătălin Petrescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/bellissimi-concert-cu-florin-budnaru-si-catalin-petrescu/

Cele două reprezentaţii ale concertului Bellissimi, desfăşurate în cadrul Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă!”, vor avea loc vineri, 8 noiembrie, de la ora 20.00, la Grand Cinema Digiplex şi duminică, 10 noiembrie, de la ora 19.00, la Centrul Cultural „Ion Manu” din Otopeni.

Un articol de Andrada Văsii|6 noiembrie 2013

Cele două reprezentaţii ale concertului Bellissimi, desfăşurate în cadrul Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă!”, vor avea loc vineri, 8 noiembrie, de la ora 20.00, la Grand Cinema Digiplex şi duminică, 10 noiembrie, de la ora 19.00, la Centrul Cultural „Ion Manu” din Otopeni.

Concertul de operetă şi musical prezentat de tenorul Florin Budnaru (foto sus, dreapta) şi baritonul Cătălin Petrescu (foto sus, stânga), intitulat Bellissimi, reprezintă o invitaţie la exuberanţă şi optimism pe acorduri muzicale completate de momente coregrafice antrenante.

Regizat de Dragoş Galgoţiu, concertul aduce în faţa spectatorilor magia ariilor din operete îndrăgite precum „Silvia”, „Marco Polo”, sau „Prinţesa circului” şi a musicalurilor celebre „Notre-Dame de Paris”, „Mizerabilii”, „Scripcarul pe acoperiş”, „Cabaret” sau „Rebecca”, în cadrul unei confruntări artistice de excepţie, care îi are drept invitaţi pe soliştii Irina Baianţ şi Ernest Fazekas şi prim-balerinul Traian Vlaş.

Evenimentul din 8 noiembrie va fi urmat de lansarea volumului „Între două lumi… Florin Budnaru” de Ion Moldovan.

Două voci puternice interpretează Bellissimi

Florin Budnaru este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, secţia canto-clasic, la clasa maestrului Ionel Voineag şi Marius Brenciu, iar din anul 2002 este solist al Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, unde a realizat roluri remarcabile în spectacole de operetă dar şi de musical precum „Văduva veselă”, „Contesa Maritza”, „Romeo şi Julieta”, „Liliacul”, „Rebecca” şi multe altele.

Cătălin Petrescu este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, la clasa Silviei Voinea, şi Universitatea „Spiru Haret” (Facultatea de Teatru), clasa prof. Constantin Codrescu. Din anul 1999 face parte din echipa Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, iniţial, ca membru al Corului, iar din 2004, ca solist pe scena aceluiaşi teatru, fiind apreciat pentru apariţiile sale.

Bellissimi

Afişul concertului „Bellissimi’’

Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă!” – a VI-a ediţie, organizat de Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, se desfăşoară la Bucureşti în perioada 7-17 noiembrie.

Unul dintre evenimentele muzicale majore ale anului, festivalul promovează artele spectacolului muzical, cu precădere genurile operetă şi musical, cărora li se adaugă o selecţie de concerte, spectacole de dans clasic şi contemporan, workshop-uri şi evenimente conexe (lansări de carte, expoziţii, emisiuni radio sau proiecţie de film).

Biletele pentru concertul „Bellissimi” sunt disponibile la Grand Cinema Digiplex (Băneasa Shopping City). Accesul la evenimentele desfăşurate la Centrul Cultural „Ion Manu” Otopeni este gratuit.

Info:

Pentru evenimentele desfăşurate în celelalte locaţii partenere biletele sunt disponibile în reţeaua Eventim şi la magazinele partenere (Orange, Vodafone, Domo, Librăriile Cărtureşti, Librăriile Humanitas, birourile proprii Eventim), precum şi la Casa de Bilete a Operei Naţionale Bucureşti. 

Foto credit: Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian”,  Bellissimi

09
/06
/14

Ce poate fi mai potrivit în primele zile de vară decât o imaginară călătorie muzicală către ,,Visul unei nopţi de vară”? La doar 17 ani, compozitorul romantic Felix Mendelssohn  a conceput o uvertură inspirată de celebra piesă de teatru a lui Shakespeare, urmată apoi de o suită pe care a definitivat-o cu puţini ani înainte de dispariţia sa. Lucrarea a devenit foarte cunoscută mai ales graţie celebrului Marş Nupţial, după ce, în 1858, marşul a fost interpretat la căsătoria Prinţesei "Vicky" (fiica reginei Victoria) cu Prinţul Friedrich al Prusiei.

09
/06
/14

În perioada 8 iunie - 2 iulie, Corul Naţional de Cameră Madrigal va susţine 4 concerte extraordinare în oraşele Baia Mare, Oradea, Târgovişte şi Iaşi. Evenimentele fac parte din programul turneului naţional de vară.

06
/06
/14

Abonamentele pentru cel mai important eveniment muzical al acestei toamne, RadiRo – Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio, ediţia a II-a, organizat de Radio România, pot fi achiziţionate începând cu data de 5 iunie, online, în reţeaua bilete.ro, sau în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro, în magazinele Germanos şi la casa de bilete a Sălii Radio.

05
/06
/14

Pentru a marca la Bucureşti Ziua Naţională a Portugaliei (10 iunie), Ambasada Portugaliei la Bucureşti şi Orchestrele şi Corurile Radio propun publicului joi, 12 iunie, la Sala Radio, de la 19.00, un concert extraordinar de fado.

04
/06
/14

Miercuri, 4 iunie 2014, începând cu ora 19, publicul meloman va avea ocazia de a-i reîntâlni pe Gabriel și Simina Croitoru nu numai interpretând, ca soliști, Mozart pe scena Studioului „Mihail Jora“, ci şi în calitate de invitați la evenimentul prilejuit de lansarea albumului W. A. MOZART, J. BRAHMS: SIMINA CROITORU; GABRIEL CROITORU, produs de Editura Casa Radio. Lansarea va avea loc în pauză concertului, în foaierul central al Sălii Radio, fiind urmată de o sesiune de autografe, la finalul concertului.

04
/06
/14

Cea de-a şaptea ediţie a Turneului Naţional Stradivarius se află în plină desfăşurare, cu săli de concerte arhipline de fiecare dată. Violonistul Alexandru Tomescu şi vioara Stradivarius, alături de pianistul Eduard Kunz au străbătut deja şapte dintre cele 12 oraşe care se regăsesc în itinerarul evenimentului, înregistrând în fiecare dintre oraşele vizitate – Târgu Mureş, Bistriţa, Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea, Hunedoara şi Sibiu - succese extraordinare.

30
/05
/14

Ce au în comun pianiștii Radu Lupu și Valentin Gheorghiu, violoniștii Silvia Marcovici și Alexandru Tomescu, cântărețele Ileana Cotrubaș și Viorica Cortez, pe lângă faptul că sunt artiști cu o carieră internațională? Cu toții au debutat ca laureați ai Concursului Internațional „George Enescu”. Anul acesta, evenimentul se află la a XIV-a ediție.

28
/05
/14

Pe 4 iunie, de la ora 19. 00, la Sala Radio, doi artişti români – dirijorul Cristian Florea şi violonistul Gabriel Croitoru (de această dată la violă) – se vor alătura fiicelor lor (două tinere violoniste): Maria Montserrat Florea, respectiv Simina Croitoru, ambele deja apreciate în cadrul concursurilor internaţionale la care au participat.