Bellucci și Kusturica, vedete la Beijing International Film Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/bellucci-si-kusturica-vedete-la-beijing-international-film-festival/

Actriţa italiană Monica Bellucci şi regizorul sârb Emir Kusturica vor fi principalele vedete invitate la Beijing International Film Festival 2017 (16 – 23 aprilie).

Un articol de Petre Ivan|11 Aprilie 2017

Ben Kingsley, actorul britanic care l-a interpretat pe Gandhi în celebrul film biograficBellucci din 1982, actrița italiană Maria Grazia Cucinotta , regizorul american Rob Cohen și cineastul chiney Chen Kaige (Farewell My Concubine) vor participa, de asemenea la prestigiosul festival.

Regizorul danez Bille August (‘Pelle the Conqueror’) prezidează juriul din care mai fac parte, printre alții actorul francez Jean Reno și regizorul american Rob Minkoff.

Printre filmele aflate în concurs se evidențiază Alma de Sant Pere, un lungmetraj finlandez a cărui acțiune se desfășoară la Barcelona și cu o distribuție numeroasă de actori spanioli, sau drama House of Others, un film despre războiul din Caucaz coprodus de Rusia, Georgia, Croația și Spania.

În 2016, pelicula argentiniană Paulina (La Patota),de Santiago Mitre, a obtinut premiul pentru cel mai bun film.

Foto: Monica Bellucci și Emir Kusturica – facebook

 

18
/10
/19

CRONICĂ DE FILM În documentarul „Jurnalul familiei -escu” (2018), regizorul Șerban Georgescu discută pe un ton jucăuș, ironic, ce (mai) înseamnă a fi român, la 100 de ani de la apariția României moderne, perioadă în care țara a trecut prin multe șocuri și transformări.

18
/10
/19

În Bucureşti, gala de deschidere a Les Films de Cannes à Bucarest este programată vineri, de la ora 19:00 la Cinema PRO, în prezența sărbătoritului ediţiei, Vlad Ivanov şi a cineastului Claude Lelouch.

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

Page 1 of 25012345...102030...Last »