Belmondo și Gabin, în februarie, la TV5 MONDE
https://www.ziarulmetropolis.ro/belmondo-si-gabin-in-februarie-la-tv5-monde/

TV5 MONDE dedică luna februarie legendelor cinematografiei franceze Jean-Paul Belmodo şi Jean Gabin, printr-o privire asupra filmelor în care au jucat, dar şi asupra vieţii din afara platoului de filmare. Programul special include două documentare de excepţie, cu subtitrare în limba română.

Un articol de Petre Ivan|30 ianuarie 2018

BELMONDO PAR BELMONDO

Marți, 30 ianuarie, de la 19:40

Reluare: Sâmbătă, 3 februarie, de la 15:00

Paul  Belmondo povestește despre Jean-Paul Belmodo; părintele se încredințează fiului. Ocazie de a revedea cariera actorului francez și de a-l întâlni pe Alain Delon sau chiar pe Ursula Andress.  Din Copacabana pe străzile Romei, trecând prin Normandia și peste acoperișurile pariziene, familia Belmondo revizitează locurile mitice în care a filmat Bébel.

★★★★ « Un documentarexcepțional. »

– Sens critique

FILME CELEBRE

À bout de souffle (1960)

L’homme de Rio (1964)

Le professionnel (1981)

UNA DINTRE REPLICILE CELEBRE ALE LUI BELMONDO:

«M-am săturat să fiu iubit pentru mine însămi; mi-aș dori să fiu iubit pentru baniimei.» Doctor Popaul,de Claude Chabrol (1972)

UN FRANÇAIS NOMMÉ GABIN

Miercuri, 7 februarie, de la 22:00

Reluare: Luni, 12 februarie, de la 15:00

Un documentar magnific, puternic apreciat de critică,care ilustrează viața și cariera lui Jean Gabin: visele sale din copilărie, cele 95 de filme în care a jucat, săruturile și palmele memorabile din filmele sale, caracterul scrupulos și carisma… Un actor al timpurilor sale, un erou discret, în același timp, extraordinar, un mit al cinematografului francez.

★★★★ « Un portretsensibilșifărăprețiozitate al Regeluicinematografieifranceze. »

– Le Monde

FILME CELEBRE

La Grande Illusion (1937)

La traversée de Paris (1956)

Le Président (1961)

UNA DINTRE REPLICILE CELEBRE ALE LUI GABIN:

« T’as d’beaux yeux, tu sais » / « Ai ochifrumoși, știi… » Spusă lui Michèle Morgan, înLe Quai des Brumes,de Marcel Carné (1938)

Foto: Belmondo și Gabin – facebook

22
/05
/20

O serie de interviuri reunite sub umbrela InspiraTIFF, un proiect nou conceput de echipa Festivalului Internațional de Film Transilvania, va fi difuzată săptămânal pe platforma de streaming TIFF Unlimited, începând din 25 mai. Primul invitat al jurnalistului Mihnea Măruță este regizorul Cristi Puiu, unul dintre cei mai valoroși invitați ai TIFF, prezent la Cluj cu toate filmele sale în ultimii 20 de ani.

19
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Pentru că încă nu putem merge la cinema şi la festivaluri, rămânem tot la platformele cu filme accesibile din fotoliul de acasă. De data asta, vă recomandăm trei scurtmetraje foarte speciale, realizate de britanicul Jonathan Glazer, thailandezul Apichatpong Weerasethakul şi americanul Jonas Mekas şi disponibile pe MUBI.

17
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Cu premiera recentă la HBO şi disponibil pe platforma HBO GO, „Natalie Wood: Ce rămâne în urmă” (2020) este un documentar biografic realizat de Laurent Bouzereau despre una dintre cele mai cunoscute actriţe americane. Filmul are ca punct de pornire moartea suspectă a vedetei la doar 43 de ani.

13
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Era inevitabil să apară și primele filme realizate în izolare. Radu Jude a lansat un scurt autoportret conceput la invitația Arte/ZDF. Iar Dan Chișu a încercat un lungmetraj, un simplu excercițiu autocomplezent despre un regizor care roagă actori să joace într-un film despre viața în carantină.

07
/05
/20

PREVIEW Din multitudinea de oferte de filme care pot fi văzute de acasă în perioada asta de izolare, vă propunem câteva titluri clasice maghiare, puse la dispoziţie online şi gratuit, cu subtitrare în engleză, chiar de Arhiva de Film din Ungaria.

04
/05
/20

Micro-granturile #ADFRSurvival, destinate independenților din cinematografie rămași fără nicio sursă de venit în criza economică generată în contextul pandemiei de coronavirus, vor ajunge la beneficiarii desemnați de echipa de evaluare formată din Laura Mușat (fondator Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc), Alexandra Safriuc (coordonator masterclass-uri ADFR & co-fondator / director artistic ShortsUP) și Iulia Popovici (critic de film & teatru / fondator Asociația Transsectorială a Independenților din Cultură).

Page 1 of 26212345...102030...Last »