Belmondo – special, în decembrie, la TV5MONDE
https://www.ziarulmetropolis.ro/belmondo-special-in-decembrie-la-tv5monde/

Jean-Paul Belmondo, numit şi « Bébel », este una dintre cele mai mari vedete ale cinematografului francez şi campion incontestabil al box-office-urilor vremii, alături de Louis de Funès şi Alain Delon… De-a lungul a cincizeci de ani de carieră, actorul a atras în săli mai mult de 130 de milioane de spectatori, jucând atât în filmele Noului Val, cât şi în comedii de public sau în filme de acţiune.

Un articol de Petre Ivan|13 Decembrie 2015

Aceste patru producții: À bout de souffle, L’homme de rio, Le professionnel, Les tribulations d’un chinois en Chine sunt marii clasici ai catalogului Belmondo, filme pe care cinefilii le pot savura în decembrie, la TV5MONDE.

À BOUT DE SOUFFLE / CU SUFLETUL LA GURĂ

Duminică, 6 decembrie, de la ora 22.00

Considerat reprezentativ pentru Nouvelle Vague-ul anilor 60, acest film este cel care i-a adus notorietatea lui « Bébel » în rândul marelui public, și statutul de star!

Urmărit de motociclişti după furtul unei maşini, Michel Poiccard trage asupra unuia dintre ei şi apoi fuge. El se reîntâlneşte în Paris cu prietena sa americană, devine amantul ei şi o convinge să-l însoţească în Italia. Dar poliţia identifică ucigaşul şi este pe urmele sale…

Regia: Jean-Luc Godard (Franţa, 1960, alb-negru)Belmondo

Distribuţia: Jean Seberg (Patricia Franchini), Jean-Paul Belmondo (Michel Poiccard), Van Doude (ziaristul american), Daniel Boulanger (Vital), Henri-Jacques Huet (Antonio Berutti), Roger Hanin (Carl Zubert), Jean-Pierre Melville (Parvulesco)

Genul: polițist

Palmares: Premiul Jean Vigo (1960), Ursul de Argint pentru Cel mai bun regizor (Berlinala, 1960).

LE PROFESSIONNEL / PROFESIONISTUL

Duminică, 13 decembrie, de la ora 22.30

Cu 5,2 milioane spectatori în box office, Le Professionnel devine un succes comercial enorm, ritmat de muzica originală a lui Ennio Morricone, devenită una dintre coloanele sonore cult!

După doi ani de închisoare, Joss Beaumont reușește în sfârșit să evadeze. Fost agent al serviciilor secrete, misiunea lui fusese asasinarea președintelui Malawi. Însă o schimbare a politicii din hexagon l-a lăsat fără niciun sprijin și a fost dat pe mâna autorităților. Întors la Paris, acesta este hotărât să-și regleze conturile…

Regia: Georges Lautner (Franţa, 1981)

Scenariul: Michel Audiard

Distribuția: Jean-Paul Belmondo (Joss Beaumont), Jean Desailly (ministrul), Robert Hossein (inspectorul Rosen), Jean-Louis Richard (colonelul Martin), Michel Beaune (căpitanul Valeras), Elisabeth Margoni (Jeanne Beaumont), Cyrielle Claire (Alice)

Genul: polițistBelmondo

L’HOMME DE RIO / OMUL DIN RIO

Duminică, 20 decembrie, de la ora 22.00

Sursă de inspirație pentru blockbustere ca Indiana Jones, regia Steven Spielberg, Al cincilea element, regia Luc Besson sau, mai recentul OSS117, Rio nu mai răspunde, cu Jean Dujardin.

Adrien asistă la răpirea lui Agnès, logodnica sa. Acest lucru are loc în urma dispariției unei stauete amazoniene și a etnologului, tutorele lui Agnès, care o adusese în Brazilia. Pornind în urmărirea răpitorilor, Adrien urcă clandestin la bordul unui avion cu destinația… Rio de Janeiro.

Regia: Philippe de Broca (Franța, 1963)

Scenariul: Philippe de Broca, Jean-Paul Rappeneau, Daniel Boulanger, Ariane Mnouchkine

Distribuția: Jean-Paul Belmondo (Adrien Dufourquet), Françoise Dorléac (Agnès Villermosa), Jean Servais (profesorul Catalan), Roger Dumas (Lebel), Simone Renant (Lola), Daniel Ceccaldi (inspectorul), Milton Ribeiro (Tupac)

Genul: comedie

LES TRIBULATIONS D’UN CHINOIS EN CHINE / PÂNĂ PESTE URECHI

Duminică, 27 decembrie, de la ora 22.00Belmondo

Bucurându-se de un succes mondial, filmul impune un nou gen cinematografic, pe cel al « comediei de aventură » și reprezintă de asemenea debutul cuplului cinematografic Ursula Andress – Belmondo.

Arthur, un tânăr miliardar blazat, vrea să se sinucidă. Dl. Goh, un vechi prieten, îi propune să semneze o asigurare de viață avându-l pe el drept beneficiar. El însuși se va ocupa ca prietenul lui miliardar să moară. Arthur acceptă dar apoi întâlnește dragostea și regăsește dorința de a trăi. Cei care-l vor mort pe Dl. Goh sunt acum pe urmele lui…

Regia: Philippe de Broca (Franța/Italia, 1965)

Scenariul: Daniel Boulanger, după Jules Verne.

Distribuția: Jean-Paul Belmondo (Arthur Lempereur), Ursula Andress (Alexandrine Pinardel), Maria Pacôme (Suzy), Valérie Lagrange (Alice Ponchabert), Jess Hahn (Cornelius), Valery Inkijinoff (Goh), Jean Rochefort (Léon), Darry Cowl (Biscoton), Paul Préboist (Cornac)

Genul: acțiune

Foto: Belmondo, TV5MONDE – tv5monde.com

14
/12
/18

Singurul film românesc prezent anul acesta la prestigioasele Premii ale Academiei Europene de Film (echivalentul Oscarurilor pentru industria cinematografică europeană), TOUCH ME NOT a fost nominalizat la European Discovery – Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun debut în lung-metraj.

13
/12
/18

În 2019, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) atinge, oficial, vârsta maturității. Cea de-a 18-a ediție va avea loc între 31 mai și 9 iunie, iar organizatorii au deja vești bune pentru cinefili: primele filme confirmate în program au fost lansate în cele mai importante festivaluri ale toamnei și vor avea premiera românească la Cluj-Napoca.

12
/12
/18

20 scurtmetraje din toată lumea și 10 scurtmetraje românești concurează anul acesta pentru trofeele NexT. Selecția filmelor pentru Competiția Internațională și Competiția Națională a fost realizată și în acest an de către Oana Ghera și Massimiliano Nardulli. Selecționerii au ales voci noi care onorează încă o dată misiunea festivalului la această ultimă ediție, aceea de a descoperi și aduce în prim-plan atât filmele scurte cu adevărat inovatoare, cât și pe cei care le creează.

12
/12
/18

TOP Documentarele își fac cu greu loc în cinematografe. Așa că pentru a viziona cele mai noi filme de nonficțiune nu ne rămân decât festivalurile și diferitele platforme. Am ales 10 documentare care m-au impresionat cel mai mult dintre cele văzute în 2018. Sunt filme extrem de stimulante și de îndrăznețe.

11
/12
/18

Ziua Internaţională a Tangoului, sărbătorită în 11 decembrie începând din anul 1977, a fost proclamată în onoarea a două figuri legendare ale muzicii argentiniene: Carlos Gardel, Regele Tangoului şi Julio De Caro, ambii născuţi într-o zi de 11 decembrie/ În 1935 Carlos Gardel compunea „Por una cabeza”, unul dintre cele mai cunoscute tangouri din istoria muzicii. 

10
/12
/18

A 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit și-a desemnat câștigătorii sâmbătă, 8 decembrie 2018, într-o atmosferă emoționantă și plină de exuberanță. Premiul pentru cel mai bun film a revenit peliculei belgiene PABLO, în regia lui Sergio Guataquira Sarmiento.

10
/12
/18

METROPOLIS VIRAL. Filmul "Avengers: Endgame" bate recorduri chiar înainte de apariția sa în cinematografe. Lansat pe 7 decembrie, trailerul de aproape două minute și jumătate a înregistrat 289 milioane de vizualizări pe YouTube, Facebook și Twitter,  devenind cel mai vizionat trailer în primele 24 de ore de la lansare.

10
/12
/18

Bucharest Art Film Festival (BAFF) va proiecta în perioada 10-12 decembrie filme de(spre) artă la Galeria Halucinarium, din Calea Giulești 14. Art Film Festival încearcă la această a III-a ediție să creeze experiența ideală destinată publicului de cinema și zone conexe, aducându-l într-o galerie de artă timp de 3 seri. Programul fiecărei zile începe la ora 19:00, intrarea la proiecții fiind liberă în limita locurilor disponibile.

09
/12
/18

TOP Am ales cele mai relevante filme românești ale anului, din cele 25 de titluri de ficțiune care au ajuns în 2018 în cinematografe. Nu a fost un an rău: cinema-ul românesc a continuat să impresioneze în festivaluri, iar unul dintre filme, „Moromeții 2”, a stabilit chiar un record de spectatori.

07
/12
/18

CRONICĂ DE FILM Cu fizicul său firav, care sugerează o supunere cvasi-reflexă față de ceilalți, și cu chipul său caraghios, aproape imperturbabil dacă nu ar fi străpuns uneori de câte un zâmbet forțat, Marcello setează din start atmosfera de comedie neagră ce domină noul film al italianului Matteo Garrone, „Dogman” (2018).

07
/12
/18

Filmul Belgian GIRL, nominalizat la Globurile de Aur pentru Cel mai bun film străin, va deschide Oscar Weekend (18 - 20 ianuarie 2019, Cinema Elvire Popesco). "Oscar Weekend" are loc înaintea anunțării nominalizărilor la cea de-a 91-a ediție a premiilor Oscar (22 ianuarie), trofeele Oscar 2019 urmând să fie acordate în cadrul Galei din 24 februarie 2019. 

07
/12
/18

Cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film NexT pune reflectoarele pe Portugalia, cu două programe a câte cinci scurtmetraje reunite sub titlul Focus Portugalia. Primul program, The Heart and the Body, va fi proiectat sâmbătă, 15 decembrie, iar cel de-al doilea, On Politics, va putea fi văzut duminică, 16 decembrie, ambele la ora 16.30, la Cinema Muzeul Țăranului.

07
/12
/18

Filmul „Vice” al lui Adam McKay, o dramă despre fostul vicepreşedinte Dick Cheney, cu Christian Bale, Sam Rockwell, Steve Carell şi Amy Adams în distribuţie, a primit cele mai multe nominalizări la cea de-a 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur. La categoria miniserial sau film de televiziune cele mai multe nominalizări, în număr de 4, le-a primit „The Assassination of Gianni Versace”.

06
/12
/18

În timpul Războiului Rece, undeva între Polonia stalinistă, ruinată de cel de-al doilea război mondial, și Parisul boem al anilor ’50, un muzician înnebunit după libertate și o tânără cântăreață pătimașă trăiesc o iubire imposibilă, într-o perioadă istorică imposibilă. Îi desparte totul: trecutul lor, temperamentul, caracterul, ideile lor politice, imperfecțiunile fiecăruia și inevitabilele lovituri ale sorții. Cu toate acestea, sunt în mod fatal condamnați să fie împreună.

05
/12
/18

"Amintirile nu aparţin numai trecutului. Ele ne determină viitorul." - Jeff Bridges. Câștigător al unui Oscar în 2010, pentru prestația din “Crazy Heart”, actorul american Jeff Bridges a împlinit, ieri, 69 de ani. 

Page 1 of 22412345...102030...Last »