Ben Affleck, premiat pentru regie la gala Sindicatului regizorilor americani 2013. Lista câştigătorilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/ben-affleck-premiat-pentru-regie-la-gala-sindicatului-regizorilor-americani-2013-lista-castigatorilor/

Ben Affleck a primit pentru filmul „Argo” marele premiu al Sindicatului regizorilor americani (Directors Guild of America/ DGA), la cea de-a 65-a gală a asociaţiei, care a avut loc sâmbătă seară, la Los Angeles. Premiile decernate de Sindicatul regizorilor americani, alături de cele ale sindicatelor actorilor, scenariştilor şi producătorilor americani, acordate înainte de premiile Academiei […]

Un articol de Andrada Văsii|4 februarie 2013

Ben Affleck a primit pentru filmul „Argo” marele premiu al Sindicatului regizorilor americani (Directors Guild of America/ DGA), la cea de-a 65-a gală a asociaţiei, care a avut loc sâmbătă seară, la Los Angeles.

Premiile decernate de Sindicatul regizorilor americani, alături de cele ale sindicatelor actorilor, scenariştilor şi producătorilor americani, acordate înainte de premiile Academiei de film americane, ajută la restrângerea spectrului de posibili câştigători la Oscar, informează indiewire.com.

Însă Ben Affleck a devenit, sâmbătă, a treia persoană din istorie care câştigă premiul pentru regie decernat de Sindicatul regizorilor americani, dar nu deţine şi o nominalizare la aceeaşi categorie a premiilor Oscar.

Acest lucru i s-a mai întâmplat lui Ron Howard, câştigătorul premiului DGA din 1995, pentru filmul „Apollo 13”, şi lui Steven Spielberg, câştigătorul din 1986, pentru „Culoarea purpurie/ The Color Purple”.

La premiul DGA 2013 pentru cel mai bun regizor al unui lungmetraj au mai fost nominalizaţi Steven Spielberg („Lincoln”), Kathryn Bigelow („Zero Dark Thirty), Ang Lee („Life of Pi”) şi Tom Hooper („Les Misérables”).

„Argo” prezintă rocambolesca, dar reala poveste a misiunii de salvare a diplomaţilor americani în timpul Revoluţiei iraniene din 1979, refugiaţi în ambasada Canadei din Teheran. Pentru această misiune, un agent CIA i-a deghizat pe acei diplomaţi şi i-a plimbat prin Teheran, pretinzând că sunt tehnicieni dintr-o echipă de filmare aflaţi în căutarea unor locuri de turnare pentru un lungmetraj SF.

Lungmetrajul „Argo” a primit mai multe premii importante acordate la Hollywood în această perioadă. Astfel, el a fost recompensat cu două Globuri de Aur, pentru cel mai bun film şi cel mai bun regizor, cu premiul Sindicatului producătorilor americani pentru cel mai bun film şi cu cel al Sindicatului actorilor americani pentru cea mai bună distribuţie. De asemenea, „Argo” a primit şapte nominalizări la premiile Oscar, ce vor fi acordate pe 24 februarie.

La gala DGA 2013 au mai fost premiaţi

  • Malik Bendjelloul – cel mai bun regizor de documentar, pentru „Searching For Sugar Man”,
  • Lena Denham – cel mai bun regizor al unui serial de comedie („Girls”),
  • Rian Johnson – cel mai bun regizor al unui serial-dramă („Breaking Bad”),
  • Jay Roach – cel mai bun regizor de film TV/ miniserie („Game Change”),
  • Glenn Weiss – cel mai bun regizor de musical-show de divertisment (cea de-a 66-a ediţie a premiilor Tony),
  • Brian Smith – cel mai bun regizor de reality show („MasterChef”),
  • Jill Mitwell – cel mai bun regizor al unui serial difuzat în timpul zilei („One Life To Live”, „Between Heaven and Hell”),
  • Paul Hoen – cel mai bun regizor al unei emisiuni pentru copii („Let it Shine”).

Anul trecut, marele premiu al Sindicatului regizorilor americani i-a revenit cineastului francez Michel Hazanavicius, recompensat ulterior şi cu premiul Oscar pentru cel mai bun regizor. Hazanavicius şi filmul său „The Artist” au fost, de altfel, marii învingători ai Oscarurilor 2012, impunându-se la categoria „cel mai bun regizor”, „cel mai bun film” şi „cel mai bun actor” (Jean Dujardin).

În istoria galei DGA, până anul acesta, doar de şase ori câştigătorul premiului DGA nu s-a impus şi la premiile Oscar. Cea mai recentă „inadvertenţă” a avut loc în 2003, când Rob Marshall a câştigat DGA Award pentru musicalul „Chicago”, dar a pierdut Oscarul în favoarea lui Roman Polanski, recompensat în acel an pentru drama „Pianistul/ The Pianist”.

 

 

Sursa: Mediafax

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.