Ben E King, interpretul lui „Stand by Me”, a murit la Los Angeles
https://www.ziarulmetropolis.ro/ben-e-king-interpretul-lui-stand-by-me-a-murit-la-los-angeles/

Cântăreţul american Ben E King, o legendă a muzicii R&B, care a devenit celebru la nivel internaţional datorită melodiei “Stand By Me”, a decedat la vârsta de 76 ani, potrivit bbc.com.

Un articol de Liliana Matei|2 Mai 2015

Ben E King a murit, joi, din cauze naturale, au confirmat reprezentanţii acestuia, anunță Mediafax.  Considerat o legendă a muzicii soul şi R&B, Ben E King şi-a început cariera muzicală în anii 1950 în trupa The Drifters, alături de care a interpretat melodii precum “There Goes My Baby” şi “Save The Last Dance For Me”.

Ulterior a urmat o carieră solo şi a cucerit topurile muzicale americane cu melodia “Stand By Me”, în 1961. “Stand By Me” a continuat să fie interpretată în ultimii 50 de ani de generaţii de artişti din toate genurile muzicale, până în prezent fiind cunoscute peste 400 de versiuni ale acestei melodii. Astfel, nume celebre precum Led Zeppelin, Jimi Hendrix şi Bon Jovi, dar şi Muhammad Ali au interpretat de-a lungul timpului această melodie, conform relatărilor din presa internaţională.

De-a lungul anilor, “Stand By Me” a intrat de nouă ori în topul US Billboard 100, de două ori cu versiuni interpretate de King şi de şapte ori cu coveruri ale unor arşti ca John Lennon şi Spyder Turner, conform BBC.

În 1999, BMI (Broadcast Music, Inc.) a anunţat că această melodie, compusă de Ben E. King, Jerry Leiber şi Mike Stoller, a fost a patra cea mai difuzată piesă din secolul al XX-lea la televiziunile şi radiourile americane.

În prima parte a acestui an, versiunea originală a melodiei interpretate de Ben E King a fost inclusă în Registrul Naţional de Înregistrări de către Biblioteca Congresului american.

Printre celelalte hituri ale lui Ben E King s-au numărat “Spanish Harlem”, “Amor”, “Don’t Play That Song (You Lied)” şi “Supernatural Thing – Part I”.

18
/07
/19

Muzeul Municipiului București invită publicul la vernisajul expoziției tematice „Mărturisiri despre muzică. Intimitate. Armonii. Tehnologie”, eveniment care va avea loc pe data de 23 iulie, ora 19.00, la Palatul Suțu (Bd. Ion C. Brătianu, nr. 2). Noul proiect expozițional este asociat Festivalului Internațional George Enescu.

11
/07
/19

Între 12 și 14 iulie,  200 de artiști internaționali vin la București pentru trei zile de festival, cu 17 spectacole și peste 60 de reprezentații în zone cheie din capitală. Din agenda festivalului fac parte spectacole premiate, numere interactive, ateliere pentru copii, acrobații, jonglerii, parada B-FIT in the Street!, reprezentații de dans contemporan și, în premieră, demonstrații de freerunning pe acoperișurile Bucureștiului. Intrarea este liberă.

10
/07
/19

Seria de concerte acustice Backyard Acoustic Season revine vara aceasta la Timișoara pe terasa ”În spatele casei”. Din line-up fac parte The Mono Jacks, Robin and the Backstabbers, Toulouse Lautrec, E.M.I.L., alături de trupele timișorene Melting Dice, The Case, Allover și The Different Class.

10
/07
/19

Cea de-a treia ediție Cantus Mundi București Fest, cel mai mare eveniment național de educație și integrare socială prin muzică, se va desfășura la sfârșitul acestei săptămâni, 11-14 iulie, în parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle, între orele 10:00 - 00:00. Intrarea este liberă la toate activitățile și concertele din cadrul festivalului. 

10
/07
/19

Săptămâna aceasta începe cea de-a 23-a ediție a Gărâna Jazz Festival. 60 de artiști din toată lumea, inclusiv România, aduc 20 dintre cele mai noi proiecte din jazzul mondial pe cele trei scene ale festivalului, de joi, 11 iulie, până duminică, 14 iulie.  

10
/07
/19

Turneul naţional „Orgile României” îşi propune la prima sa ediţie o incursiune sonoră şi vizuală în lumea acestui instrument, aşa cum poate fi el descoperit în România. Turneul naţional va trece prin 7 oraşe și va fi realizat de un tânăr organist român aflat la început de carieră, Vlad Vişenescu.

09
/07
/19

Festivalul Internațional „Vara Magică” invită pentru a opta vară consecutiv iubitorii de muzică clasică aflați în București în lunile iulie şi august să vină la seria de 13 concerte camerale și simfonice ce se va desfășura între 10 iulie și 21 august, în serile de miercuri și joi, la Ateneul Român, sub egida aniversară „Bucureşti 560”.

05
/07
/19

Pe 7 iulie, 4 august, 1 septembrie 2019, de la ora 20.00, Orchestra Sinfonia București, prima orchestră privată din România, condusă de maestrul Florin Totan, va susține, în Parcul Colțea, spectacolul  „Bucuriile muzicii“. Concertul, o istorie a muzicii în 80 de minute, face parte din programul celei de-a X-a ediții a Festivalului „Simfonii de vară“, organizat de Primăria Sectorului 3.  Intrarea la concertele din Parcul Colțea este liberă.

05
/07
/19

În zilele de 2 septembrie și 6 septembrie, la București, în cadrul Festivalului Internațional “George Enescu” va avea loc lansarea oficială a volumul biografic dedicat sopranei Marina Krilovici. Iubitorii de muzică vor avea ocazia să o întâlnească pe celebra artistă lirică, cetățean al scenelor lumii, plină de farmec și de amintiri care inspiră.

Page 1 of 13412345...102030...Last »