Ben E King, interpretul lui „Stand by Me”, a murit la Los Angeles
https://www.ziarulmetropolis.ro/ben-e-king-interpretul-lui-stand-by-me-a-murit-la-los-angeles/

Cântăreţul american Ben E King, o legendă a muzicii R&B, care a devenit celebru la nivel internaţional datorită melodiei „Stand By Me”, a decedat la vârsta de 76 ani, potrivit bbc.com.

Un articol de Liliana Matei|2 mai 2015

Ben E King a murit, joi, din cauze naturale, au confirmat reprezentanţii acestuia, anunță Mediafax.  Considerat o legendă a muzicii soul şi R&B, Ben E King şi-a început cariera muzicală în anii 1950 în trupa The Drifters, alături de care a interpretat melodii precum „There Goes My Baby” şi „Save The Last Dance For Me”.

Ulterior a urmat o carieră solo şi a cucerit topurile muzicale americane cu melodia „Stand By Me”, în 1961. „Stand By Me” a continuat să fie interpretată în ultimii 50 de ani de generaţii de artişti din toate genurile muzicale, până în prezent fiind cunoscute peste 400 de versiuni ale acestei melodii. Astfel, nume celebre precum Led Zeppelin, Jimi Hendrix şi Bon Jovi, dar şi Muhammad Ali au interpretat de-a lungul timpului această melodie, conform relatărilor din presa internaţională.

De-a lungul anilor, „Stand By Me” a intrat de nouă ori în topul US Billboard 100, de două ori cu versiuni interpretate de King şi de şapte ori cu coveruri ale unor arşti ca John Lennon şi Spyder Turner, conform BBC.

În 1999, BMI (Broadcast Music, Inc.) a anunţat că această melodie, compusă de Ben E. King, Jerry Leiber şi Mike Stoller, a fost a patra cea mai difuzată piesă din secolul al XX-lea la televiziunile şi radiourile americane.

În prima parte a acestui an, versiunea originală a melodiei interpretate de Ben E King a fost inclusă în Registrul Naţional de Înregistrări de către Biblioteca Congresului american.

Printre celelalte hituri ale lui Ben E King s-au numărat „Spanish Harlem”, „Amor”, „Don’t Play That Song (You Lied)” şi „Supernatural Thing – Part I”.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

20
/02
/24

După cum ne-am obișnuit în ultimii 3 ani, luna februarie marchează primul anunț de artiști al Jazz in the Park! Primele nume confirmate la ediția a XII-a sunt: Cymande (UK), Avishai Cohen Trio (IL), Manu Katche (FR), Tigran Hamasyan Trio (AM), Jazzanova Live (DE), Kinga Glyk (POL), KRiSPER (RO), Amphitrio (RO), Oreglo (UK) și Wasted Generation (IT)!

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

15
/02
/24

Joi, 22 februarie 2024 (19.00), BIG BAND-UL RADIO ROMÂNIA ne invită la o nouă seară extraordinară de jazz pe scena Sălii Radio! De această dată, invitatul special al evenimentului este renumitul saxofonist TONY LAKATOS, născut într-o familie de muzicieni din Budapesta.

15
/02
/24

După o retragere temporară din sfera publică, DELIA PANN revine în industria muzicală cu single-ul: The WOOP SONG, care asigură ascultătorilor o călătorie auditivă cu totul specială, un drum către SINE, în timp ce se dansează….electro și progresiv.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.