Bendeac îl joacă pe Dinescu la Politică şi delicateţuri
https://www.ziarulmetropolis.ro/bendeac-il-joaca-pe-dinescu-la-politica-si-delicateturi/

Mircea Dinescu se află duminică, 21 decembrie, la Politică şi delicateţuri, faţă în faţă cu un personaj care îl cunoaşte… ca pe buzunarul lui! Actorul Mihai Bendeac îl înâlneşte pentru prima dată pe Mircea Dinescu, cel pe care îl imită constant în emisiunile sale de umor. Politică şi delicateţuri poate fi urmărită duminică, de la ora 15.25, la TVR 1, TVR HD, precum şi online, pe TVR+.

Un articol de Petre Ivan|18 decembrie 2014

În contrapartidă, poetul îi serveşte lui Bendeac un… „cappuccino de hribi” în ediţia din 21 decembrie a emisiunii de la TVR 1, TVR HD şi TVR+, difuzată de la ora 15.25.

Încântat de evervescenţa şi talentul invitatului său, Dinescu mărturiseşte că nu s-a supărat, ci chiar l-a amuzat faptul că a devenit unul dintre personajele actorului: „Bendeac este un creator, puţini actori români ştiu să creeze personaje, pentru asta îţi trebuie imaginaţie şi inteligenţă artistică”, susţine poetul.

Drept urmare, îi găteşte invitatului său mâcare de măcriş şi un… „cappuccino de hribi”, adică o cremă fină de ciuperci, făcută cu lapte şi smântână dulce, în care, spre dezamăgirea şi amuzamentul lui Bendeac, nu pune şi zeamă de portocală… Bendeac îl asistă atent în timpul preparării bucatelor, gustă din celebra dulceaţă de ardei iute şi nu se poate abţine să nu îl imite din nou, spre deliciul gazdei sale.

În cramă, cei doi ascultă muzica lăutărească a profesorului de fizică Nelu Greblă, iar Dinescu îşi amiteşte de momentele fierbiniţi din decembrie ‘89 şi îi povesteşte tânărului său invitat lucruri neştiute despre acele zile.

Despre Mihai Bendeac

Mihai Bendeac s-a născut pe 16 februarie 1983 la Bucureşti. În anul 2005, a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografie,

Mircea Dinescu si Mihai Bendeac

Mircea Dinescu si Mihai Bendeac

clasa prof. univ. dr. Gelu Colceag. După absolvirea facultăţii, a avut câteva roluri însemnate în teatru, printre care: Patrick Bennet în „Lady Di” de Tomislav Zajec, regia Andreea Vulpe, Orsino în „A douăsprezecea noapte” de Shakespeare, regia Gelu Colceag, Vic Jonhson în „Bani din cer” de Ray Cooney, regia Horaţiu Mălăele, Locotenentul în „Pălăria” de Labiche, regia Horaţiu Mălăele, Brindsley Miller în „Comedie neagră” de Peter Shaffer, regia Alex Mihail, Proteus în „Doi tineri din Verona” de Shakespeare, regia Felix Alexa, Regele Peter în „Leonce şi Lena” de G. Buckner, regia Horaţiu Mălăele. A cochetat şi cu marele ecran, apărând în producţii ca „Milionari de weekend”, „Fix alert”, „Eminescu vs Eminem”, „Restul e tăcere” şi „Supravieţuitorul”.

A obţinut premii importante, ca: Premiul special al juriului „Gala Absolvenţilor 2005″, Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar la Festivalul de Teatru Clasic Arad 2005, Cel mai bun actor într-un rol principal la Festivalul „Hyperion” în 2005 şi 2006, Premiul APTR pentru cel mai bun pamflet.

Mihai Bendeac s-a făcut cunoscut în televiziune datorită apariţiilor lui în serialul tv „Mondenii”, precum şi în emisiunile „iComedy”, „Jurnalul unui burlac”, „În puii mei”.

Foto: Mihai Bendeac şi Mircea Dinescu – TVR

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.