Bergler, Boia sau Ishiguro, în topul vânzărilor la Gaudeamus 2017. Evenimentul, în cifre
https://www.ziarulmetropolis.ro/bergler-boia-sau-ishiguro-in-topul-vanzarilor-la-gaudeamus-2017/

„În Jurul Marii Uniri de la 1918. Naţiuni, frontiere, minorităţi”, de Lucian Boia, „Testamentul lui Abraham”, de Igor Bergler sau „Rămăşiţele zilei” de Kazuo Ishiguro, câştigătorul Nobelului pentru literatură de anul acesta se situează pe locuri fruntaşe în topul celor mai vândute titluri la Târgul Internaţional Gaudeamus.

Un articol de Petre Ivan|27 noiembrie 2017

Cea mai bine vândută carte la Editura Humanitas a fost „În Jurul Marii Uniri de la 1918. Națiuni, frontiere, minorități”, de Lucian Boia, urmată de volumul colectiv „Cum să fii fericit în România”, „Continentele insomniei”, de Gabriel Liiceanu, „Cartea râsului și a cercetării”, de Radu Paraschivescu, „Medicină, nutriție și bună dispoziție” — Simona Tivadar și „Atlasul frumuseții. Femeile lumii în 500 de portrete”.

La Humanitas Fiction, prima poziție este ocupată de „Muza” de Jessie Burton, urmată de „Zile de Crăciun” de Jeanette Winterson, „Adolf H. Două vieți” de Eric Emmanuel Schmitt, „Gala-Dali” de Carmen Domingo și „Ruta subterană” de Colson Whitehead.

La Humanitas Junior, pe primul loc se află „Întâmplări din secolul trecut. Marile evenimente ale secolului XX” de Daniele Aristarco, „Darul lui Moș Crăciun” de T.O. Bobe, „Istoria omenirii” de Hendrik Willem van Loon, „Corabia cu coarne” de Dashka Slater, atlasul „Dinosaurium” de Chris Wormell și Lily Murray.

La Curte Veche Publishing, top I vânzări îl constituie cel de-al doilea volum „Jamila Cuisine” de Janina Staicu Avram, urmat de „O dorință de Crăciun” de Lori Evert, albumul „Obiecte grăitoare” de Ștefa Câlția, „Cinci ingrediente” de Jamie Oliver și „Omon Ra” de Viktor Pelevin.

Pe primul loc în clasamentul vânzărilor s-a situat, la Polirom, volumul „Sapiens. Scurta istorie a omenirii” de Yuval Noah Harari, urmat de „Cele trei fiice ale Evei” de Elif Shafak și „Rămășițele zilei” de Kazuo Ishiguro.

La Litera, primul loc a fost ocupat de „Testamentul lui Abraham”, de Igor Bergler, urmat de „Mica Enciclopedie Meik Hygge” de Meik Wiking, „În căutarea unui destin” de Jojo Moyes, „Crima din Orient Express”, de Agatha Christie, „Stanisland, Povești din spatele zidului Berlinului”, de Anna Funder.

La Litera Mică, topul vânzărilor a fost deschis de „Povești de seară pentru fete rebele”, de Elena Favili și Francesca Cavallo, „Marea carte a Crăciunului”, „A fost odată. 24 de povești terapeutice” de Gilles Diederichs; „Soy Luna. Stil și pasiune” și „Prima mea enciclopedie”.

Cu multe noutăți editoriale și aproximativ 700 de titluri cu reduceri între 15% și 30%, Grupul Editorial Trei a fost și la această ediție a Târgului Gaudeamus una dintre destinațiile preferate ale cititorilor români.

Cele mai vândute volume de ficțiune au fost cele care se află și în topurile internaționale de bestselleruri: „Un șir infinit de țestoase” de John Green (colecția Young Fiction Connection, Editura Trei); „Dinte pentru dinte” de David Lagercrantz (colecția Fiction Connection, Editura Trei); ”Fericirea îmi scapă printre degete” de Agnes Martin Lugand (colecția Fiction Connection, Editura Trei); „Uitare”, de Arnaldur Indrioason (colecția Fiction Connection, Editura Trei) și ”Fiica ascunsă”, de Elena Ferrante ( colecția Literary Fiction, Editura Pandora M)

* * *

Gaudeamus 2017, în cifre + câștigătorii

Matei Visniec

La ediţia 2017 a Târgului Internaţional Gaudeamus, organizat de Radio România, care s-a încheiat duminică, au participat 300 de edituri şi parteneri, au avut loc 800 de evenimente, au fost donate 1.500 de cărţi şi i-au trecut pragul 125.000 de cititori.

Invitatul de onoare al ediţiei a fost Uniunea Europeană, prin intermediul Reprezentanţei Comisiei Europene, iar preşedintele de onoare al Târgului a fost scriitorul şi omul de radio Matei Vişniec.

Trofeele Gaudeamus, ai căror câştigători au fost stabiliţi prin votul publicului, au fost acordate editurilor Humanitas (locul 1), Nemira şi RAO (locul 2) şi Polirom (locul 3).

Trofeul pentru „cea mai râvnită carte a târgului”, stabilit tot prin votul publicului, a revenit editurii Litera, pentru volumul „Testamentul lui Abraham”, de Igor Bergler.

Premiul de Excelenţă, în valoare de 10.000 lei, oferit de către Radio România, a fost decernat editurii Crime Scene Press.

Premiul Educaţia a revenit Academiei de Studii Economice din Bucureşti, în semn de apreciere pentru constanţa şi pentru standardele înalte la care Academia s-a prezentat şi în acest an la Gaudeamus.

Miss Lectura pentru ediţia 2017 a Târgului Internaţional Gaudeamus a fost desemnată Alina Beşliu, studentă la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Universitatea din Bucureşti.

Foto: Gaudeamus 2017, Bergler, Boia, Ishiguro – facebook

 

17
/05
/20

Vă invităm să o descoperiți pe legendara Billie Holiday prin intermediul cărții „Lady Sings the Blues”, semnată de artistă alături de William Dufty și publicată recent și în limba română, la editura Nemira.

17
/05
/20

Acordînd un loc important dialogului și monologului în care confesiunea se îmbină cu persuasiunea, nuvelele – „specie din păcate neglijată azi la noi (ca și în Franța sau Germania!) de scriitori și editori”, cum spune autorul – ce alcătuiesc volumul ne duc cît se poate de firesc cu gîndul la teatru.

11
/05
/20

Proiectul „Dăruiește ziua ta”, încearcă să rescrie povestea din care facem cu toții parte. Mai mulţi scriitori s-au alăturat demersului și au împărtășit povești ce nu aveau mereu cel mai frumos final, dar și-au provocat cititorii să rescrie povestea și să transforme finalul într-unul fericit și plin de curaj.

11
/05
/20

Descoperiți noutățile Grupului Editorial ART, precum și bestseller-uri în ediții noi, atât pentru copii, cât și pentru adulți: cărți pentru copii de toate vârstele, romane grafice, ficțiune, nonficțiune și SF.

09
/05
/20

În această perioadă în care izolarea și nesiguranța domină Asociația Pro Valores, Centrul Cultural Palatele Brâncovenești și Delirs.com, propun tinerilor talentați din întreaga țară un concurs de literatură care poartă numele prințesei Martha Bibescu.

28
/04
/20

În 2019, a apărut în traducere în limba română, la Editura RAO, o nouă ediție, „revăzută și actualizată”, a celebrei antologii „1001 de filme de văzut într-o viață”. Ce filme au ieșit din canon și ce titluri au devenit obligatorii în ultimii 15 ani?

Page 1 of 10412345...102030...Last »