BERLINALA 2016: Primele filme din competitie, cu distributii impresionante, anuntate de organizatori
https://www.ziarulmetropolis.ro/berlinala-2016-primele-filme-din-competitie-cu-distributii-impresionante-anuntate-de-organizatori/

Filmul „Genius”, regizat de Michael Grandage, cu Colin Firth, Jude Law si Nicole Kidman in distributie, va avea premiera mondiala la cea de-a 66-a editie a Festivalului International de Film de la Berlin, in luna februarie. Acest lungmetraj, realizat pe baza unui scenariu scris de John Logan, prezinta o poveste inspirata din viata reala si descrie relatia complexa dintre doi uriasi ai universului literar – romancierul Thomas Wolfe si celebrul editor Max Perkins.

Un articol de Petre Ivan|15 Decembrie 2015

Un alt film care va avea premiera mondiala la Berlin este thrillerul SF „Midnight Special”, cu Michael Shannon, Joel Edgerton si Kirsten Dunst. Regizorul Jeff Nichols, devenit cunoscut gratie unor filme precum „Mud” si „Take Shelter”, va prezenta de aceasta data o poveste despre o veritabila „vanatoare” la scara nationala, ale carei victime sunt un tata si fiul sau, care este inzestrat cu puteri supranaturale.

La Berlin va avea premiera mondiala si cel mai recent film regizat de actorul francez Vincent Perez, intitulat „Alone in Berlin”, in a carui distributie se remarca actorii Brendan Gleeson, Emma Thompson si Daniel Bruhl. Filmul spune povestea unui cuplu obisnuit care locuieste in Berlin in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Atunci cand unicul lor fiu este ucis in timp ce lupta pe front, aceasta pierdere tragica ii va determina pe cei doi soti sa intre in „Rezistenta” si sa lupte impotriva regimului nazist.

Printre celelalte premiere mondiale care vor avea loc la Berlin, ale caror titluri au fost anuntate vineri, se mai afla documentarul „Zero Days”, de Alex Gibney, si filmul „Boris without Beatrice”, de Denis Cote, in care rolurile principale sunt jucate de James Hyndman, Simone-Elise Girard si Denis Lavant.

Toate cele cinci filme mentionate mai sus vor concura in competitia oficiala a festivalului.

Filmul „Hail, Caesar!”, regizat de fratii Joel si Ethan Coen, va fi proiectat in deschiderea Berlinalei 2016, in afara competitiei.

In sectiunea Berlinale Special, documentarul „The Seasons in Quincy: Four Portraits of John Berger”, regizat de Colin MacCabe, Christopher Roth, Bartek Dziadosz si Tilda Swinton, va fi prezentat tot in premiera mondiala. In aceeasi sectiune vor fi proiectate si documentarele „Where to Invade Next”, de Michael Moore, si „The Music of Strangers: Yo-Yo Ma and the Silk Road Ensemble”, de Morgan Neville, care vor marca la Berlin premierele lor europene.

Cea de-a 66-a editie a Festivalului International de Film de la Berlin se va desfasura in perioada 11 – 21 februarie.

Foto:  BERLINALA 2016 – cinemagia

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

08
/10
/19

Pe durata festivalului, Asociatia Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, continuă să organizeze, ca și în anii precedenți, ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

07
/10
/19

Unul dintre cele mai puternice filme autohtone ale toamnei este „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, care spune povestea unui intelectual torturat într-o închisoare comunistă din România anului 1983. În rolurile protagoniștilor, actorii Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu.

06
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Regizoarea Anca Damian revine cu a treia animaţie de lungmetraj din carieră, "Călătoria fantastică a Maronei", povestea unei căţeluşe care trece pe la diverşi stăpâni. Filmul îmbină inspirat mai multe stiluri de animaţie şi etalează o fantezie exuberantă, afectată însă uşor de repetitivitatea unor momente de reverie.

04
/10
/19

Prima producţie marca Vertical Content, comedia ,,Inve$titorii” a început filmările în localitatea Cristian, unde sub îndrumarea regizorului Iura Luncaşu, actorii: Codin Maticiuc, Cosmin Natanticu, Andrei Mateiu, Radu Gabriel şi Maria Popovici vor interpreta în unul dintre cele mai ambiţioase proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani.

04
/10
/19

A câștigat Leul de Aur, marele premiu de la Festivaul de Film de la Veneția, în același timp a impresionat presa de specialitate la nivel mondial, iar de astăzi mult aclamatul „Joker”, în interpretarea lui Joaquin Phoenix, poate fi vizionat în premieră în cinematografele din toată țară.

Page 1 of 24912345...102030...Last »