Berlinala 2018 – cele şase variante de afişe
https://www.ziarulmetropolis.ro/berlinala-2018-cele-sase-variante-de-afise/

Organizatorii Berlinalei au lansat afişul oficial al ediţiei de anul viitor al primul festival important al anului.

Un articol de Petre Ivan|21 decembrie 2017

Imaginea principală este cea a unui urs polar aflat într-un jacuzzi, făcând trimitere şi la grădina zoologică din Berlin.

Ursul este atât simbolul capitalei Germaniei, cât şi al festivalului, ale cărui cele mai importante trofee sunt Ursul de Aur şi Ursul de Argint.

Cele şase variante de afiş au fost realizate de agenţia elveţiană Velvet. Fiecare prezintă un urs diferit plasat în locuri strategice ale oraşului.

Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin va avea loc în perioada 15 – 25 februarie.

Foto: Berlinala 2018 – facebook

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.

22
/04
/21

Pe lângă retrospectiva amplă Ulrike Ottinger, ediția a 14-a a festivalului One World România va cuprinde două focusuri pe colective cinematografice care s-au luptat cu armele specifice mediului pentru a sprijini cauza feministă, ambele învârtindu-se în jurul personalității lui Delphine Seyrig: Focus Delphine Seyrig și Focus Centrul Simone de Beauvoir.

21
/04
/21

CRONICĂ DE FILM Ar fi nedrept să nu i se recunoască regizoarei Chloé Zhao meritul pentru generozitatea faţă de marginali din spatele celui de-al treilea film al ei, „Nomadland” (2020), câştigător al Leului de Aur la Festivalul de la Veneţia şi favorit la Premiile Oscar.