“Better Together” (Mai bine împreună)” la Roaba de Cultură. Copiii adoptați își sărbătoresc de două ori ziua!
https://www.ziarulmetropolis.ro/better-together-mai-bine-impreuna-la-roaba-de-cultura-copiii-adoptati-isi-sarbatoresc-de-doua-ori-ziua/

Alianţa România Fără Orfani (ARFO) şi Asociaţia Tzuby’s Kids sărbătoresc pe 2 iunie în Parcul Herăstrău din Bucureşti Ziua Naţională a Copilului Adoptat.

Un articol de Petre Ivan|2 iunie 2022

Evenimentul, denumit “Better Together” (Mai bine împreună) se derulează concomitent prin intermediul site-ului www.ziuaadoptiei.ro și va aduce împreună părinți adoptivi, copii adoptați și autori de cărți pentru copii. Evenimente similare vor fi organizate în Iași (Parcul Arca lui Noe) și Pitești (Parcul Lunca Argeșului). Copiii vor picta, vor modela în lut, desena, sau vor participa la jocuri distractive în intervalul orar 17:00 – 19:00 pentru a celebra Ziua Națională a Adopției.

În București, autoarea de cărți pentru copii Veronica Iani va ajuta copiii din Parcul Herăstrău să descopere povestea despre adopție a lui Tudor într-un mod inedit, creativ și interactiv. Seara se va încheia cu o tombolă organizată de Tzuby TOYS unde puteți câștiga o mulțime de premii, de la căni și umbrele la produse senzoriale pentru copii.

Evenimentele vor avea amenajate standuri de unde pot fi obținute informații valoroase, direct de la specialiști, despre adopție, plasament familial și despre situația copiilor din sistemul de protecție. În România, sunt aproape 50.000 de copii în sistemul de protecție din cauza tragediilor prin care trec, fie că este vorba de abandon, abuz, neglijență, decesul părinților, detenția acestora sau alte cauze. Peste 5.000 de copii sunt momentan adoptabili însă doar 3.000 de adoptatori sunt atestați pentru adopție.

09
/08
/22

La împlinirea a 150 de ani de la nașterea primului academician provenit din rândul artiștilor plastici, Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci și Asociatia Pro Valores, organizează prima ediție a Concursului Internațional de arte plastice „Gheorghe Petrașcu”.

21
/07
/22

Deși am trecut prin doi ani de pandemie, iar anul 2022 a început cu un război, oamenii de bine continuă să se mobilizeze pentru a-i susține pe cei în nevoie. În primele șase luni ale acestui an, pe platforma Galantom s-au făcut 10.707 donații, în valoare totală de 1.620.231 lei. Donațiile au fost strânse în cadrul a 1.241 de campanii individuale inițiate de oameni de bine, galantomi, care și-au mobilizat apropiații pentru cauzele în care cred cu tărie.

18
/07
/22

Ziarul Metropolis vă oferă o selecție de 22 de imagini de la Art Safari 2022, eveniment care aduce la București expozițiile străine „Picasso, Dalí & Falla. Le tricorne” și „Barbara Klemm. Light and Dark. Photographs from Germany” și ne invită în universul unor artiști români precum Marcel Iancu, Theodor Aman și Irina Dragomir. Până pe 7 august, la Palatul Dacia-România din Strada Lipscani nr. 18-20!