Bicicleta și istoriile ei, la Muzeul Municipiului București
https://www.ziarulmetropolis.ro/bicicleta-si-istoriile-ei-la-muzeul-municipiului-bucuresti/

La început de primăvară, când posesorii de biciclete se gândesc deja la viitoarele trasee, Muzeul Municipiului Bucureşti prezintă în cadrul unei expoziţii speciale istoria acestui vehicul, astăzi îndrăgit şi folosit de tot mai mulţi oameni.

Un articol de Liliana Matei|7 martie 2021

Expoziția „Cu bicicleta prin alte timpuri” aduce în atenția publică informații interesante, mai puțin cunoscute, despre aspectul bicicletelor de la începutul existenței lor precum și evoluția acestora în timp.

Imaginile din arhiva Muzeului Municipiului București, alese și explicate de curatorul expoziției Ana Iacob, muzeograf, se referă la începuturile ciclismului românesc și înființarea primelor cluburi de profil, felul în care bicicleta s-a constituit în imbold dat emancipării femeilor.

Se pot admira modele inițiale și observa felul în care au evoluat bicicletele, sunt inserate detalii despre istoria velocipedului, îmbunătățirea diferitelor versiuni până la crearea unui vehicul mult mai sigur, stabil și mai ușor de utilizat pentru care interesul publicului a crescut constant de-a lungul timpului.

Expoziția „Cu bicicleta prin alte timpuri”, deschisă în 5 martie, va putea fi vizitată până pe 30 mai 2021.

18
/05
/17

Astăzi este Ziua internațională a muzeelor, prilej pentru a vă prezenta un top al celor mai frumoase muzee din lume, întocmit anul trecut de cunoscutul site TripAdvisor, și de pe care nu lipsesc muzee precum: Luvru, Prado, Van Gogh sau Muzeul Metropolitan de Artă din New York.

09
/05
/17

Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București deschide joi, 18 mai, ora 19:00, expoziția „Ucenicie prin arte. Sorin Costina, colecționar”, una dintre cele mai importante colecții de artă postbelică autohtonă, ce cuprinde lucrări semnate de Corneliu Baba, Horia Bernea, Ștefan Bertalan, Paul Gherasim, Ion Grigorescu, Florin Mitroi, Paul Neagu, Florin Niculiu, Ion Dumitriu, Constantin Flondor, Sorin Dumitrescu etc.

03
/05
/17

Casieria Castelului Corvinilor din Hunedoara a fost spartă de persoane rămase deocamdată, necunoscute, din primele estimări neoficiale paguba ridicându-se la peste 170.000 de lei, bani rezultați din vânzarea biletelor în zilele libere ale minivacanței de 1 mai.

23
/04
/17

„Arta sub 18 ani ” este un eveniment parte a proiectului „Troc - rețea de teatru educativ”, organizat de Asociația Reciproca în parteriat cu duo-ul artistic Monotremu și finanțat de Administrația Fondului Național Cultural. Sub umbrela „Arta sub 18 ani” Asociația Minitremu, parte a duo-ului Monotremu, ajunge la Cluj, între 28 și 30 aprilie, cu două evenimente.

20
/04
/17

Artistul multimedia Nikita Golubev a transformat mai multe autovehicule murdare din Moscova în adevărate opere de artă. Sub pseudonimul "ProBoyNick", Golubev a pictat, în ultimele două săptămâni, diverse desene pe mai multe mașini din capitala Rusiei și a distribuit online fotografiile cu operele create. Artistul rus realizează aceste desene folosindu-se de degete și pensule.

12
/04
/17

Cea mai mare expoziţie dedicată lui Ştefan Luchian din ultimii 50 de ani va fi organizată la Pavilionul Muzeal de la Art Safari, între 19 mai - 18 iunie, la Galeriile Kretzulescu (Calea Victoriei 45), şi va cuprinde opere ale artistului din peste 20 de instituţii muzeale, dar şi din cele mai importante colecţii private.

11
/04
/17

Premiul Pulitzer 2017 pentru "Fotoreportaj" (Feature Photography") a revenit publicației Chicago Tribune, care a publicat un portret al unui copil de 10 ani care a supraviețuit unui schimb de focuri în Chicago, și al mamei sale, care încearcă să reia cursul vieții după această dramă.

05
/04
/17

“Rerotikon”, prima expoziție de artă erotică găzduită de Galeria Rotenberg-Uzunov din București, va fi vernisată joi, 6 aprilie, ora 19.00. Semnatara picturilor expuse este tânăra artistă Diana Manole, care explorează puterea de seducție a nudurilor umane, cu accente vintage din pin-up-ul american într-o combinație cu tușa mult mai recentei Școli de la Cluj.