BIEFF revine
https://www.ziarulmetropolis.ro/bieff-revine/

În perioada 20-25 noiembrie va avea loc festivalul BIEFF (Festivalul Internaṭional de Film Experimental Bucureşti), festival care promite multe pentru mediul cultural bucureştean. Dacã anul trecut, în cadrul celei de-a doua ediṭie, festivalul i-a avut în juriu pe Merzena Moskal (selecṭioner al Quinzaine des Realisateurs Cannes 2011) şi pe Hilke Doering (directorul Competiṭiei Internaṭionale a […]

Un articol de |15 octombrie 2012

În perioada 20-25 noiembrie va avea loc festivalul BIEFF (Festivalul Internaṭional de Film Experimental Bucureşti), festival care promite multe pentru mediul cultural bucureştean.

Dacã anul trecut, în cadrul celei de-a doua ediṭie, festivalul i-a avut în juriu pe Merzena Moskal (selecṭioner al Quinzaine des Realisateurs Cannes 2011) şi pe Hilke Doering (directorul Competiṭiei Internaṭionale a Festivalului Internaṭional de Film Oberhausen), anul acesta preşedintele onorific va fi cineastul britanic Peter Greenaway.

Festivalul Internaṭional de Film Experimental Bucureşti va dispune de parteneriate culturale unice în România şi va încerca sã aducã în faṭa publicului spectator produse culturale bine sedimentate.

Pe parcursul a celor şase zile, Cinema Scala şi Cinema Elvira Popescu vor fi locurile în care publicul va putea viziona titluri care au rulat la Veneṭia, Locarno, Cannes sau Berlin.

Intrarea va fi liberã.

07
/05
/14

Consiliul Elevilor Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti şi Trupa de teatru AS, în parteneriat cu Teatrul “Lucia Sturdza Bulandra” din Bucureşti vă invită la a şaptea ediţie a Festivalului naţional de arte pentru liceeni „FLORIAN PITTIŞ”, un concurs dedicat exclusiv trupelor de liceeni care iubesc teatrul şi muzica.

07
/05
/14

La început, l-am văzut, cu adevărat, pe Florin Piersic Jr. pe scenă. Mi-a fost atunci greu să îl compar cu ceva cunoscut. Juca atât de firesc, felul în care dădea din mână, felul în care se mișca, într-o dezordine perfect controlată, totul îmi arăta că l-am întâlnit pe acela pe care îl căutam. Actorul.

07
/05
/14

ŞTIAŢI CĂ... într-o zi de 7 mai (2007) s-a stins din viaţă, la vârsta de 80 de ani, prozatorul şi eseistul Octavian Paler? Despre Octavian Paler, criticul Alex. Stefanescu spunea că acesta "este - de nu singurul, în chip sigur cel mai îndreptăţit - intelectual român al ultimilor trei-patru decenii care poate fi socotit «director de conştiinţă»."

06
/05
/14

Ediția din acest an a Festivalului Filmului European începe vineri, 9 mai, de Ziua Europei. În cadrul galei de deschidere va fi proiectat filmul Miss Violence / Grecia, 2013. Proiecția va avea loc la Cinema Studio, în prezența regizorului Alexandros Avranas și a actriței Eleni Roussinou.

06
/05
/14

De la numele lui Dracon, ne-a rămas cuvântul „draconic”. Sensul termenului s-a păstrat, referindu-se la legi, dispoziții, reguli etc. care sunt considerate „excesiv de severe, aspre sau drastice”.

06
/05
/14

Multumult este un concert-călătorie ce îmbină bogata imaginaţie a patru arhitecţi ai sunetului. Trupa Indie Tribal cântă joi, 8 mai, de la ora 20.00, În Pod la Historia (Str. Sfântu Dumitru nr. 3).

06
/05
/14

Filmul "Poziţia copilului", în regia lui Călin Peter Netzer, a câştigat marele premiu şi trofeul Uniunii Cineaştilor din România (UCIN) pe anul 2013. Gala premiilor UCIN reprezintă aprecierea juriului desemnat de UCIN pentru cele mai importante realizări cinematografice şi de televiziune ale anului precedent.

06
/05
/14

Sophia Loren, una dintre cele mai cunoscute actriţe italiene, a fost desemnată invitatul de onoare de la Cannes Classic 2014, care va celebra totodată naşterea westernului italian şi împlinirea a 30 de ani de când filmul "Paris Texas", de Wim Wenders, a primit trofeul Palme d'Or.

05
/05
/14

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „Când primăvara e fierbinte“ (1961) şi „Ţărmul n-are sfârşit“ (1963), filme aproape necunoscute, impuneau un cineast unic şi, din păcate, ignorat, atât la vremea lui, dar mai ales în prezent - Mircea Săucan.

05
/05
/14

T. O. Bobe, scriitorul care a dat acum zece ani „Cum mi-am petrecut vacanța de vară“, o carte de o forță de expresie, ba chiar și de un succes rareori egalate, T. O. Bobe, scriitorul care a revenit în 2011 cu „Contorsionista“, ne-a oferit un scurt interviu din care va rezulta că a scrie cărți în România echivalează cu a merge pe o sârmă imposibilă care arareori duce undeva.