BIFF 13, între 28 iunie și 2 iulie la Cinema Elvira Popescu și Cinema Muzeul Țăranului
https://www.ziarulmetropolis.ro/biff-13-intre-28-iunie-si-2-iulie-la-cinema-elvira-popescu-si-cinema-muzeul-taranului/

Cea de-a treisprezecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti (BIFF) va avea loc între 28 iunie şi 2 iulie 2017 la Cinema Elvira Popescu şi Cinema Muzeul Țăranului. Bucureştiul va fi şi anul acesta gazda unui eveniment recunoscut pe plan internaţional, care a strâns de-a lungul a 12 ani un public numeros.

Un articol de Petre Ivan|30 mai 2017

Festivalul Internațional de Film București (BIFF), cel mai longeviv festival competițional de lungmetraj din capitală, va aduce publicului proiecții speciale și evenimente dedicate copiilor și adulților: proiecții în premierã în România, întâlniri cu realizatorii, lansări de carte, workshop-uri, master-class-uri și multe altele.

Dintre evenimentele din acest an, semnalăm proiecțiile speciale ale  filmelor On The Beach at Night Alone, în regia sud-coreeanului Sang-soo Hong, film câștigător al Ursului de Aur pentru cea mai bună actriță în rol principal – Min-hee Kim (cunoscută publicului pentru rolul din The Handmaiden) și  The Net (Geumul), în regia lui Kim Ki-Duk, ambele vor fi proiectate cu sprijinul de Ambasadei Republicii Coreea.

Cea de-a treisprezecea ediție a festivalului a fost sărbătorită în avans pe data de 24 mai 2017, la Palatul Elisabeta, cu o seară dedicată la care au fost prezenți membri ai Casei Regale și organizatorii festivalului, alături de reprezentanți ai Uniunii Cineaștilor din România, Membri ai Corpului Diplomatic acreditat la București, reprezentanți ai mediului economic și de afaceri, alături de personalități ale societății civile.

BIFF

Din juriul festivalului dezvăluim în acest moment câteva nume: actrița Franziska Petri (THE HEART IS A DARK FOREST, LONG SHADOWS, MEMORY, FOR MIRIAM – film cu care câștigă Premiul pentru Cea Mai Bună Actriță în Spania, Franța și la Berlinale în 2009, iar în 2012 este aclamată pentru extraordinara performanță în IZMENA – BETRAYAL, în regia lui Kirill Serebrennikov), actorul de origine chiliană Boris Jodorowsky (THE DANCE OF REALITY, ENDLESS POETRY, ambele regizate de tatăl său, Alejandro Jodorowsky) și Carla Vulpiani (Director de Programe la Festivalul Internațional de Film de la Milano).

Foto: BIFF – facebook.com/BucharestInternationalFilmFestival/

12
/10
/14

Sâmbătă, 11 octombrie, în cadrul Galei de Decernare a Premiilor au fost anunțate filmele câștigătoare ale celei de-a XXI-a ediție a Festivalului Internațional de Cinema de la Sibiu – Astra Film Festival. Maidan (regia: Sergei Loznitsa), proiectat în premieră în România la Astra Film Festival 2014, a fost laureat cu Marele Premiu.

12
/10
/14

A noua ediție a Festivalului de Film de Animație Anim’est, ce a avut loc între 3 şi 12 octombrie, în capitală, a ajuns la final. În cadrul Galei de Închidere de sâmbătă, 11 octombrie, la capătul a nouă zile de filme de animație de calitate, sosite la București din peste 60 de țări, festivalul și-a anunțat câștigătorii.

10
/10
/14

"Câinele japonez", debutul în regia de lungmetraj al lui Tudor Cristian Jurgiu, este eligibil pentru nominalizarea la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin la gala din 2015, alături de pelicule din alte 82 de ţări, potrivit anunţului făcut joi de Academia americană.

10
/10
/14

Reputata actriţă Luminiţa Gheorghiu revine pe marile ecrane, pentru prima dată într-un rol de comedie, din 24 octombrie, în “Cuscrii”, un film regizat de Radu Potcoavă. Ursul de Aur la Berlin, premiul Asociației Criticilor de Film la Los Angeles, sunt doar câteva dintre premiile câștigate de Luminița Gheorghiu, de-a lungul carierei.

09
/10
/14

Cea de-a VI-a ediție a celui mai important eveniment cinematografic al toamnei din Transilvania, “Festivalul Internațional de Film Comedy” debutează vineri, 10 octombrie. Lungmetrajul “Hector în căutarea fericirii”, în regia lui Peter Chelsom, este programat în Deschiderea Comedy Cluj, de la ora 19:00, la Cinema Florin Piersic.

09
/10
/14

Joi, 9 octombrie, aduce în agenda celei de-a noua ediţii Anim’est una dintre cele mai îndrăgite competiţii ale festivalului, cea de Videoclip şi Advertising. În programul zilei se înscriu şi alte proiecţii şi evenimente speciale: competiţia Balkanimation, o prezentare despre animaţia daneză susţinută de doi invitaţi de seamă de anul acesta, noi titluri din competiţiile internaţionale şi o petrecere cu Invisible Raincoats, cel mai recent proiect Minus.

09
/10
/14

Revista de Povestiri deschide înscrierile pentru a doua ediție a atelierului de scenaristică „Play”, care se va desfășura la București începând cu 20 octombrie, timp de trei luni, sub îndrumarea scriitoarei Cecilia Ștefănescu și a regizorului Igor Cobileanski.

08
/10
/14

CRONICĂ DE FILM „Q.E.D.”, al doilea film al lui Andrei Gruzsniczki, este o apariţie insolită în cinematografia română, datorită raportării atipice la trecutul comunist. Temperarea tentaţiei regizorului-scenarist de a spune totul despre perioada reconstituită l-ar fi transformat însă dintr-un film bun într-unul remarcabil.

07
/10
/14

Jean-Luc Godard, unul dintre cei mai influenți regizori din istoria cinematografiei, a surprins anul acesta Cannes-ul cu primul său lungmetraj în 3D, Adieu au langage, distins cu Premiul Juriului. Les Films de Cannes à Bucarest (24 – 30 octombrie) aduce filmul în premieră la București

06
/10
/14

Cinema-edu, cel mai mare proiect de educație cinematografică, destinat liceenilor, va ajunge în lunile octombrie și noiembrie în șase orașe din țară: Ploiești(21-23 octombrie, Club Cinema Twins), Craiova (28-30 octombrie, Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman), Mediaș (4-6 noiembrie), Târgu Mureș (11-13 noiembrie, cinema Arta), Iernut (14 noiembrie) și Roman (25-27 noiembrie).

06
/10
/14

CRONICĂ DE FILM „Poarta Albă”, în regia lui Nicolae Mărgineanu, este un film fără vlagă, ilustrativ și cu personaje slab construite. Povestea teribilă a deținuților din lagărul comunist de muncă silnică ce dă titlul lungmetrajului nu are parte de o redare cinematografică pe măsură.