Bilete online pentru muzeele MNAR! Mai #AproapedeArtă cu MNAR și Booktes.com
https://www.ziarulmetropolis.ro/bilete-online-pentru-muzeele-mnar-mai-aproapedearta-cu-mnar-si-booktes-com/

Din 1 aprilie 2021, Muzeul Naţional de Artă al României şi Booktes.com pun la dispoziţia publicului posibilitatea achiziţionării de bilete din mediul online, pentru galeriile permanente de la sediul central, muzeele satelit, dar şi pentru expoziţiile temporare în termen.

Un articol de Liliana Matei|5 aprilie 2021

Prin includerea acestui serviciu online, MNAR doreşte să faciliteze accesul publicului larg, într-un mod rapid și confortabil. Mai mult, biletele astfel cumpărate sunt valabile până la finalul anului 2021 pentru Galeriile permanente și muzeele satelit, respectiv până la finalul perioadei pentru expozițiile temporare.

Acest sistem oferă posibilitatea unei planificări din timp a vizitei cu prietenii, cu familia și susține chiar transformarea unei vizite la MNAR într-un cadou inedit de oferit celor dragi.

„În procesul demarat de MNAR de transformare digitală, ne asumăm misiunea de a  permite accesul tuturor la cultură și cunoaștere în era digitală. În continuare, ne dorim să fim mai aproape de public și să aducem oamenii mai #AproapedeArtă, concept pe care l-am lansat chiar la începutul pandemiei. Încurajăm publicul să cumpere bilete online şi le oferim posibilitatea de a face cadouri celor dragi – o vizită la muzeu. Este o idee care prinde contur din ce în ce mai bine în relația noastră cu publicul, mulți dorind să facă astfel de surprize celor dragi. Ne bucurăm să primim deja multe solicitări din partea companiilor, care îşi propun să ofere angajaților vouchere culturale, achiziţionate online, ca pachete de vizitare a muzeelor MNAR”, declară Cristina Verona Tobi, Manager interimar MNAR.

Biletele online sunt accesibile atât pe site-ul MNAR, cât și direct din platforma Booktes.com, la categoria muzee și Muzeul Național de Artă al României.

Odată biletul cumpărat și primit pe e-mailul vizitatorului, acesta se prezintă la intrarea în muzeu pe telefon/dispozitiv, fiind scanat pentru validare. Nu este nevoie de prezentare a biletului în format tipărit.

Pentru primele două săptămâni de la introducerea facilităţii, la fiecare bilet cumpărat online, se acordă o vizită gratuită în cadrul expoziţiei temporare Piranesi. Arhitecturi şi Fanstasme, deschisă până la 25 aprilie a.c.

Pentru Galeriile permanente de la sediul central MNAR preţul unui bilet întreg este de 22 lei, respectiv 5,5 lei pentru elevi şi studenţi şi 11 lei pentru pensionari. Pentru Muzeul Colecţiilor de Artă preţul unui bilet întreg este de 35,2 lei, respectiv 8,8 lei pentru elevi şi studenţi şi 17,6 lei pentru pensionari.

Pentru Muzeul K. H. Zambaccian şi Muzeul Theodor Pallady preţul unui bilet întreg este de 13,2 lei, respectiv 3,3 lei pentru elevi şi studenţi şi 6,6 lei pentru pensionari. Pentru toate expoziţiile temporare preţurile unui bilet de intrare sunt de 13,2 lei pentru adulţi, 3,3 lei pentru elevi şi studenţi și 6,6 lei pentru pensionari.

MNAR şi muzeele satelit pot fi vizitate de miercuri până duminică, în intervalul orar 10:00-18:00. Ultima intrare la MNAR și la Muzeul Colecțiilor de Artă se face la ora 17.00, iar la Muzeul Theodor Pallady, Muzeul K.H. Zambaccian și în expozițiile temporare, ultimul acces are loc la ora 17.30.

 

 

04
/11
/22

Muzeul Amintirilor din Comunism (MAdC) şi BD Historia aduc o nouă expoziție temporară în luna noiembrie, intitulată „Reconstituire istorică în benzi desenate - Revolta anticomunistă Braşov 15 Noiembrie 1987”.

04
/11
/22

Începând din 4 noiembrie, la ARCUB - Hanul Gabroveni se deschide „Secvenţe expoziţionale din Bucureşti”, expoziţie ce prezintă istoria spaţiilor expoziţionale din Capitală printr-o selecţie de fotografii din Colecţia de imagini a istoricului de artă şi fotografului Mihai Oroveanu.

02
/11
/22

Între 7 şi 29 noiembrie 2022, expoziția „Helmut Stürmer. Decor/Costum/Desen” de la ARCUB – Hanul Gabroveni reconstruiește parcursul profesional al artistului Helmut Stürmer, scenograf de teatru, operă şi film, creator de costume şi light designer.

01
/11
/22

Concepute pe o gamă variată de teme, de la hieroglifele și cetățile Antichității la creația iconoclastă a artiștilor contemporani, expozițiile momentului din muzeele europene își provoacă vizitatorii să ia parte la experiențe de nerefuzat.

01
/11
/22

Asociația Docuart lansează înscrierile pentru cursurile gratuite de film, teatru și fotografie documentară, organizate în cadrul proiectului Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului.

28
/10
/22

Astăzi, 28 octombrie 2022, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, a avut loc conferința de încheiere a proiectului MoldArte, un proiect finanțat de EUNIC prin programul European Spaces for Culture și organizat de Institutul Cultural Român în colaborare cu Goethe-Institut București, Ambasada Austriei din Republica Moldova și Delegația Uniunii Europene din Republica Moldova.

26
/10
/22

Art Safari, cel mai important eveniment dedicat artei din țară, prezintă în cadrul ediției a X-a, o artistă neconvențională, cu un parcurs atipic la fel ca personalitatea sa: Lilian Theil. Născută la Brașov în 1932, artista are o tehnică specială (appliqué): „pictează” cu acul de cusut și creează artă profund încărcată de simboluri contemporane din haine pe care nu le mai poartă.

24
/10
/22

De joi, 27 octombrie până la finalul lunii noiembrie, 40 de tineri din Ucraina cu vârstă cuprinsă între 15-18 ani sunt invitați să participe la etapa a doua a proiectului „𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐌𝐮𝐬𝐞𝐮𝐦𝐬 𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐇𝐞𝐚𝐫𝐭𝐬”, în cadrul căreia vor realiza patru instalații artistice ce au ca temă imaginarea viitorului, tinerii având astfel ocazia de a deveni creatorii unei lumi capabile să-i integreze pe ei și pe cei din generațiile următoare.

21
/10
/22

Finalul lunii octombrie aduce două expoziții noi în spațiile neconvenționale ale Celulei de Artă – pe 22 octombrie, la Galeria Verticală by Celula de Artă, găzduită de Random Space (str. Popa Petre nr. 21) va avea loc vernisajul „Let’s run back to a zero point. Look inside” a artistei Marina Aristotel, iar pe 24 octombrie, la Celula de Artă din Bd. Carol nr. 53, Daniel Loagăr aduce „Protoype for Future Cities”.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.