Bilete online pentru muzeele MNAR! Mai #AproapedeArtă cu MNAR și Booktes.com
https://www.ziarulmetropolis.ro/bilete-online-pentru-muzeele-mnar-mai-aproapedearta-cu-mnar-si-booktes-com/

Din 1 aprilie 2021, Muzeul Naţional de Artă al României şi Booktes.com pun la dispoziţia publicului posibilitatea achiziţionării de bilete din mediul online, pentru galeriile permanente de la sediul central, muzeele satelit, dar şi pentru expoziţiile temporare în termen.

Un articol de Liliana Matei|5 aprilie 2021

Prin includerea acestui serviciu online, MNAR doreşte să faciliteze accesul publicului larg, într-un mod rapid și confortabil. Mai mult, biletele astfel cumpărate sunt valabile până la finalul anului 2021 pentru Galeriile permanente și muzeele satelit, respectiv până la finalul perioadei pentru expozițiile temporare.

Acest sistem oferă posibilitatea unei planificări din timp a vizitei cu prietenii, cu familia și susține chiar transformarea unei vizite la MNAR într-un cadou inedit de oferit celor dragi.

„În procesul demarat de MNAR de transformare digitală, ne asumăm misiunea de a  permite accesul tuturor la cultură și cunoaștere în era digitală. În continuare, ne dorim să fim mai aproape de public și să aducem oamenii mai #AproapedeArtă, concept pe care l-am lansat chiar la începutul pandemiei. Încurajăm publicul să cumpere bilete online şi le oferim posibilitatea de a face cadouri celor dragi – o vizită la muzeu. Este o idee care prinde contur din ce în ce mai bine în relația noastră cu publicul, mulți dorind să facă astfel de surprize celor dragi. Ne bucurăm să primim deja multe solicitări din partea companiilor, care îşi propun să ofere angajaților vouchere culturale, achiziţionate online, ca pachete de vizitare a muzeelor MNAR”, declară Cristina Verona Tobi, Manager interimar MNAR.

Biletele online sunt accesibile atât pe site-ul MNAR, cât și direct din platforma Booktes.com, la categoria muzee și Muzeul Național de Artă al României.

Odată biletul cumpărat și primit pe e-mailul vizitatorului, acesta se prezintă la intrarea în muzeu pe telefon/dispozitiv, fiind scanat pentru validare. Nu este nevoie de prezentare a biletului în format tipărit.

Pentru primele două săptămâni de la introducerea facilităţii, la fiecare bilet cumpărat online, se acordă o vizită gratuită în cadrul expoziţiei temporare Piranesi. Arhitecturi şi Fanstasme, deschisă până la 25 aprilie a.c.

Pentru Galeriile permanente de la sediul central MNAR preţul unui bilet întreg este de 22 lei, respectiv 5,5 lei pentru elevi şi studenţi şi 11 lei pentru pensionari. Pentru Muzeul Colecţiilor de Artă preţul unui bilet întreg este de 35,2 lei, respectiv 8,8 lei pentru elevi şi studenţi şi 17,6 lei pentru pensionari.

Pentru Muzeul K. H. Zambaccian şi Muzeul Theodor Pallady preţul unui bilet întreg este de 13,2 lei, respectiv 3,3 lei pentru elevi şi studenţi şi 6,6 lei pentru pensionari. Pentru toate expoziţiile temporare preţurile unui bilet de intrare sunt de 13,2 lei pentru adulţi, 3,3 lei pentru elevi şi studenţi și 6,6 lei pentru pensionari.

MNAR şi muzeele satelit pot fi vizitate de miercuri până duminică, în intervalul orar 10:00-18:00. Ultima intrare la MNAR și la Muzeul Colecțiilor de Artă se face la ora 17.00, iar la Muzeul Theodor Pallady, Muzeul K.H. Zambaccian și în expozițiile temporare, ultimul acces are loc la ora 17.30.

 

 

14
/08
/19

Pavilionul de Artă București — Art Safari va oferi, în premieră, iubitorilor de artă șansa de a admira expozițiile, în cadrul unor tururi nocturne. Experiența vizitării pe timp de noapte a Pavilionului va include, pe lângă tururi ghidate, sesiuni de pictură live (o lucrare de artă creată sub ochii vizitatorilor) și muzică live. Art Safari – ediția 2019 va avea loc între 27 septembrie și 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

13
/08
/19

În luna august Happy Cinema București prezintă trei documentare din seria “Expoziții pe marele ecran”: din 16 august Van Gogh & Japan, din 23 august Young Picasso și din 30 august Goya: Visions of Flesh and Blood.

02
/08
/19

Ultima lună de vară vine cu evenimente culturale de impact, precum Festivalul Anonimul, în Delta Dunării, Festivalul de Teatru Independent Undercloud, la Muzeul Țăranului din București, sau Festivalul Internațional George Enescu, ce-și deschide porțile în ultima zi din august.

31
/07
/19

Pavilionul de Artă București — Art Safari, cel mai amplu eveniment dedicat artei din România, va găzdui, în premieră, un pavilion dedicat exclusiv artei secolului XXI: Pavilionul Supercontemporan. „Young Blood. Arta timpului tău”, curatoriat de Mihai Zgondoiu. Art Safari – ediția 2019 va avea loc între 27 septembrie și 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

28
/07
/19

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Strada Armenească are loc anul acesta între 2 și 4 august și aduce în inima Cartierului Armenesc din București o serie de evenimente pentru întreaga familie. Expoziții și workshopuri, meșteșugari, tururi ghidate, delicii culinare, dansuri tradiționale și concerte de neuitat, toate vă așteaptă în cele trei zile de festival pe strada Armenească. Intrarea este liberă.

21
/07
/19

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare invită artiști români să lucreze cu mămăligă, în cadrul rezidenței artistice Gastronom: artă contemporană cu patrimoniu culinar, la Timișoara.

13
/07
/19

Scena Control-ului capătă acum o nouă dimensiune lansând primul „canvas” de artă urbană open space, ce aduce împreună artiști vizuali și branduri care simt că orașul vibrează mai puternic dinspre strada Constantin Mille nr.4.