Bilete pentru Concursul Enescu 2016, disponibile acum și la casele Librăriilor Humanitas 
https://www.ziarulmetropolis.ro/bilete-pentru-concursul-enescu-2016-disponibile-acum-si-la-casele-librariilor-humanitas/

Anna Țifu, Valentin Răduţiu, Ștefan Tarara, Josu de Solaun, Eun-Sun Hong, David Geringas, Peter Donohoe, Florin Croitoru, alături de Filarmonica „George Enescu” şi de dirijorii Horia Andreescu, Alex Bloch, Christoph Poppen şi John Axelrod sunt doar câţiva dintre artiştii care vor interpreta pe scena Ateneului Român în cadrul Concursului Enescu 2016, între 3 şi 25 septembrie.

Un articol de Liliana Matei|15 iunie 2016

 

Li se alătură peste 200 dintre cei mai talentați tineri muzicieni ai momentului din peste 40 de țări, care intră în concurs și evoluează în recitaluri și concerte cu orchestră în fața publicului pentru a-și trăi visul de a deveni mari muzicieni ai lumii.
Provocarea pe care o lansează Concursul Enescu 2016 (3-25 septembrie, București) nu doar pentru artiști, ci și pentru public este „Trăiește-ți visul!”. Pornind de la valorile în care credea George Enescu, această ediție invită la o recunoaștere și sărbătorire a visurilor care duc societatea mai departe.

Timp de 22 de zile, publicul este așteptat în Sala Mare a Ateneului Român să îi asculte și să îi susțină pe tinerii muzicieni în drumul către visul lor de a deveni mari muzicieni ai lumii. Într-un nou concept, în cadrul Concursul Enescu 2016, tinerilor artiști li se alătură muzicieni consacrați, membri ai juriului Concursului, foști laureați ai Concursului Enescu, precum și laureații ai ediției 2014, într-o serie de peste 19 recitaluri extraordinare și concerte cu orchestră.

Pianistul Peter Donohoe, “integru și plin de inteligență” (The Guardian), Ștefan Tarara, un copilul-minune al viorii, violoncelista stabilită la Berlin Eun-Sun Hong, dar și pianistul spaniol îndrăgostit de George Enescu, Josu de Solaun sunt doar câțiva dintre artiștii care vor susține recitaluri extraordinare în cadrul Concursului Enescu 2016. Gala de deschidere a Concursului Enescu 2016 va aduce pe scena Ateneului Român, pe 3 septembrie, Triplul Concert de Beethoven în interpretarea a trei laureați ai Concursului, astăzi nume cu rezonanță în muzica clasică internațională: Anna Țifu (vioară), Valentin Răduțiu (violoncel) și Mihai Ritivoiu (pian), alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu. În a doua parte a aceluiași concert, publicul va putea asculta în premieră și lucrarea Tektonum, compusă de Serbastian Androne, câștigătorul Secțiunii Compoziție a Concursului Enescu 2014. La Galele Finale ale fiecărei secțiuni de concurs – Vioară, Violoncel, Pian – publicul se va putea bucura de trei concerte cu orchestră ale celor mai bine clasați tineri artiști din Concurs, urmând ca la final să afle în timp real cine este câșitgătorul ediției 2016 a Concursului Enescu.  Din programul de evenimente speciale a Concursului Enescu 2016 vor mai face parte și lansări de CD-uri și sesiuni de autografe.

Bilete pentru Concursul Enescu 2016 pot fi achiziționate începând de astăzi și la casele Librăriilor Humanitas – Librăria Humanitas Cișmigiu (Bulevardul Regina Elisabeta, București), precum și de la Librăria Humanitas din Sibiu (Strada Nicolae Bălcescu 16, Sibiu).

La casele librăriilor, publicul va putea consulta și programul complet al recitalurilor extraordinare și concertelor cu orchestră programate la Ateneul Român, în format print.

Prețurile biletelor și abonamentelor pentru Concursul Enescu variază între 20 de lei și 400 de lei.

28
/06
/21

Pe 2 iulie, de la ora 20, în Parcul Coloanei fără sfârşit din Târgu Jiu va poposi recitalul Vioara lui Enescu, eveniment ce va aduce în faţa publicului un exemplu unic de generozitate artistică. Gabriel Croitoru şi legendara vioară Guarneri del Gesù pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflat în patrimoniul Muzeului Național “George Enescu”) străbat România alături de pianistul Horia Mihail, aducând muzica aproape de comunităţi dintre cele mai diferite România.

10
/06
/21

Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto ce poartă numele legendarei soprane Hariclea Darclée, născută la Brăila, ne aduce de un sfert de veac acele manifestări extraordinare inspirate şi coordonate de o altă mare artistă, Mariana Nicolesco, a cărei personalitate a atras până acum în oraşul de pe Dunăre şi în teatrul în care ilustra predecesoare debuta la numai 21 de ani, în 1881, peste 2900 de tineri artişti lirici din 50 de ţări şi 5 continente.

10
/06
/21

Joi, 10 iunie, și vineri, 11 iunie, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”  va fi condusă de  Gabriel Bebeșelea, dirijorul său principal din stagiunea 2020/21. Programul concertului din 10 și 11 iunie este alcătuit din selecțiuni din muzica originală compusă de  Jean-Baptiste Lully pentru piesa Burghezul gentilom de  Molière și din Suita Burghezul gentilom de Richard Strauss. […]

09
/06
/21

Iubitorii muzicii clasice care vor să achiziționeze abonamente la Festivalului George Enescu 2021 sunt invitați să se înscrie la acest link, începând de astăzi, 9 iunie, pentru a participa la loteria în cadrul căreia vor fi distribuite abonamentele. Biletele individuale se pun în vânzare pe 19 iulie 2021, la ora 12:00, iar biletele și abonamentele pentru vizionare în sistem pay-per-view vor fi disponibile începând cu 2 august 2021.

03
/06
/21

Nisip fin, vegetație și umbră, o plajă care se păstrează încă sălbatică, pescari de la prima oră a dimineții și apă verde-turcoaz, pe scurt - plaja de la Tuzla. În acest loc bine ascuns, sub coasta sălbatică a mării, se va întâmpla a doua ediție a festivalului Living Rock, dedicat tuturor iubitorilor de alternativ, fie că vorbim de muzică, destinații de vacanță, preferințe gastronomice sau activități de petrecere a timpului liber.

02
/06
/21

Sâmbătă, 5 iunie, începând cu ora 18:30, Gala Aniversară „Ruxandra Donose 30” va ajunge pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, într-un eveniment extraordinar menit să celebreze cei 30 de ani de activitate artistică ai celebrei mezzosoprane. La pupitrul Orchestrei Operei Naționale București se va afla Tiberiu Soare, conceptul regizoral fiind semnat de Paula Stoica.

02
/06
/21

În seara zilei de duminică, 6 iunie, la ora 19, flautista Miruna Didu, violonista Corina Mitroi, violista Iulia Goiana și violoncelistul Eugen Bogdan Popa, toți instrumentiști din Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” din București, propun iubitorilor muzicii de cameră un program integral Mozart.

31
/05
/21

După câteva luni în care, din motive pandemice, toate evenimentele stagiunii au fost transmise live de la Sala Radio – pe calea undelor sau online – publicul va reveni fizic în sală! Primul concert în care spectatorii se vor bucura de reîntâlnirea „vie” cu muzica și, reciproc, artiștii vor retrăi emoția interacțiunii cu publicul, se va derula vineri, 4 iunie (ora 19.00).