Biletele pentru Festivalul Enescu, puse în vânzare pe 16 februarie
https://www.ziarulmetropolis.ro/biletele-pentru-festivalul-enescu-puse-in-vanzare-pe-16-februarie/

Biletele pentru ediţia din 2015 a Festivalului Internaţional „George Enescu”, care se va desfăşura în perioada 30 august – 20 septembrie, în Bucureşti, vor fi puse în vânzare pe 16 februarie, de la ora 10.00, pe site-ul eventim.ro, precum şi în reţeaua Eventim.

Un articol de Petre Ivan|11 februarie 2015

Biletele pentru Festivalul Enescu / În premieră pentru Festivalul Enescu, Eventim introduce un nou sistem de printare a biletelor – print@home – care permite cumpărătorilor printarea biletelor acasă. Astfel, livrarea biletelor se face electronic, în format pdf.

O altă noutate realizată de Eventim este crearea unei camere de aşteptare virtuală. Astfel, în cazul în care, datorită cererii foarte mari de bilete, se ating anumite limite de trafic pe site-ul www.eventim.ro, această cameră virtuală va intra în funcţiune şi utilizatorii vor fi rugaţi să aştepte până când vor putea accesa paginile de cumparare a biletor. Camera de aşteptare virtuală funcţionează ca o coadă virtuală, utilizatorii putând intra pe site în ordinea în care l-au accesat.

Pentru a crea cât mai multe şanse de cumpărare în mod echilibrat pentru toţi cei interesaţi, se va permite achiziţionarea a maximum opt bilete la acelaşi concert/ per persoană. Comanda totală nu este limitată, doar numărul de bilete pe concert, per cumpărător.

Vor fi puse în vânzare aproximativ 350 bilete per concert pentru reprezentaţiile de la Ateneul Român, din seriile „Camerale” şi „By Midnight”, şi 1.600 bilete per concert pentru cele din seria „Mari Orchestre” de la Sala Palatului.

Preţul biletelorbiletele

Preţurile biletelor variază de la 40 de lei la 160 de lei, astfel: seria „Mari Orchestre (Sala Palatului) – categoria I – 160 de lei, categoria a II-a – 130 de lei, categoria a III-a – 100 de lei, categoria a IV-a – 70 de lei; seria „Recitaluri şi concerte Camerale (Ateneul Român) – categoria I – 160 de lei, categoria a II-a -130 de lei; seria „By Midnight” (Ateneul Român) – categoria I – 160 de lei, categoria a II-a – 130 de lei; seria „Concertele de dimineaţă” (Ateneul Român, Sala Mică a Palatului) – categoria I – 50 de lei, categoria a II-a – 40 de lei.

2.500 de artişti străini

Aproximativ 2.500 de artişti străini şi 500 de artişti români vor participa la ediţia din 2015 a Festivalului „George Enescu”, cel mai mare eveniment cultural internaţional organizat de România şi cel mai puternic promotor al creaţiei şi valorilor singurului compozitor român intrat în patrimoniul mondial George Enescu.

Ediţia din 2015 va avea loc între 30 august şi 20 septembrie, la Sala Palatului şi Ateneul Român din Bucureşti, şi va găzdui, timp de 22 de zile, 58 de concerte în săli, precum şi multe alte evenimente în aer liber, în „Piaţa Festivalului”, care se va desfăşura între 3 şi 20 septembrie, şi în cadrul „Bucureştiului Creativ”.

Foto: Biletele pentru Festivalul Enescu – facebook

02
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 17 iunie 1882 se năștea în Rusia cel care avea să devină marele compozitor modernist și neoclasic al secolului XX, Igor Stravinski (1882-1971). În 89 de ani de viață a fost martorul a două Războaie Mondiale dar și al unor revoluții sociale, culturale și muzicale fără precedent, el însuși devenind unul dintre uriașii muzicii secolului trecut.

28
/06
/20

Vești bune pentru industria muzicală și nu numai: cea de-a cincea ediție a Mastering The Music Business, primul și cel mai mare eveniment organizat în România pe teme de industrie muzicală, va avea loc în perioada 29 - 31 iulie într-un nou format.

24
/06
/20

Săptămânal, miercurea, începând din 1 iulie, seria de concerte open air cu artiști locali din zona alternative – Backyard Acoustic Season – se reinstalează pe terasa de la Expirat, la inițiativa Overground Music, într-un format reconsiderat și adaptat situației și locului, renunțând la tiparele unui concert clasic, pentru un public restrâns de aproximativ 100 de persoane per reprezentație.

24
/06
/20

După trei luni în care Qreator – Home Together Edition a fost platforma de exprimare online pentru cei mai importanți artiști din România, seria de evenimente ajunge la final. Ultima reprezentație va fi una memorabilă, un recital cu Angela Gheorghiu. Joi, 25 iunie, de la ora 18:30, marea soprană va susține un recital live transmis online pe pagina de Facebook a Qreator.

23
/06
/20

Proiectul Poveştile instrumentelor a fost conceput într-un fel şi se naşte în alt fel, în Noaptea de Sânziene a anului 2020, în vremuri în care a vrea să faci artă, oriunde în lume, a devenit neînchipuit de dificil, în vremuri în care artiştii cu şi modul lor de expresie sunt reduşi, aproape, la tăcere, în vremuri în care artiştii par, celor mulţi, neesenţiali.

22
/06
/20

Pe 21 iunie 1982, Parisul cânta și dansa pentru prima oară marcând Sărbătoarea Muzicii în ziua solstițiului de vară. Inițiativă a ministrului culturii francez de la acea dată – Jack Lang – și a compozitorului și muzicologului Maurice Fleuret, Fête de la Musique a devenit treptat o sărbătoare internațională a muzicii, marcată în peste 120 de țări din lume în fiecare an, pe 21 iunie, prin evenimente dedicate muzicii, derulate cel mai adesea în aer liber.

Pagina 1 din 14912345...102030...Ultima »