Biletele pentru primul concert Gregory Porter în România s-au pus în vânzare!
https://www.ziarulmetropolis.ro/biletele-pentru-primul-concert-gregory-porter-in-romania-s-au-pus-in-vanzare/

Până pe 21 noiembrie ai şansa să găseşti bilete la preţurile de 108 lei, 135 lei, 162 lei, 198 lei! După această dată biletele vor costa 120 lei, 150 lei, 180 lei, 220 lei, în funcţie de categorie. Biletele la categoria VIP costă 260 de lei şi nu sunt incluse în campania de presale.

Un articol de Liliana Matei|10 noiembrie 2016

Gregory Porter concertează în premieră în România, pe 24 aprilie la Sala Palatului, la Jazz Night Out! Biletele se găsesc în reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti şi Humanitas, CinemaPro), online pe www.eventim.ro, dar și la casieria Sălii Palatului.

„Gregory Porter has most of what you would want in a male jazz singer, and maybe a thing or two you didn’t know you wanted”, scria The New York Times.

Gregory Porter e Vocea. Vocea generației sale de muzicieni și primul nume din jazz-ul mondial. Americanul e un vocalist total –nu doar pentru că stăpânește și transformă întreg spectrul gospel, blues, R&B și soul – ci și pentru că o face în fața unui public eterogen, cu preferințe muzicale dintre cele mai diverse.

Născut în 1971 în Sacramento, Porter se pregătea de o promițătoare carieră în fotbalul american, pe care a întrerupt-o din cauza unei accidentări la umăr. Încurajat de mama sa care era pastor, cântă de mic în biserică, obisnuindu-se treptat cu audiența și emoțiile scenei. De altfel, mama sa este motivul pentru care a devenit muzician profesionist la vârsta de 40 de ani, urmându-i astfel sfatul dat în ultimele sale clipe de viață.

După o perioadă de concerte în cluburile de jazz din Harlem, muzicianul înregistrează albumele Water în 2010 și Be Good în 2012. Recunoașterea internațională vine odată cu apariția pe piață a discului Liquid Spirit, scos de Blue Note Records în 2103, disc care a intrat în Top Ten UK Charts cu vânzări de peste 100.000 de unități, și care i-a adus lui Gregory Porter un Grammy.

Răsfățatul Americii și al marilor festivaluri de jazz precum Montreux, North Sea Jazz, Jazz A Vienne, Copenhagen Jazz Festival, Gregory Porter are un incredibil succes comercial, iar timbrul lui de bariton vine cu ștampila unui număr impresionant de albume vândute, dar și numeroase premii: un Grammy pentru Best Jazz Vocal Album, două Jazz FM Awards, dar și titlul de Male Singer of the Year acordat de Journalists Association Jazz Awards în 2014.

Arma secretă a lui Gregory Porter este inteligența lui muzicală și felul în care alege s-o exprime. Geniul său se ascunde în compoziții, întotdeauna semnate de el însuși, fiind unul dintre puținii vocaliști care creează precis pentru punctele lui forte.

Deși e un Nat King Cole al generației sale, Porter e departe de a fi tributar unei zonei clasice sau de standards. Vocea lui nu e doar extraordinară, ci și originală, în toate sensurile, artistul făcând dintr-o muzică destinată inițial protestului, o chemare din suflet căreia nu-i poți opune rezistență.

Aflat în turneu mondial, Gregory Porter va prezenta în București discul Take me to the Alley, apărut în 2016. Albumul a urcat pe locul 1 în Apple Music pe 6 continente, în țări precum Japonia, Canada, Australia, Africa de Sud, Brazilia, Germania, Marea Britanie sau Franța, și a fost primit cu entuziasm de fani și criticii muzicali.

Concertul Gregory Porter este prezentat de Twin Arts. Detalii pe www.twinarts.ro și paginile de Facebook Jazz Night Out și Twin Arts.

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu