Bob Dylan mulțumește pentru Premiul Nobel
https://www.ziarulmetropolis.ro/bob-dylan-multumeste-pentru-premiul-nobel/

Cantautorul american Bob Dylan, câştigătorul din acest an al Premiului Nobel pentru Literatură, a trimis un discurs de mulţumire pentru a fi citit în cadrul banchetului ce va urma înmânării premiilor, vineri, la Stockholm

Un articol de Petre Ivan|5 decembrie 2016

Bob Dylan a câștigat Premiul Nobel pentru Literatură pentru „crearea unor noi expresii poetice în marea tradiție a muzicii americane”. La 75 de ani, Dylan este primul cantautor care obține prestigiosul premiu, decizie ce a surprins mediile culturale care pariau pe o alegere mai convențională.

În ziua anunțării premiului Nobel, artistul a susținut un concert în Las Vegas fără a spune un cuvânt despre reușita sa. Au urmat mai multe încercări ale Academiei Suedeze de a lua legătura cu artistul, soldate cu eșecuri, fapt pentru care unul dintre membrii instituției, scriitorul Per Wästberg, l-a numit pe Dylan „necioplit” și „arogant”, declarații de care Academia Suedeză s-a delimitat ulterior.

În urmă cu trei săptămâni, Bob Dylan a comunicat că nu va fi prezent la ceremonia de la Stockholm din cauza ”altor angajamente”. Potrivit Academiei Suedeze, sunt mari șanse ca laureatul să meargă la Stockholm anul viitor și să profite de ocazie pentru a-și ține cuvântarea.

Cu prilejul galei din 10 decembrie, cântăreața americană Patti Smith, admiratoare a lui Bob Dylan, va interpreta unul dintre cântecele lui, „A Hard Rain’s A-Gonna Fall”.

Foto: Bob Dylan – facebook

29
/11
/20

Iată un bun motiv pentru cei care vor să se întoarcă la plăcerile lecturii. Cărțile au fost și vor rămâne cel mai bun însoțitor, cu atât mai mult când în care stăm departe de ceilalți, iar călătoriile sunt dificile.

18
/11
/20

Miercuri, 18 noiembrie, ora 19.30 vă invităm să vizionați lansarea romanului Trenul de Erlingen sau Metamorfoza lui Dumnezeu de Boualem Sansal, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, traducere din franceză semnată de Mădălina Ghiu. O distopie virulentă, luxuriantă, lumea ei semănând din ce în ce mai mult cu a noastră, noul roman al lui Boualem Sansal avertizează asupra proliferării extremismului religios în zonele fragile ale societății actuale.

13
/11
/20

Nadia Terranova este un nume nou din librăriile din România. Publicată pentru prima dată în limba română, scriitoarea se alătură autoarelor din Italia publicate la noi, dintre care cea mai citită rămâne Elena Ferrante, fenomenul ultimilor ani.

13
/11
/20

Luni, 16 noiembrie, începând cu ora 18.00, va avea loc live, pe pagina de Facebook a Institutului Francez, o masă rotundă, cu ocazia lansării celor două numere ale revistei Secolul 21, consacrate lui George Banu.

11
/11
/20

Autobiografia actriței Maia Morgenstern, „Nu sunt eu”, a apărut la Editura Litera și le oferă cititorilor o incursiune fascinantă în viața uneia dintre cele mai iubite artiste din România.

10
/11
/20

„O scurtă eternitate”, cel mai recent volum semnat de Pascal Bruckner, este o filosofie a longevității bazată nu pe resemnare, ci pe curaj. O reinventare spectaculoasă a modului nostru de viață.