Bogdan Nechifor, în scenă la #creativ
https://www.ziarulmetropolis.ro/bogdan-nechifor-in-scena-la-creativ/

Actorul Bogdan Nechifor este primul invitat al realizatoarei TVR Claudia Spătărescu în emisiunea dedicată tinerilor deştepţi, activi şi pasionaţi de ceea ce fac. Îl puteţi cunoaşte în această seară (4 iulie), de la ora 22.30, la TVR 1.

Un articol de Petre Ivan|4 iulie 2017

Sunt profesionişti în domeniile alese, dar, dintr-un motiv sau altul, nu sunt cunoscuţi încă de publicul larg. Sunt oameni complecşi, sinceri, direcţi în exprimare şi asumaţi, având pasiuni puternice şi în afara meseriilor lor. O generaţie autentică, ce merită prezentată autentic.

Realizatoarea TVR Claudia Spătărescu face portretul câtorva dintre tinerii energici ai zilelor noastre la #creativ, un nou proiect ce le este dedicat, difuzat la TVR 1 din 4 iulie, în fiecare marţi seară, de la 22.30.

Primul invitat este actorul Bogdan Nechifor. Născut la Turda, în 1988, a început actoria la 15 ani, iar în clasa a XI-a câştiga deja primul său Mare premiu la Festivalul Naţional de Teatru al Liceelor Vocaţionale (Timişoara, ediţia 2005). A studiat actoria la UNATC, sub îndrumarea profesorilor Ion Cojar şi Adrian Titieni.

Bogdan Nechifor

Pentru primul său rol într-un lungmetraj a fost nominalizat pentru Cel mai bun actor în rol secundar în cadrul Galelor Gopo (rolul părintelui Arsenie Boca din filmul „Poarta Albă”, regia Nicolae Mărgineanu). În noiembrie 2015, a primit  premiul pentru Cel mai bun actor în cadrul Festivalului de Dramatugie Contemporană Braşov, ediţia a XXVI-a, pentru rolul Jimmy Porter din „Priveşte înapoi cu mânie“. A jucat alături de Armand Assante şi Răzvan Vasilescu în filmul „The Wanderers”, lansat în cadrul TIFF 2017, un film care va intra în curând pe marile ecrane din România.

Pe lângă munca de actor profesionist la Teatrul „Sică Alexandrescu din Braşov” sau apariţiile în scurtmetraje şi lungmetraje, Bogdan Nechifor este pasionat de forme alternative de teatru, fiind fondatorul Companiei de Teatru Labirint, o formă senzorială de teatru pe care el a adus-o în România. El este creatorul spectacolelor produse de Compania de Teatru Labirint şi cofinanţate de ARCUB. Bogdan Nechifor este şi trainer, predă improvizaţie la Teatrul Fără Frontiere, încă din perioada studenţiei.

Claudia Spatarescu si Bogdan Nechifor

Are o personalitate complexă şi o privire pătrunzătoare, o fire autoironică şi un discurs foarte sincer şi colorat. Este pasionat de motor şi parapantism, pasiuni pe care le explică cu mult umor şi aplicare în primul episod al emisiunii #creativ, unde vom vedea, desigur, şi scurte filmuleţe cu el în zbor.

#creativ este o combinaţie între emisiunea tv şi vlogging-ul, fiind filmată, pe lângă camerele profesioniste, cu telefonul şi o cameră GoPro, în mai multe locuri reprezentative pentru invitaţi. Tonul este unul relaxat, colocvial, se râde mult şi se spune adevărul. La finalul fiecărei ediţii, gazda emisiunii, Claudia Spătărescu, află de la fiecare invitat în parte ce sfat ar da tinerilor dornici să facă meseria lor.

Claudia Spătărescu este un jurnalist care vine din lumea artelor. A studiat muzică clasică şi caută în emisiunile ei să prezinte emoţii autentice, pentru că este convinsă că „televizorul, dacă ştii să te uiţi, nu minte. Ne amuză sau ne ating momentele sincere pe care le trăiesc protagoniştii. Râdem dacă cei din platou râd sincer şi plângem odată cu ei.”

Foto: Bogdan Nechifor, #creativ – tvr.ro

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.