“Bonjour, bonne nuit, Paris!”, un musical de toată frumusețea
https://www.ziarulmetropolis.ro/bonjour-bonne-nuit-paris-un-musical-de-toata-frumusetea/

Sâmbătă, 24 iunie 2017, la ora 19.00, Teatrul Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian vă invită la premiera oficială a spectacolului “Bonjour, bonne nuit, Paris!”, la Sala Mare a Palatului Naţional al Copiilor.

Un articol de Petre Ivan|25 mai 2017

„Trupa unui celebru teatru muzical profesionist din oraș este în plină repetiție pentru un nou spectacol: “Bonjour, bonne nuit, Paris!” Premiera se apropie, biletele sunt deja vândute, decorurile și costumele sunt încă în lucru. Sunt întâmplări obișnuite în viața unui teatru, dar adevăratele probleme abia acum încep. Directorul anunță întreaga trupă că se vede nevoit să găsească o altă sală de spectacole, deoarece aceasta se va închide pentru moment. Ce se va întâmpla? Va reuși trupa teatrului să rămână unită și să scoată spectacolul anunțat și deja vândut?  “Bonjour, bonne nuit, Paris!” este un spectacol despre rezistență, respect, răbdare și, mai ales, despre iubire: de muzică, de teatru, de oameni”, spune Dana Rotaru, regizoarea spectacolului și autoarea scenariului.

IMG_4134IMG_2146

Scenariu și Regie: Dana Rotaru
Orchestrație și conducere muzicală: 
Lucian Vlădescu
Coregrafie: 
Andreea Toma
Scenografie și costume:
 Andreea Koch
Light Design: 
Andreea Iacomiță
Maestru cor: 
Gabriel Popescu
Dirijor cor: 
Aurel Muraru

bonjour - 24 iunie

Distribuţia:

Regizorul: Victor Bucur

Directorul Teatrului: Mihai Mitrea

Primadona invitată: Silvia Șohterus

Tenorul-vedetă care întârzie: Adrian Nour

Prim-solista Teatrului: Bianca Ionescu Ballo

Tenorul afemeiat: Daniel Madia

Diva în spectacolul de adio: Gladiola Lamatic

Baritonul mereu elegant: Marius Mitrofan

Actrița Teatrului: Oana Rusu

Tenorul timid: Florin Budnaru

Soprana voluptoasă: Tina Munteanu

Actorul Teatrului: Tiron Valentino

Alex, recuziterul artist: Alexandru Constantin

Georgette, costumiera: Letiția Vlădescu

Regizorul tehnic: Marius Meragiu

BALET

Eugenia Stoian/Andreea Toma, Relu Dobrin, Raisa Radamovschi, Andrei Tarcău, Diana Marin, Mircea

Crăciun, Andreea Lascu, Cristina Osiceanu, Corina Andreica, Diana Năstase, Luminiţa Dincă, Oana

Vâlceanu, Raluca Herciu, Geraldina Petre, Lorendi Rădulescu

COR

Carmen Angheloiu, Cristina Georgescu, Ana Maria Moldoveanu, Maria Baciu, George Matei, Ciprian

Mardare, Alois Doboş, Alexandru Vasile, Carmen Anghel, Anca Vilău, Ana Maria Racu, Alin Ţintea,

Răzvan Rusu.

Program:

Actul I

À Paris

Les Filles de Cadix

La Vie en rose

Salade de fruits

C’est si bon

J’ai deux amours

J’te mentirais

Parlez-moi d’amour

C’est en septembre

La Mer

I love Paris

French Can-Can

La Bohème

IMG_4151IMG_2146

Actul II

Quand il est morte, le Poète

Padam, Padam

Je t’aime

Que reste-t- il de nos amours

L’Indifférence

Les Feuilles mortes

Tombe la neige

Ne me quitte pas

L’Important c’est la Rose

Salut

Aux Champs Elysees

Non, Je ne regrette rien

Foto: Teatrul National de Opereta si Musical „Ion Dacian”

12
/10
/15

Festivalul George Enescu a tras cortina de final luna trecută, pe 20 septembrie. A fost un tur de forţă pentru melomani şi specialişti în ediţia 22, cu tot atâtea zile, 22, de concerte unu şi unu.

12
/10
/15

Vineri, 16 octombrie, de la ora 19.00, ALEXANDRU TOMESCU - solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio şi unul dintre cei mai cunoscuţi violonişti români, susţine primul său concert în noua stagiune a Sălii Radio. Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical.

10
/10
/15

Pentru a şaptea oară, Stagiunea de marţi seara deschide un nou sezon. Înainte de a pleca din nou la Viena, pianistul Ioan-Dragoș Dimitriu va susţine marţi, 13 octombrie, ora 19, un recital în Sala mică a Ateneului Român, cu un program alcătuit din lucrări de Beethpoven, Prokofiev, Ceaikovski şi Liszt.

05
/10
/15

Pentru prima dată în istoria instituției, un spectacol produs de Opera Naţională Bucureşti a fost preluat de către o companie din Statele Unite ale Americii. Este vorba despre spectacolul „La traviata” de Giuseppe Verdi, în regia lui Paul Curran şi scenografia lui Gary McCann, care a avut premiera la Bucureşti în data de 30 octombrie 2014, cu ocazia deschiderii stagiunii 2014 - 2015.

05
/10
/15

Artiști recunoscuți internațional, precum pianistu german Alexander Schimpf, Cristian Budu – cel mai recent câștigător al prestigiosului Concurs Clara Haskil din Elveția, violonistul Ștefan Tarara – încununat cu Premiul Concursului Internațional George Enescu în 2014 sau Cvartetul Modigliani, descris drept „fabulos” de criticii de la The Seattle Times participă la cea de a II-a ediție a Festivalului Internațional Clara Haskil (FICH): 26 octombrie – 2 noiembrie 2015, în Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu.

03
/10
/15

Uniunea Muzicienilor Interpreți din România organizează duminică, 4 octombrie 2015, la Sala Mică a Ateneului Român, începând cu ora 18, cea de-a V-a ediție a Galei Premiilor UNIMIR. Evenimentul ce are loc cu ocazia Zilei Internaționale a Muzicii premiază valori confirmate din mediul cultural românesc.

02
/10
/15

“Pân’ la rai”, un proiect de excelență, aplaudat pe scene prestigioase și inclus pe coloana sonoră a unui film internațional aspirant la Oscar, va fi prezentat, în ediție excepțională, pe scena Teatrului Odeon din București, vineri, 16 octombrie, de la ora 19.00.

02
/10
/15

După o primă ediție primită cu entuziasm atât de iubitorii de muzică clasică, cât și de critici, primul proiect de talie internațională din România ce aduce un omagiu excepționalei pianiste de origine română Clara Haskil, Festivalul Internațional de Muzică Clasică Clara Haskil (FICH) continuă și în acest an la Sibiu, între 26 octombrie și 2 noiembrie, în Sala Thalia a Filarmonicii.

01
/10
/15

Între 12 și 18 octombrie, pentru o săptămână întreagă, creativitatea românească devine personaj principal în viaţa Bucureștiului. Cei mai influenți lideri ai industriilor creative din România și Europa de Est întâlnesc antreprenorii inovatori și publicul curios la prima ediție Creative Est.

30
/09
/15

Din 1 octombrie și până în 31 octombrie, “Ascultă 5 minute de muzică clasică” în spaţii neconvenţionale - hipermarketuri, mall-uri, librării, muzee - graţie unui proiect Radio România Muzical, unicul post românesc dedicat exclusiv muzicii clasice şi de jazz. Din 5 octombrie până la finalul anului școlar, „Ascultă 5 minute de muzică clasică” din nou, și în școlile din România.

29
/09
/15

Revelația Ibrahim Maalouf și-a lasat săptămâna trecută albumul pe care îl va cânta la Jazz Night Out. Mai puţin de 200 de bilete au rămas în vânzare la concertul ce are loc pe 19 noiembrie, ora 20.00 la Sala Radio.

28
/09
/15

Royal Concertgebouw Orchestra (RCO) şi Berliner Philharmoniker sunt considerate cele mai bune orchestre din lume. Dacă vorbiţi cu cineva din domeniul muzical sau răsfoiţi un articol de specialitate, aceste două orchestre, veţi vedea, primesc majoritatea laurilor. Şi, „în-cântare’’ mare, ambele au fost prezente pe scena Festivalului George Enescu de anul acesta.