VIDEO Bonnie Marranca va susţine conferinţe despre arta contemporană şi îşi va lansa un volum de eseuri, în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/bonnie-marranca-va-sustine-conferinte-despre-arta-contemporana-si-isi-va-lansa-un-volum-de-eseuri-in-romania/

Bonnie Marranca, scriitor şi profesor la New School, New York, editor al prestigioasei reviste americane de artele spectacolului PAJ (A Journal of Performance and Art), va fi prezentă în România în perioada 18 – 28 mai.

Un articol de Andrada Văsii|16 mai 2013

Bonnie Marranca, scriitor și profesor la New School, New York, editor al prestigioasei reviste americane de artele spectacolului PAJ (A Journal of Performance and Art), va fi prezentă în România în perioada 18 – 28 mai.

Aceasta va susține o serie de conferințe despre scena de artă contemporană.

Bonnie Marranca va susține conferințele cu titlul „Fluxus as a Way of Life“/ „Fluxus, un stil de viață“ și „Mediaturgy: Performance as Design“/ „Mediaturgie: Performance-ul ca design“, la Mansarda Bastion, în organizarea Teatrului Național Timișoara (18 mai), la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș (22 mai) și la Teatrul Ariel din Târgu-Mureș (23 mai).

La București, ea va susține un curs dedicat scenei americane de azi, la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii din cadrul Universității București (25, 27 și 28 mai).

Lansare de carte în trei orașe

Cu această ocazie, în toate cele trei orașe va fi lansat și volumul de eseuri semnate de Bonnie Marranca, „Ecologii teatrale“, traducere în limba română coordonată de Alina Nelega, volum editat de Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS), în parteneriat cu Teatrul Național Timișoara și cu  susținerea AFCN – Fondul Cultural Național.

Seria de conferințe este organizată de către Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS), cu sprijinul Teatrului Național Timișoara, al Universității de Arte Târgu- Mureș, al Teatrului Ariel din Târgu-Mureș și al Centrului de Excelență în Studiul Imaginii (CESI) – Universitatea București. Coordonator – lector universitar doctor Cristina Modreanu.

Foto credit: captură video „Bonnie  Marranca in the European Festival of Performing Arts Timișoara“

12
/02
/23

„Nimic nu e imposibil. Un om, paisprezece vârfuri și reușita unei vieți” de Nimsdai Purja și „Casa de pe Riviera” de Natasha Lester sunt două dintre cărțile pe care vi le propunem pentru primele zile de primăvară. Ambele titluri vor apărea la Editura Nemira în martie.

10
/02
/23

De la cele mai dificile escalade din Alpi până la ascensiunile în premieră pe Annapurna, Makalu sau pe piscurile amețitoare ale Anzilor, aventurile legendarului alpinist Lionel Terray, cuprinse în volumul „Cuceritorii inutilului. Din Alpi în Annapurna” (Polirom, 2022), seduc cititorul prin măiestria stilului și prin întâmplările insolite sau dramatice ale protagoniștilor.

09
/02
/23

Categoria bestsellerelor Grupului Editorial ALL din reunește titluri noi din toate domeniile, oferindu-le cititorilor care le descoperă acum o plajă largă de opțiuni pentru lecturile personale sau pentru volumele dedicate studiului și perfecționării în sfera profesională. Iar începutul de an le aduce celor dornici să își îmbogățească biblioteca reduceri de până la 55% la cele mai îndrăgite titluri pentru toate vârstele.

08
/02
/23

Deși anul precedent a fost marcat de provocări pentru piața editorială, Editura Litera a reușit să aducă pe rafturile cititorilor bestsellere internaționale, romanele scriitorilor români contemporani, cele mai inovatoare cărți în materie de psihologie și o multitudine de titluri pentru toate tipurile de public.

07
/02
/23

Din ce în ce mai mulți oameni își îmbunătățesc rutina de citit cu audiobooks. Astfel 24% dintre români au încercat deja experiența cărților audio, iar pentru 72% dintre români formatul este unul care li se pare atractiv, conform unui studiu realizat de AHA Moments în 2022 (pe populația urbană digitalizată, 18-55 de ani, din România). 

05
/02
/23

Cele trei cărţi de cronici de film publicate de Romulus Rusan în anii `70-`80 au fost reeditate recent, într-un singur volum şi într-o ediţie de lux, în seria de autor pe care i-o dedică Editura Spandugino. O apariţie demnă de a fi salutată şi un bun pretext de recitire.

31
/01
/23

Radio România Cultural lansează a doua ediție a mesajului Rugă pentru pace, în cadrul Campaniei Viața într-o valiză, la un an de la invazia Rusiei în Ucraina, un război care a destabilizat o lume întreagă. Mesajul este citit tot de poeta Ana Blandiana, un simbol al libertății românești, scriitoarea care a transmis, în urmă cu un an, primul îndemn de pace printr-un scurt fragment din prefața cărții Ultimii martori de Svetlana Aleksievici, scriitoare născută în Ucraina și câștigătoare a premiului Nobel pentru Literatură.

26
/01
/23

Institutul de Istorie a Religiilor al Academiei Române și Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la expoziția „Manuscrisele inedite ale lui Mircea Eliade din patrimoniul Institutului de Istorie a Religiilor al Academiei Române”.

22
/01
/23

Apariţia în română, pe final de 2022, la Editura Tracus Arte, a două cărţi de Pier Paolo Pasolini - una de poezii şi alta cu texte despre literatură şi artă - a tulburat puţin apatia cu care a fost marcat la noi centenarul acestui mare cineast şi scriitor.