Bookfest 2015: Un milion de volume şi lansări Houellebecq, Murakami şi Djuvara
https://www.ziarulmetropolis.ro/bookfest-2015-un-milion-de-volume-si-lansari-houellebecq-murakami-si-djuvara/

Peste 1.000.000 de volume şi 200 de edituri aşteaptă publicul la ediţia jubiliară Bookfest 2015, la eveniment urmând să fie lansate cărţi semnate de scriitorii Lucian Boia, Neagu Djuvara, Michel Houellebecq şi Haruki Murakami, dar şi de preşedintele Klaus Iohannis şi brokerul Cristian Sima.

Un articol de Petre Ivan|26 aprilie 2015

Bookfest 2015 / A zecea ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest va avea loc la complexul Romexpo din Bucureşti, între 20 şi 24 mai, iar cele circa 200 de edituri prezente la eveniment se pregătesc să aducă publicului cititor peste un milion de volume, dintre care câteva mii de titluri noi.

Vizitatorii vor putea lua parte la peste 300 de evenimente, ce variază de la lansări, dezbateri şi colocvii până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive, notează Mediafax.

Nume importante ale culturii române îşi dau întâlnire şi în acest an cu publicul cu cărţi noi şi reeditări speciale ale unor volume de succes. Lucian Boia, Horia-Roman Patapievici, Dan C. Mihăilescu, Radu Paraschivescu, Vladimir Tismăneanu şi Ion Mihai Pacepa sunt doar câteva dintre cei ale căror volume vor fi lansate la această ediţie a târgului.

Printre volumele care îşi fac debutul la Bookfest se numără, la standul Humanitas, unul nou semnat de Lucian Boia: „Cum s-a românizat România”. Tot pentru pasionaţii de istorie va fi lansată o ediţie ilustrată din „Thocomerius-Negru Vodă”, de Neagu Djuvara, Vladimir Tismăneanu lansează volumul „Frontiere erodate: Polemici, portrete, controverse”, iar fostul şef al spionajului extern din anii de glorie internaţională ai lui Nicolae Ceauşescu Ion Mihai Pacepa va fi prezent prin volumul scris împreună cu Ronald J. Rychlak – „Dezinformarea”.

Alte noutăţi editoriale la standul Humanitas vor fi Michel Houellebecq, cu volumul „Supunere – o incursiune ficţională într-o Franţă înfricoşată de asaltul Islamului”, şi astrofizicianul Stephen Hawking, cu „O scurtă istorie a vieţii mele”.

Pe de altă parte, „Primul pas”, o nouă carte scrisă de preşedintele României, Klaus Iohannis, care reprezintă o continuare a volumului „Pas cu pas”, publicat în 2014, va fi lansată la ediţia de anul acesta a Bookfest, după cum a anunţat recent Curtea

Haruki Murakami

Haruki Murakami

Veche Publishing.

Editura Polirom a pregătit publicului un nou volum semnat de Haruki Murakami, care cuprinde volumele „Ascultă cum cântă vântul” şi „Pinball, 1973”, scrieri care prefigurează unele dintre temele predilecte ale operei sale, ca singurătatea individului, nevoia de companie şi zădărnicia existenţei umane.

Un alt titlu care va fi lansat la Bookfest este „Marea spovedanie”, scrisă de brokerul Cristian Sima, care a fugit din ţară în 2012, după ce a pierdut mai multe milioane de euro din portofoliile clienţilor.

Invitatul de onoare al celei de-a X-a ediţii a Salonului Internaţional de Carte Bookfest este Cehia.

Sub sloganul „Cehia – Republica literaturii”, Centrul Ceh pregăteşte o serie de evenimente menite să promoveze literatura cehă şi să sporească interesul publicului român pentru autorii contemporani, dar şi clasici cehi.

Accesul la Bookfest şi la toate evenimentele din cadrul acestuia va fi gratuit.

Foto: Bookfest 2015 – facebook

10
/09
/15

Toamna 2015 la Editura Cartea Românească este anotimpul ieşirii din arhive. Trei studii de mare amploare vor continua proiectul editorial „Rescrierea Istoriei literaturii române”, dedicat cartografierii zonelor albe sau gri ale vieţii literare româneşti.

02
/09
/15

Studenții și masteranzii interesați de o carieră în domeniul editorial se pot înscrie, începând cu 1 septembrie, în proiectul cu fonduri europene DIGIPUB. Proiectul oferă un program integrat de stagii de practică plătite în cele mai importante edituri din România și de orientare și consiliere în carieră.

26
/08
/15

Patria locotenentului Schreiber, cel mai nou roman semnat de autorul bestsellerului Testamentul francez, Andreï Makine, a apărut în acestă săptămînă în colecţia „Biblioteca Polirom”, traducere din limba franceză de Constanţa Ciocârlie. „Cartea lui Makine răneşte. Şi răneşte pentru că merge drept la ţintă. Pentru că e un drapel arborat în bernă.” (Paris Match)

26
/08
/15

Când crezi că știi foarte multe, dacă ai un grăunte de curiozitate, deschidere la nou și bun simț, constați că nu știi aproape nimic. Cu un deceniu în urmă, un film, Capote, cu Philip Seymour Hoffman în rolul principal, mi-a dat o palmă strașnică și o temă pentru acasă. Cu maximă rușine constatam că nu citisem nimic din ceea ce a scris Truman Capote.

26
/08
/15

Pentru că anul acesta s-au împlinit 120 de ani de la nașterea scriitorului Lucian Blaga, ediţia din acest an a Ziulei Limbii Române îi este dedicată ilustrului nostru poet şi filozof. Cu acest prilej, Parcul Artelor – Parcul Titan se transformă pentru o zi în spațiu de lectură și relaxare, care va găzdui recitaluri de poezie, expoziții și ateliere de limba română. Seara, Parcul va găzdui, în transmisiune directă de la Sala Palatului, Concertul de deschidere a Festivalului Internațional George Enescu.

23
/08
/15

Am douăzeci de ani și învăț istoria politică a diferite țări din Europa la Universitatea din București. Am de scris o lucrare de semestru. Trebuie să aleg un stat pe care să îl studiez. Fără absolut niciun motiv, aleg Suedia. Nu am nicio șansă să ajung vreodată în Suedia, cu atât mai mult cu cât nici nu îmi doresc așa ceva.

22
/08
/15

Dirijorul Tiberiu Soare, soprana Valentina Nafornița (live prin Skype de la Viena),dirijorul Kristian Järvi (înregistrare prin Skype), dar și Mihaela Oproiu, manager de proiect la Asociația Cultour pornesc “Pe urmele lui George Enescu” duminică, 23 august,de la ora 11, în cadrul ultimei ediții a Duminicilor Muzicale ale Festivalului Enescu la Librăria Humanitas Cișmigiu.