Bookfest 2017. Suedia, ţară învitată de onoare
https://www.ziarulmetropolis.ro/bookfest-2017-suedia-tara-invitata-de-onoare/

Salonul Internaţional de Carte Bookfest va avea loc la Romexpo, în perioada 24 – 28 mai, iar Suedia este ţară învitată de onoare şi propune 20 de evenimente cu accent pe educaţie şi literatură pentru copii, egalitatea de gen, incluziunea socială şi promovarea diversităţii.

Un articol de Petre Ivan|7 aprilie 2017

Sub sloganul ”Sweden: Creating Stories”, nouă scriitori, ilustratori, editori şi manageri culturali suedezi vor fi prezenţi la târg.

Suntem foarte bucuroşi că Suedia este ţară invitată de onoare în acest an la Bookfest. Le vom oferi românilor de toate vârstele gustul literaturii şi societăţii suedeze în cadrul celor peste 20 de evenimente interactive şi informative pe care le pregătim. –  Anneli Lindahl Kenny, ambasadorul Suediei în România.

Ficţiunea suedeză contemporană se află în topul celor mai traduse 10 literaturi ale lumii, cărţile autorilor suedezi văzând lumina tiparului în traduceri ce depăşesc 50 de limbi.

În plus, evenimentele dedicate celor mai tineri dintre cititori au un loc special în agenda ţării invitate anul acesta la Bookfest.

Standul Suediei, în calitate de invitat de onoare al Salonului de Carte Bookfest, ediţia a XII-a, va fi amplasat în pavilionul C4, iar cele aproximativ 20 de evenimente organizate de Ambasada Suediei în România, în colaborare cu partenerii săi, vor avea loc atât la stand, cât şi la spaţiul de evenimente din cadrul pavilionului C4.

Foto: Bookfest 2017 – bookfest.ro

05
/01
/15

Cărţi ale unor autori consacraţi, precum Mircea Cărtărescu, Lucian Boia şi Vladimir Tismăneanu, volumul "Scrisori pentru Vera", de Vladimir Nabokov, şi o serie de romane politice - la 25 de ani de la abolirea sistemului comunist - se numără printre noutăţile editoriale pregătite pentru anul 2015.

29
/12
/14

Cel mai mare poet al Rusiei a avut parte de glorie, a trăit drama exilului şi, ca toate personajele pe care le-a creat, a avut o viaţă fascinantă, Aleksandr Sergheevici Puskin s-a născut în iunie 1799 şi a murit în în februarie 1837, în urma unui duel. Se spune despre el că s-a iubit cu 113 femei.

26
/12
/14

Scriitori, critici literari şi reprezentanţi ai editurilor româneşti recomandă pasionaţilor de literatură să citească în vacanţa de Crăciun titluri ale unor scriitori laureaţi ai premiului Nobel, volume de poezii, dar şi cărţi pentru copii, acestea fiind doar o parte dintre "ofertele" de sărbători.

23
/12
/14

Captivi (Polirom, ed. a II-a, 2011), de Norman Manea, „un roman uimitor despre România postbelică, despre limbă, identitate şi pierdere”, a fost publicat în această lună de prestigioasa editură americană New Directions.

17
/12
/14

Librăria Eminescu a găzduit lansarea volumului „O viață și toate începuturile”, al tinerei scriitoare Alexandra Neacșu, vineri, 12 decembrie. Cartea a fost publicată de Compania Passe-Partout Dan Puric și are o prefaţă semnată de Dan Puric.

17
/12
/14

Columbia va emite în curând bancnote cu efigia scriitorului Gabriel Garcia Marquez - laureatul premiului Nobel pe anul 1982, decedat pe 17 aprilie -, în urma adoptării unei legi care a fost votată luni în Parlamentul acestei ţări.

11
/12
/14

Amza Pellea pleca după țigări și, uneori, se întorcea după trei zile. Gheorghe Dinică l-a luat de guler pe comandantul de la Otopeni. Vladimir Găitan ar fi putut juca într-un film de Michelangelo Antonioni... Câteodată, poveștile din culise sunt mai palpitante decât cele de pe scenă.