Bookfest de Craciun la prima editie, intre 15-23 decembrie, la Biblioteca Nationala a României
https://www.ziarulmetropolis.ro/bookfest-de-craciun-la-prima-editie-intre-15-23-decembrie-la-biblioteca-nationala-a-romaniei/

Prima ediţie a Salonului de Carte şi Cadouri „Bookfest de Crăciun”, unde vizitatorii pot găsi cele mai bune cărţi la cele mai bune preţuri, precum şi alte idei de cadouri pentru sărbători, va avea loc în perioada 15-23 decembrie, la parterul noului sediu al Bibliotecii Naţionale a României, informează Asociaţia Editorilor din România (AER). Organizat […]

Un articol de Andrada Văsii|12 decembrie 2012

Prima ediţie a Salonului de Carte şi Cadouri „Bookfest de Crăciun”, unde vizitatorii pot găsi cele mai bune cărţi la cele mai bune preţuri, precum şi alte idei de cadouri pentru sărbători, va avea loc în perioada 15-23 decembrie, la parterul noului sediu al Bibliotecii Naţionale a României, informează Asociaţia Editorilor din România (AER).

Organizat de AER în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN), Bookfest de Crăciun îşi propune să le ofere cititorilor 20.000 de volume, dar şi sute de alte cadouri, prezentate de 40 de expozanţi, printre care se vor număra edituri precum Humanitas, Curtea Veche, ALL, RAO, Longman sau Corint şi mulţi alţii, care promit reduceri substanţiale.

În prim-plan la această ediţie se vor afla copiii, care se vor putea bucura de cele mai frumoase cărţi pentru copii şi adolescenţi, nelipsite fiind însă şi ofertele de cadouri de la ceai şi cafea, la accesorii, muzică, ornamente şi felicitări pictate manual sau dulciuri.

Salonul de Carte şi Cadouri „Bookfest” se va desfăşura în acelaşi timp cu Festivalul de poveşti pentru copii şi oameni mari, organizat de MCPN şi Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian”, atât cei mici, cât şi cei mari având astfel ocazia de a participa la spectacole şi ateliere susţinute de teatre şi artişti importanţi.

De asemenea, în seara zilei de 15 decembrie, la ora 19,00, în Atriumul Bibliotecii Naţionale va avea loc concertul de chitară flamenco „Alquimia” din cadrul Festivalului Hibernal de Chitară.

Nu în ultimul rând, aşa cum s-a obişnuit publicul Bookfest, toţi vizitatorii vor putea poposi din nămeţi în cinematograful de artă pus la dispoziţie de organizatori în mod gratuit.

Salonul, la care intrarea este gratuită, va putea fi vizitat zilnic între orele 10,00 – 19,00, în prima zi, pe 15 decembrie, Bookfest de Crăciun fiind deschis până la ora 21,00, iar pe 23 decembrie, în ultima zi a evenimentului, până la ora 17,00.

Salonului Internaţional de Carte „Bookfest” este cel mai important salon de carte din România, ajuns deja la a opta ediţie. Anul acesta, invitatul de onoare al târgului a fost Franţa, iar publicul a avut ocazia să se întâlnească cu personalităţi marcante ale culturii contemporane franceze ca Bernard Pivot sau Michel Houellebecq.

Circa 90.000 de vizitatori au trecut pe la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2012 (30 mai-3 iunie) pentru a se întâlni cu cele mai bune cărţi la cele mai bune preţuri şi cu autorii lor preferaţi.

Principala organizaţie patronală din domeniul editorial, care reuneşte cele mai importante edituri din România, AER este din 2006 organizatorul Salonului Internaţional de Carte „Bookfest”.

Sursa: Agerpres

27
/11
/15

Chiamatemi Francesco (Spuneți-mi Francisc) prezintă drumul pe care l-a parcurs fiul unor imigranți italieni din Argentina pentru a deveni șeful Bisericii Catolice. Filmul va fi lansat în cinematografele italiene la 3 decembrie.

27
/11
/15

Pe 5 decembrie, de la ora 19:00, va avea loc prima reprezentaţie susţinută de Teatrul Nottara în Sala de spectacole a Palatului Cotroceni. Această reprezenţie va avea loc sub sloganul „Teatrul Nottara şi invitaţii săi”, adică spectatori vor fi angajaţii teatrului şi cei care ne-au fost alături în această tumultoasă, precum şi invitații Preşedinţiei.

27
/11
/15

Antoaneta Ralian, una dintre cele mai apreciate traducătoare de limbă engleză, a murit la vârsta de 91 de ani, în noaptea de joi spre vineri, au precizat reprezentanţii Uniunii Scriitorilor din România. Grav bolnavă, Antoaneta Ralian fusese internată în spital în ultima perioadă.

27
/11
/15

Nicolae Iorga, omorât pe 27 noiembrie 1940, a fost istoric, enciclopedist, critic literar, documentarist, poet, memorialist, ministru, parlamentar, prim-ministru, profesor universitar, academician român. Păstorel Teodoreanu scria undeva că Iorga „scrie în fiecare zi câte o carte, duminica câte două”.

27
/11
/15

Într-o zi de 27 noiembrie (1940) se stingea din viaţă, în mod tragic, unul dintre titanii culturii româneşti interbelice. După o viaţă dusă pe culmile recunoaşterii universitare, ştiinţifice, sociale şi politice, reputatul om de ştiinţă, Iorga a sfârşit la marginea unei păduri, batjocorit şi împuşcat cu 9 gloanţe.

27
/11
/15

Anul 2016 se anunţă a fi unul al premierelor pentru publicul autohton, care va avea ocazia să vadă live, pentru prima dată în România, unul dintre cele mai aşteptate show-uri ale ultimilor ani. Astfel, trupa Queen şi Adam Lambert vor susţine un concert în România, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, pe 21 iunie 2016. Biletele vor fi disponibile începând cu data de 3 decembrie, pe www.eventim.ro.

26
/11
/15

„Ofranda Muzicală” a lui J.S. Bach încheie cea de a zecea ediție a Festivalului de Muzică Veche București, sâmbătă, 28 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Radio.

26
/11
/15

„Asta vreau în rai... cuvintele să devină note muzicale şi conversaţiile să fie simfonii.” – Tina Turner. "Una dintre cele mai mari artiste ale tuturor timpurilor", conform revistei Rolling Stone, împlineşte astăzi 76 de ani. Tina Turner a vândut peste 200 de milioane de albume în cei peste 50 de ani de carieră.

26
/11
/15

Felicia Filip şi Ion Caramitru vor participa la Festivalul dedicat Zilei Naționale a României, organizat de Opera Comică pentru Copii (27 noiembrie - 1 decembrie). În cadrul evenimentului, publicul va avea ocazia să ia parte la spectacole de gală, cu invitați consacrați ai scenei românești, alături de elevii olimpici din Orchestra Colegiului Național “George Enescu” din București, dirijată de Gheorghe Iliuță, împreună cu soliștii și baletul Operei Comice pentru Copii.

26
/11
/15

Bălţăţeanu, spunea actriţa Maria Filotti, „era un partener ideal, mai ales în sensul de a şti să se adapteze la jocul celuilalt, cu atâta supleţe, încât îi facilita jocul”. În 40 de ani de teatru, a avut noroc şi a jucat toate genurile, mergând din victorie în victorie. S-a născut pe 26 noiembrie 1893, la Drobeta-Turnu Severin.

26
/11
/15

Vineri, 4 decembrie (19.00), Radio România în colaborare cu Institutul Francez București prezintă la Sala Radio un eveniment conceput în special în jurul muzicii compozitorului francez CLAUDE DEBUSSY, concert derulat cu participarea MIHAELEI MINGHERAŞ – COUTURE, soprană stabilită în Franţa unde susţine o importantă carieră artistică, pe scene cum ar fi cea a Operei Comice din Paris sau la Théâtre du Châtelet.

26
/11
/15

La un secol şi jumătate de la lansare, "Alice în țara minunilor" este transformată într-un spectaculos music-hall plasat sub semnul digitalului, cu ajutorul rockerului Damon Albarn. Inspirat din capodopera lui Lewis Carroll, spectacolul de aproape două ore și jumătate, intitulat "wonder.land", în stilul unui e-mail, se joacă de la începutul săptămânii la National Theatre din Londra, urmând să fie prezentat și pe scena Theatre du Chatelet din Paris, în iunie 2016

25
/11
/15

Sâmbătă 28 noiembrie, Mariana Nicolesco va împlini 67 de ani, prilej pentru marea noastră soprană să prezinte, pentru prima oară în Bucureşti, un florilegiu extraordinar de lieduri enesciene.