BookLand prelungeşte proiectul „Cărţi gratuite în InterCity” până pe 13 noiembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/bookland-prelungeste-proiectul-carti-gratuite-in-intercity-pana-pe-13-noiembrie/

BookLand prelungeşte proiectul „Cărţi gratuite în InterCity” până pe 13 noiembrie, astfel că, până la acea dată, călătorii tuturor trenurilor Intercity din reţeaua feroviară din România vor avea ocazia să-şi petreacă timpul citind, informează un comunicat. Totodată, amatorii de eBook-uri îşi vor putea descărca o carte în format electronic direct pe telefonul mobil, scanând codul […]

Un articol de Andrada Văsii|1 noiembrie 2012

BookLand prelungeşte proiectul „Cărţi gratuite în InterCity” până pe 13 noiembrie, astfel că, până la acea dată, călătorii tuturor trenurilor Intercity din reţeaua feroviară din România vor avea ocazia să-şi petreacă timpul citind, informează un comunicat.

Totodată, amatorii de eBook-uri îşi vor putea descărca o carte în format electronic direct pe telefonul mobil, scanând codul QR al stickerelor lipite în vagoanele celor 20 de trenuri Intercity.

Printre cele 60 de titluri puse la dispoziţia călătorilor de cele 30 de edituri partenere în proiect se numără „Cel mai iubit dintre pământeni”, de Marin Preda (Editura Cartex 2000), „Codul bunelor maniere”, de Nadine de Rothschild (Editura Ideea Europeană), „Hoţii de frumuseţe”, de Pascal Bruckner ( Editura Trei), „India Picantă”, de Patrichi Adelina (Editura Taj), şi „Încă o zi infectă”, de Pierre Enckel (Editura Art).

Pentru că la primele două etape ale proiectului, desfăşurate în luna septembrie în mai multe autobuze RATB şi în garniturile de metrou, mai multe cărţi au dispărut – la RATB s-au furat 250 de volume, iar la Metrorex 60 -, organizatorii au decis ca de această dată să lege volumele cu lănţişor.

Conceptul BookLand este unul inovator atât prin formatul târgului, cât şi prin serviciile integrate puse la dispoziţia editurilor – logistică, vânzare, promovare.

La începutul lunii septembrie, echipa BookLand şi RATB le-au pregătit bucureştenilor o surpriză. În timpul nopţii au aşezat câte trei cărţi în 80 de autobuze de pe liniile centrale de circulaţie (331, 131, 123, 148, 149, 205 şi 182). În doar câteva zile, însă, cărţile au dispărut în proporţie de 80 la sută, potrivit organizatorilor acestui proiect.

La jumătatea lunii septembrie BookLand s-a mutat la metrou, pe ruta Republica – Dristor şi retur şi a pus la dispoziţia călătorilor peste 60 de titluri. Proiectul din trenurile Intercity a debutat pe 18 octombrie şi se va încheia pe 13 noiembrie.

Cu o valoare estimată în prezent la 60 de milioane de euro, piaţa de carte din România a scăzut cu aproape 40% faţă de anul 2007. De asemenea, „mai mult de jumătate dintre români nu au citit nicio carte anul acesta”, arată un sondaj efectuat de Institutul Român de Studii Sociale.

 

Sursa: Mediafax

11
/12
/23

Un concert extraordinar de muzică de film va avea loc la Opera Naţională din Bucureşti pe 12 decembrie, de la ora 19.00, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Opera Națională din București, Arhiva Națională de Filme și universități de teatru și film din țară.

11
/12
/23

Pentru 10 zile, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat în Statele Unite ale Americii în cadrul turneului aniversar „Madrigal 60 – The Magic of Winter”, primul pe care artiștii l-au susținut în America după 35 de ani.

07
/12
/23

Legendarul cineast maghiar Béla Tarr va primi sâmbătă seară, la Berlin, un premiu onorific din partea Academiei Europene de Film. Cu această ocazie, publicăm un eseu despre cinemaul său foarte special.

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

07
/12
/23

TEATRUL SE (ŞI) CITEŞTE, primul sezon al podcastului realizat de Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” continuă cu un nou invitat. De această dată, Zomir Dimovici se întoarce în lumea cuvintelor trădate şi îl are ca partener de conversaţie pe Sorin Gherguţ, traducător, poet şi redactor de carte.