Borcanul cu Ficțiune, o platformă de creație pentru tinerii scenariști de film
https://www.ziarulmetropolis.ro/borcanul-cu-fictiune-o-platforma-de-creatie-pentru-tinerii-scenaristi-de-film/

Într-un colţ de lume, pe prispa unei case vechi, poţi găsi o mulţime de personaje cu traiste pline de amintiri şi peripeţii. Poveşti ale căror fir s-a rătăcit între adevăr şi imaginaţie, în timpul unui apus de fericire sau a unui răsărit de mister. Momente de haz sau de supărare, cât să umple o viaţă de om.

Un articol de Petre Ivan|11 iunie 2019

Un borcan plin cu povești care vor să iasă la suprafață, povești pe care le poți scrie chiar tu. Anul acesta Vestra vine cu nouă provocare pentru tinerii creativi pasionați de cinematografie. Borcanul cu Ficțiune este o platformă de crație pentru scenarii de film dedicata tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani care vor să își dezvolte abilitățile de scriere sub îndrumarea unui  expert.

Alături de Ion Sapdaru, Florin Lăzărescu și Adrian Păduraru poți descoperi lumea minunată a cinematografiei într-o locație de vis.  Înscrie-te cu o lucrare proprie (proză, povestire, scenariu) pe borcanul-cu-fictiune.ro până în data de 20 iunie și dacă lucrarea ta este selectată de juriu poți ajunge în tabăra Induction de la Cai de Vis.  Acolo, vei avea ocazia să îți aprofundezi cunoștințele scriind un scenariu propus (din poveștile locurilor) cu ajutorul lui Ion Sapdaru. Dacă scenariul tău se regăsește printre cele mai bune, atunci vei avea ocazia să participi la cea de-a doua etapă a proiectului Masterclass, unde vei avea oportunitatea să întâlnești personalități din industrie care te vor ajuta să îți perfecționezi scenariul.

La final de proiect dacă scenariul tău se declară câștigător, Vestra îl va transforma într-un film de  scurt metraj cu care vei putea participa la festivalurile naționale și internaționale.

Dacă te regăsești printre cei care știu să transforme o experiență într-o oază de cuvinte  turnată pe hârtie, atunci hai să îți găsești povestea!

Mai multe detalii pe site-ul: borcanul-cu-fictiune.ro

10
/07
/23

Un cineconcert, cel puţin 30 de filme, întâlniri cu peste 20 de invitaţi din ţară şi străinătate, dezbateri, ateliere, o expoziţie aniversară şi o lansare de carte fac parte din programul ediţiei a zecea a Festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc între 12 şi 16 iulie la Timişoara, Capitală Europeană a Culturii.

05
/07
/23

Cea de-a XX-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL va avea loc în perioada 14-20 august 2023, la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării). Și anul acesta, programul festivalului cuprinde două competiții de scurtmetraje, românești și internaționale, și proiecții de film de lungmetraj însoțite de întâlniri și dialoguri între cineaști și public. 

05
/07
/23

Între 22 și 29 iulie, la 2 Mai se desfășoară a treia ediție a Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu”. De la concerte și proiecții de film în aer liber și până la spectacole de teatru, expoziții, dialoguri cu artiști și show-uri de stand-up și improvizație, programul din 2023 cuprinde peste 50 de evenimente culturale cu intrare gratuită.

25
/06
/23

Luna iulie aduce în cinematografele din România trei filme de festival care merită atenţie: "În bătaia focului", al germanului Christian Petzold, "Mi-e silă de mine", al norvegianului Kristoffer Borgli, şi "Falcon Lake", al canadienei Charlotte Le Bon.

23
/06
/23

KINOdiseea, cel mai mare festival internațional de film pentru publicul tânăr (copii și adolescenți) din Europa de Sud-Est revine cu o nouă ediţie ALTFEL, între 23 și 25 iunie, la Prăjitoria Buimac din București și Cinema Unirea din Botoșani

21
/06
/23

A zecea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timişoara va celebra cinematografia norvegiană printr-un focus organizat în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film de la Bergen (BIFF). Secţiunea va cuprinde un cineconcert cu o capodoperă a cinematografiei mute, o serie de filme recente şi clasice, precum şi întâlniri cu cineaşti şi experţi norvegieni.