Brahms vs Enescu, la Sala Radio, pe 11 februarie
https://www.ziarulmetropolis.ro/brahms-vs-enescu-la-sala-radio-pe-11-februarie/

Patru viori, două viole şi două violoncele, altfel spus trei instrumente de coarde şi opt muzicieni cu o foarte frumoasă carieră internaţională, rezidenţi la Zürich sau la Bucureşti, şi-au dat întâlnire într-un singur eveniment, recitalul extraordinar Brahms/Enescu.

Un articol de Petre Ivan|7 februarie 2014

Patru viori, două viole şi două violoncele, altfel spus trei instrumente de coarde şi opt muzicieni cu o frumoasă carieră internaţională, rezidenţi la Zürich sau la Bucureşti, şi-au dat întâlnire într-un singur eveniment, recitalul extraordinar Brahms/Enescu.

Aşa s-ar putea caracteriza, pe scurt, recitalul extraordinar Brahms (Sextetul nr. 2 în sol major) / Enescu (Octetul op. 7 în do major) ce va avea loc marţi, 11 februarie, de la ora 19.00, la Sala Radio.

La eveniment participă o serie de muzicieni extraordinari:

Andreas Janke – în prezent concert maestru al Orchestrei Tonhalle din Zürich;

George Cosmin Bănică – a prezentat recitaluri alături de Radu Lupu şi Julia Fischer;

Brahms

George Cosmin Bănică (foto) a activat în perioada 2005-2008 ca membru în orchestră şi concertmaestru în cadrul Filarmonicii George Enescu din Bucureşti.

Gabriel Gheorghe – violonist concertmaestru al Orchestrei Simfonice Bucureşti.

Gilad Karni, – violist principal al Orchestrei Tonhalle din Zürich, a concertat alături de Orchestra de Cameră din Stuttgart;

Violonista Simina Croitoru – Premiul I la Concursul internaţional Giovani Talenti – Rovere d’Oro şi multe altele;

Carol Măi- Antal – şef al partidei de violă în cadrul Orchestrei Naţionale Radio;

Octavian Lup – absolvent al UNMB, unde a studiat violoncelul cu marele Marin Cazacu. Membru al Orchestrei Naţionale Radio şi al Orchestrei Virtuozii;

Bogdan Postolache – violoncelist, fost membru al Berner Symphonie Orchester.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Foto cu Brahms , Enescu şi George Cosmin Bănică – wikipedia

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.

30
/08
/23

Cel mai așteptat spectacol din perioada sărbătorilor se întoarce cu cea mai grandioasă ediție de până acum: instrumentiști de top și soliști de calibru de la Opera de Stat din Viena, Arena din Verona, Opera din Roma sau Teatrul Scala din Milano vor lua parte la turneul REGAL VIENEZ 2023, ce se va derula în perioada 5 decembrie – 29 decembrie și se va opri în 25 de orașe.