„Brâncoveanu, Ivireanu, iubire de Biserică și neam” – în premieră, la Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/brancoveanu-ivireanu-iubire-de-biserica-si-neam-in-premiera-la-teatrul-metropolis/

Piesa de teatru creştin „Brâncoveanu, Ivireanu, iubire de Biserică şi neam” va avea premiera în această toamnă la Teatrul Metropolis. Spectacolul, care are binecuvântarea patriarhului Daniel, va debuta pe 27 şi 28 septembrie, la Teatrul Metropolis, iar în perioada următoare va fi jucat pe mai multe scene din Bucureşti şi din ţară.

Un articol de Petre Ivan|20 august 2016

Textul piesei este semnat de părintele Bogdan Aurel Teleanu, preot slujitor la parohia Sfântul Pantelimon — Foișorul de Foc din București.

Spectacolul este narat de Maria Brâncoveanu, aflată în ultima parte a vieții la Mănăstirea Surpatele, care ne relatează momentele principale Teatrul Metropolisale martiriului soțului și copiilor ei. Este unghiul subiectiv (ca niște flashuri ale memoriei) al unei femei foarte încercate, prin inima căreia a trecut iatagan după iatagan. Maria Brâncoveanu este o mamă care încearcă să înțeleagă planul lui Dumnezeu cu ea, cu familia ei, cu țara ei, o femeie care nu îi arată cerului pumnul, ci inima, dar care ar vrea să poată înțelege și cu mintea. Ea știe că nu mai poate face nimic pentru copiii ei în plan omenesc, dar dorește să lupte pentru cauza cinstirii jertfei lor – Compania Teatrală  Zona, în parteneriat cu Protoieria Sectorul II Capitală și L.T.C.O.R. filiala Sector II.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Ana Calciu, Damian Oancea, Magda Catone, Mihai Coadă, Ovidiu Cuncea, Bogdan Iacob, Dana Rusu, cu participarea extraordinară a lui Constantin Codrescu.

Foto: Teatrul Metropolis – www.teatrulmetropolis.ro

03
/02
/14

CRONICA DE TEATRU Tom si Jerry se joacă „de-a şoarecele şi pisica”. Nu între ei, ci cu oameni. O comedie atât de neagră, încât râsul devine un deliciu interzis. Spectacolul se joacă pe 4 februarie, de la ora 19.00, la Teatrul Metropolis.

03
/02
/14

CRONICA DE TEATRU Inspirați, expirați… și intrați ȋn „Panica.“ Pătrundeți dincolo de ușile ȋnchise, ȋn culisele psihicului masculin, ȋn plină criză existențială. Ce se ȋntȃmplă acolo? Trei bărbați complet diferiți se ȋntȃlnesc pe un teritoriu comun, ȋn momente de răscruce. Theodor-Cristian Popescu pune ȋn scenă piesa cunoscutului dramaturg finlandez Mika Myllyaho, scrisă ȋn 2005 și […]

03
/02
/14

„Tarelkin” are ceva din „Procesul” kafkian, fiind însă mai puțin rafinat, fiind, așadar, o esență. Intriga este oarecum caraghioasă, pare stupidă, dar oamenii au fost cândva încă mai naivi decât sunt astăzi. E doar un truc, e doar pânza pe care se putea picta, cu folos, acest mare tablou al deșertăciunii.

02
/02
/14

În 2 şi 9 februarie, „ Duminica filmului românesc” se adaptează în funcţie de transmisiunile sportive de Cupa Davis, respectiv Jocurile Olimpice. Astfel în aceste două duminci, TVR 2 a programat câte un singur film românesc în loc de două (filme semnate de Alexandru Tatos, respectiv Mircea Drăgan), aşa cum se întâmplă la „Duminica filmului românesc”, încă din 2013.

02
/02
/14

Jerry Seinfeld a confirmat faptul că actorii din serialul de comedie "Seinfeld" se vor reuni pentru un nou proiect. Acesta a spus că noul proiect TV reprezintă "o formă mai scurtă" şi "unică" şi că producţia va fi disponibilă "foarte, foarte curând".

01
/02
/14

 A-l reciti pe Caragiale, fie din necesitatea studiului sau din bucuria reîntâlnirii cu el, înseamnă a interpreta în spirit sau literă şi a descoperi de fiecare dată noi semnificaţii. A fost un geniu al expresiei, iar scriitura lui nu îngăduie modificări. Ziarul Metropolis vă prezintă portretul lui Caragiale, aşa cum îl arată însemnările personale sau aşa cum l-au consemnat contemporanii lui.

01
/02
/14

Romanul Proorocii Ierusalimului (ediţia a III-a, Cartea Românească, 2009; ediţia a IV-a, Polirom, 2012), de Radu Aldulescu, a apărut în limba maghiară, la Editura Napkút, în traducerea lui Kirilla Terez.

01
/02
/14

„Doi pe o bancă” evocă un tablou cu natură (umană) vie, ȋn care protagoniștii, un el și o ea, se reȋntȃlnesc ȋn același loc, printr-un tulburător joc al hazardului. Ȋn regia lui Emanuel Pȃrvu, spectacolul se joacă astăzi, 1 februarie, de la ora 19.00, la Teatrul Metropolis.

31
/01
/14

Alexandru Maftei, cunoscut ca regizor de film („Domnişoara Christina” şi „Bună, ce faci?”) a debutat ca regizor de teatru cu spectacolul „6 din 49”, de Spiró Győrgy (traducerea Zeno Fodor). Se joacă la Teatrul de Artă din București, pe Strada Sfântul Ștefan, la numărul 21. Piesa are doar doi actori, dar ce actori! Ţineţi minte aceste nume: Dana Voicu şi Liviu Cheloiu. Ei sunt aceia.