„Brâncoveanu, Ivireanu, iubire de Biserică și neam” – în premieră, la Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/brancoveanu-ivireanu-iubire-de-biserica-si-neam-in-premiera-la-teatrul-metropolis/

Piesa de teatru creştin „Brâncoveanu, Ivireanu, iubire de Biserică şi neam” va avea premiera în această toamnă la Teatrul Metropolis. Spectacolul, care are binecuvântarea patriarhului Daniel, va debuta pe 27 şi 28 septembrie, la Teatrul Metropolis, iar în perioada următoare va fi jucat pe mai multe scene din Bucureşti şi din ţară.

Un articol de Petre Ivan|20 august 2016

Textul piesei este semnat de părintele Bogdan Aurel Teleanu, preot slujitor la parohia Sfântul Pantelimon — Foișorul de Foc din București.

Spectacolul este narat de Maria Brâncoveanu, aflată în ultima parte a vieții la Mănăstirea Surpatele, care ne relatează momentele principale Teatrul Metropolisale martiriului soțului și copiilor ei. Este unghiul subiectiv (ca niște flashuri ale memoriei) al unei femei foarte încercate, prin inima căreia a trecut iatagan după iatagan. Maria Brâncoveanu este o mamă care încearcă să înțeleagă planul lui Dumnezeu cu ea, cu familia ei, cu țara ei, o femeie care nu îi arată cerului pumnul, ci inima, dar care ar vrea să poată înțelege și cu mintea. Ea știe că nu mai poate face nimic pentru copiii ei în plan omenesc, dar dorește să lupte pentru cauza cinstirii jertfei lor – Compania Teatrală  Zona, în parteneriat cu Protoieria Sectorul II Capitală și L.T.C.O.R. filiala Sector II.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Ana Calciu, Damian Oancea, Magda Catone, Mihai Coadă, Ovidiu Cuncea, Bogdan Iacob, Dana Rusu, cu participarea extraordinară a lui Constantin Codrescu.

Foto: Teatrul Metropolis – www.teatrulmetropolis.ro

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.