Brâncuşi, omagiat la Festivalul de Statui Vivante
https://www.ziarulmetropolis.ro/brancusi-omagiat-la-festivalul-de-statui-vivante-de-la-bucuresti/

Cea de a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Statui Vivante, organizat de Teatrul Masca, se va desfăşura în perioada 16 – 20 iunie în Grădina Casei Filipescu-Cesianu, Parcul Crângaşi şi Parcul Alexandru Ioan Cuza. „Ediţia din acest an îl va omagia pe Constantin Brâncuşi, adus în atenţia publicului prin două statui vivante: prima reprezentându-l în atelierul din Paris şi a doua, prin Rugăciune, una dintre celebrele sale opere”, spune Mihai Mălaimare, fondatorul Teatrului Masca

Un articol de Petre Ivan|7 iunie 2016

Festivalul va reuni peste 40 de statui vivante prezentate în premieră de Teatrul Masca, precum și 20 de invitați străini din Olanda, SUA, Israel, Macedonia, Germania, Marea Britanie, Portugalia și Rusia.

Serile de festival se vor încheia cu spectacole ale Teatrului Masca, realizate în tehnica statuii și a tablourilor vivante — Zidul și Arca lui Lenin.

Bucureștiul se numără printre puținele capitale din lume în care statuia vivantă are un astfel de eveniment. De altfel, prin acest eveniment internațional, Teatrul Masca sprijină Proiectul București 2021 — Capitală Europeană a Culturii. (…) Alegerea spațiului de la Casa Filipescu-Cesianu nu este deloc întâmplătoare; printr-un parteneriat durabil cu Muzeul Municipiului București vom încerca să aducem la lumină 300 de ani de istorie – Mihai Mălaimare.

Organizatorul evenimentului este Teatrul Masca cu sprijinul Primăriei Municipiului București, Primăriei sectorului 3, Primăriei sector 6 prin Centrul Cultural European sector 6, Muzeul Municipiului București, ArCub, cofinanțator fiind UNITER din încasările speciale ale timbrului teatral.

Intrarea publicului este liberă.

Foto: Festivalul Internațional de Statui Vivante – masca.ro

27
/08
/18

Făget a devenit în această vară o destinație culturală găzduind prima manifestare artistică din cadrul proiectului Cămine în Mișcare / Moving Fireplaces, eveniment ce face parte dintr-o suită de astfel de activități pregătite de Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană și Asociația Prin Banat.

16
/08
/18

În luna august, Asociația Montage dă startul celui mai nou proiect cultural „FUChS(ilis)-ISMUL, EXPERIMENT SOCIO-CROMATIC DE MUZICĂ ȘI MIȘCARE desenat cum se cuvine de Pâlnie și Stamate pe uvertura șalvarilor lui Ismail si Turnavitu de pe lângă Cârligații lui Gayk” sau, mai pe scurt, FUChSIADA, un spectacol „work in progress” conceput de Anca Maria COLȚEANU după scrierile lui URMUZ și produs de artistul Anca Maria Ciofîrlă.

06
/08
/18

Reclama online realizată de Montreal Museum of Fine Arts pentru expoziţia de vară a fost blocată de platforma Facebook pentru că folosea nuduri abstracte pictate de Pablo Picasso. Muzeul a fost nevoit să ia legătura direct cu compania, pentru a reuşi să publice online advertorialul (puteți vedea reclama video în interiorul articolului).

03
/08
/18

Veniţi pe 10 august la “concert”? La care concert - vor întreba cei care se vor uita la fotografia de mai jos, ce pare a fi realizată în timpul unui astfel de show muzical, pe un mare stadion al lumii.

03
/08
/18

CRONICĂ DE FILM Cunoscut pentru scurtmetrajul „O zi bună de plajă”, premiat cu Ursul de Aur la Berlin în 2008, şi pentru lungmetrajul de debut „Lupu” (2013), regizorul Bogdan Mustaţă revine cu un film cvasi-experimental de o oră, realizat în 3D, „My Life Rehearsed In One Leg”.

02
/08
/18

Expo ShortFest 2018, platforma de expoziție a Festivalului Internațional de Scurtmetraj Arkadia ShortFest, propune un performance interactiv semnat de Mihai Zgondoiu.  Expo ShortFest promovează în fiecare an proiecte artistice apreciate național și internațional, amenajate în spații neconvenționale, transformând astfel experiența iubitorilor de artă într-una cât mai autentică. 

02
/08
/18

Fundația Calea Victoriei îi așteaptă pe cei doritori, în luna august, cu o varietate de cursuri și evenimente culturale: de la dezvoltare personală până la arte, de la exercițiile de autenticitate și înțelepciunea Poveștilor din „1001 de nopți” până la designul interior ca modalitate de a crea Spații fericite.