Brelocul Neymar şi scuza necesară – Mondialul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/brelocul-neymar-si-scuza-necesara-mondialul-metropolis/

Brazilia avea nevoie ca de aer de accidentarea lui Neymar. Tensiunea teribilă care apăsa pe umerii largi ai acestei echipe risca să o strivească exact înaintea marelui final.

Un articol de Dede's|7 iulie 2014

După meciul cu Columbia a apărut breşa de care era nevoie. Fotbalişti, antrenori, fani, politicieni au acum la purtător scuza perfectă în caz de eşec. Absenţa lui Neymar de la ultimele două meciuri, pentru că vor fi două indiferent de scorul primului, face mult mai mult decât prezenţa lui, una, să fim sinceri, destul de palidă şi prea puţin pusă în slujba echipei.

Această accidentare îi pică bine chiar şi jucătorului, poate că acum nu-şi dă seama de acest lucru, dar la momentul liniei de final va fi sigur de acest lucu. În cazul în care lucrurile vor ieşi bine, a se citi Brazilia campioană mondială, va avea şi el parte de o felie consistentă din tortul fericirii de la banchetul final.

Dacă ies prost, în jurul său se vor crea adevărate legende (pe modelul absenţei lui Dobrin de la turneul final din Mexic, dar la un nivel mult mai mare) şi tot brazilianul de rând va fi convins că totul s-ar fi aranjat altfel cu vedeta în teren.

Trebuie să recunoaştem că un breloc frumos îţi atrage imediat privirea, mult mai mult decât cheia banală care îl însoţeşte, numai că nimeni nu a reuşit până acum să deschidă vreo uşă cu acest accesoriu. Neymar este brelocul de la legătura de chei aflată la brâul lui Scolari, pata de culoare, podoaba preferată.

NeymarCu siguranţă că experimentatul tehnician ştie că a pierdut ceva important estetic, dar are în continuare toate cheile, sau aproape pe toate, pentru că Fred pare a fi o sculă boantă, care necesită nenumărate manevre ca să deschidă în final un mic lăcăţel de la o cutie poştală.

Mondialul Metropolis – Câteva apropouri

Apropo de Fred, o posibilă accidentare a lui, pe care evident că nu ne-o dorim, nu ar reprezenta nicio scuză ci mai degrabă un motiv de presiune în plus, altele ar fi aşteptările de la naţionala Brazilie dacă ar evolua în unsprezece jucători.

Apropo de numărul de fotbalişti trimişi în teren, trebuie spus că germanul Low, cavaler al fair-play-ului, nu vrea să-şi creeze niciun avantaj încă din minutul zero, şi tocmai de aceea a decis ca acest meci să-l abordeze şi el tot cu zece jucători, trimiţându-l pe gazon, la plimbarea de seară, şi pe Ozil, o constantă mână moartă a „panzerelor”.

Dacă înaintea acestei semifinale Scolari are suficiente scuze, inclusiv pe aceea a suspendării căpitanului Thiago Silva, Low pare condamnată să abordeze meciul cu demisia plasată strategic în buzunarul de la spate.

Foto cu Mondialul Metropolis şi Neymar – facebook, fifa.com

17
/07
/18

“Unu-i meșter mondial / Kylian MBAPPE / A scos Franța la un dans / Pe Champs-Élysées...” (ultima strofă) / Ce-a fost mai greu, Mondialul rusesc, a trecut. Urmează o vară fierbinte cu seri lungi și șprițuri reci, în cinstea epigramistului Păstorel, cel care a inpsirat și această poezioară, de 14 strofe, în formă continuată.

13
/07
/18

N-au mai rămas multe ore până la meciul pentru medalia de bronz: Belgia – Anglia (astăzi, de la ora 17.00). Și dacă unor concetățeni din urbea sa Mondialul din Rusia li s-a părut unul lung și plictisitor, domnul Spirache funţionar la prefectură, personaj compus din familie, slujbă şi cumsecădenie, iubitor de Premier League și susținător pătimaș al echipei lui Harry Kane,  Trippier și Dele Alli, nu împărtășește pe deplin această impresie.

05
/07
/18

Când am început eu să bat mingea pe maidan, cel mai mare jucător al lumii era Pele. Până și televiziunea română a dat meciul lui de retragere, cel dintre NY Cosmos și Santos. Am învățat ce înseamnă să centrezi cu efect maxim, cu exteriorul, cu cele mai mici trei degețele ale piciorului, dintr-un filmuleț demonstrativ cu același Edson Arantes do Nascimento.

04
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Au muncit pe brânci / RADAMEL a suspinat / Și-au rămas doar cinci... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

03
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Suceau babaroase / LUKAKU a dat mai mare / Și-au rămas tot șase... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

02
/07
/18

Ca să nu-l mai fure somnu' și-n "optimile" din seara asta, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)