Brigitte Bardot, 83!
https://www.ziarulmetropolis.ro/brigitte-bardot-83/

Icoană absolută, Brigitte Bardot continuă să dezlănţuie pasiuni. Cu părul ei despletit, picioarele goale, hainele minimaliste, mimica bosumflată, atitudinile ei neglijente, latura sălbatică, sinceritatea, natura ei rebelă şi sexualitatea neînfrânată, Bardot a schimbat radical imaginea femeii. BB împlineşte, astăzi, 83 de ani!

Un articol de Petre Ivan|28 septembrie 2017

Brigitte Bardot va avea începând de astăzi, ziua în care își serbează cea de-a 83-a aniversare, o statuie de bronz în Saint-Tropez!

Statuia, cu o înălțime de 2,5 metri, este inspirată de benzile desenate ale ilustratorului italian Milo Manara, care a pictat-o pe tânăra Bardot, devenită o muză pentru artiști.

Numele actriței, Bardot, este asociat cu stațiunea franceză, după ce ea a ajutat la promovarea acestui loc prin filmul său „Și Dumnezeu a creat femeia“ din 1956. Pelicula a fist filmată la Saint-Tropez, pe vremea când acesta era încă un boem sat de pescari.

Milo Manara lucrand la statuia lui Brigitte Bardot

O fotografie poate fi un instantaneu al vieţii, capturat pentru eternitate, care nu va înceta niciodată să privească înapoi, să se uite la tine. – Brigitte Bardot

Brigitte Bardot și-a încheiat cariera artistică în anul 1973 și s-a retras în locuinţa sa de la periferia staţiunii, unde s-a dedicat activităţii de protecție a drepturilor animalelor.

Foto: Brigitte Bardot – facebook

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.