Bruce Willis, debut pe Broadway
https://www.ziarulmetropolis.ro/bruce-willis-debut-pe-broadway/

Actorul Bruce Willis va debuta pe Broadway într-un spectacol de teatru ce va avea la bază romanul “Misery” scris de Stephen King.

Un articol de Petre Ivan|6 martie 2015

Bruce Willis  va interpreta în acel spectacol rolul scriitorului Paul Sheldon, un rol jucat şi de James Caan în “Tortura”, adaptarea cinematografică din 1990 a aceluiaşi roman scris de Stephen King.

Actriţa Elizabeth Marvel va interpreta rolul Annie Wilkes, o admiratoare a scriitorului Paul Sheldon, pe care îl răpeşte. Pentru acest rol, interpretat în “Tortura”, Kathy Bates a câştigat Oscarul pentru cea mai bună actriţă.

William Goldman, care a scris scenariul pentru adaptarea cinematografică a romanului “Misery”, apărut în 1987, a scris şi scenariul pentru noua producţie de pe Broadway.

Willis a devenit celebru în 1985, odată cu apariţia în serialul de televiziune câştigător al unui premiu Emmy “Maddie şi David”.

Starul hollywoodian s-a impus apoi la Hollywood cu roluri în filme de acţiune, precum celebra serie “Greu de ucis”, “Ultimul samaritean”, “Pulp Fiction” şi “Şacalul”. Actorul american a putut fi văzut, de curând, în filmul de acţiune “Greu de pensionat 2/ Red 2”.

Stephen King, un maestru al genului horror, a scris peste 40 de cărţi şi 200 de povestiri. El a câştigat premiul World Fantasy, premiul Bram Stoker şi premiul O. Henry.

În 2003, Stephen King a primit medalia Fundaţiei Naţionale de Carte, pentru contribuţia sa remarcabilă la literatura americană.

Numeroase poveşti scrise de King, precum “The Shining” şi “Carrie”, au stat la baza producerii unor pelicule hollywoodiene de succes.

Foto: Bruce Willis – cinemagia

20
/01
/22

CRONICĂ DE FILM Regizorul mexican Michel Franco atinge o nouă culme a teribilismului cu „Nuevo orden”/"Noua ordine" (distribuit acum în cinematografele de la noi de Transilvania Film), câştigător în 2020 al unui de neînţeles Mare Premiu al Juriului la Festivalul de la Veneţia.

13
/01
/22

Dacă pentru mulți dintre noi sfârșitul anului trecut a stat, din punct de vedere cinematografic, sub semnul lungmetrajului lui Sorrentino, „È stata la mano di Dio”, începutul lui 2022 ne-a pus în fața unui alt film italian – „Trei etaje” / „Tre piani”, semnat de Nanni Moretti.

10
/01
/22

CRONICĂ DE FILM Miza celor mai multe filme de epocă, bazate în general pe romane, este de a crea un conflict între moravurile vremii şi secrete intime care, dacă ar fi dezvăluite, ar fi condamnate public.

07
/01
/22

Independența Film, casa de distribuţie care promovează în România de 25 de ani filme independente de referință, premiate sau prezentate la marile festivaluri de film, anunță titlurile care vor fi lansate în cinema în primăvara anului 2022.

28
/12
/21

Anul 2021 a fost unul foarte bun pentru cinematografia română pe plan internaţional - nominalizări sau premii la mari festivaluri şi gale. Dar şi 2022 ne-ar putea oferi mai multe surprize plăcute. Ziarul Metropolis vă prezintă cele mai aşteptate filme româneşti ale noului an.

27
/12
/21

Între educație și comunitate punem semnul egal din perspectiva viitorului. „MARTORUL 1”, filmul documentar care prezintă o Românie aflată în luptă continuă pentru accesul la educație și viitor, o Românie mai puțin vizibilă care ajută copiii să-și împlinească visurile, loviți de realitatea sărăciei, va putea fi vizionat în premieră națională pe Digi Life, în data de 30 decembrie, începând cu ora 22:00.

27
/12
/21

Nominalizat la Palme d'Or 2021, cel mai nou film al cineastului italian Nanni Moretti, ajunge pe marile ecrane din România din 7 ianuarie, distribuit de Independența Film. „Trei etaje”/ „Tre piani” urmărește viețile a trei familii care locuiesc în aceeași clădire și ale căror povești se intersectează într-un mod tulburător, cu urmări nefaste pentru toată lumea.

21
/12
/21

Deşi 2021 a fost un an al revenirii, iar festivalurile au avut de unde alege, m-am oprit doar la cinci filme pentru topul de final. Trei de la Cannes, care a avut o ediţie foarte bună, în ciuda unui Palme d`Or discutabil, unul de la Berlin, care se întâmplă să fie şi românesc, şi un altul recuperat din 2020.