Bucharest International Dance Film Festival – cel mai plin de viață eveniment cinematografic al toamnei
https://www.ziarulmetropolis.ro/bucharest-international-dance-film-festival-cel-mai-plin-de-viata-eveniment-cinematografic-al-toamnei/

Cea de-a doua ediţie a celui mai plin de viaţă eveniment cinematografic al toamnei, Bucharest International Dance Film Festival va avea loc în perioada 9-13 noiembrie 2016. Evenimentul este dedicat producţiilor de dans realizate de coregrafi, regizori de film şi artişti din întreaga lume.

Un articol de Petre Ivan|19 August 2016

Anul acesta BIDFF va proiecta filme de dans (în competiție și în afara competiției), va organiza prezentări și conferințe ale artiștilor invitați, precum și o expoziție de instalații la Galeria Galateca.

Competiția este dedicată filmelor de scurt metraj (ficțiune, animație, documentare) și instalațiilor, oferind premii în valoare de 3000 de euro. În cadrul programului ‘off competition’ vor fi proiectate filme de lungmetraj de ficțiune și documentare.

În 2016 tema Bucharest International Dance Film Festival este corpul digital, fiind vizate lucrările video care dezbat dualitatea dintre esență și expresie în era comunicării digitale și a unei nesiguranțe constante.

Astfel, organizatorii au dat startul înscrierilor în ‘COMPETIȚIA INTERNAȚIONALĂ DE SCURTMETRAJ’ pentru filme în care mișcarea surprinsă și transformată prin lentila aparatului de filmat prinde forma unor filme art house în care sensurile ne sunt arătate mai mult sau mai puțin codat, antrenând privitorul să intre într-un schimb de informație dinamic despre viața socială, politică, emoții puternice, peisaje naturale și urbane. ‘Încurajăm sincretismul și dialogul dintre dans și diversele genuri cinematografice de la cele narative, pînă la cele mai experimentale.

Competiția se adresează filmelor de maxim 15 minute, produse în ultimii doi ani și care au o calitate minimă Full HD’, declară selecționerul festivalului, Simona Deaconescu.Bucharest International Dance Film Festival

Cei interesați își pot înscrie filmul aici.

Tot în cadrul festivalului va fi organizată o expoziție dedicată corpului digital. În cadrul manifestării vor fi expuse lucrări de artă digitală care surprind tema festivalului — corpul digital.

Organizatorii vor selecta cu precădere instalații video dar vor fi acceptate și alte tipuri de instalații: de sunet, micro-sculpturi digitale, generative, imersive, interactive, aplicații web, grafică, fotografie. Expoziția va fi găzduită de Galeria Galateca în perioada 9 — 13 noiembrie 2016.

Bucharest International Dance Film Festival va acoperi costurile de deplasare și cazare ale artiștilor selectați și va oferi un premiu pentru cea mai reprezentativă lucrare din cadrul expoziției. Lucrările expuse trebuie să fie finalizate la data înscrierii.

Artiștii își pot înscrie lucrările aici .

Foto: Bucharest International Dance Film Festival – bidff.ro

18
/10
/19

CRONICĂ DE FILM În documentarul „Jurnalul familiei -escu” (2018), regizorul Șerban Georgescu discută pe un ton jucăuș, ironic, ce (mai) înseamnă a fi român, la 100 de ani de la apariția României moderne, perioadă în care țara a trecut prin multe șocuri și transformări.

18
/10
/19

În Bucureşti, gala de deschidere a Les Films de Cannes à Bucarest este programată vineri, de la ora 19:00 la Cinema PRO, în prezența sărbătoritului ediţiei, Vlad Ivanov şi a cineastului Claude Lelouch.

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

Page 1 of 25012345...102030...Last »