Bucharest International Dance Film Festival – cel mai plin de viață eveniment cinematografic al toamnei
https://www.ziarulmetropolis.ro/bucharest-international-dance-film-festival-cel-mai-plin-de-viata-eveniment-cinematografic-al-toamnei/

Cea de-a doua ediţie a celui mai plin de viaţă eveniment cinematografic al toamnei, Bucharest International Dance Film Festival va avea loc în perioada 9-13 noiembrie 2016. Evenimentul este dedicat producţiilor de dans realizate de coregrafi, regizori de film şi artişti din întreaga lume.

Un articol de Petre Ivan|19 august 2016

Anul acesta BIDFF va proiecta filme de dans (în competiție și în afara competiției), va organiza prezentări și conferințe ale artiștilor invitați, precum și o expoziție de instalații la Galeria Galateca.

Competiția este dedicată filmelor de scurt metraj (ficțiune, animație, documentare) și instalațiilor, oferind premii în valoare de 3000 de euro. În cadrul programului ‘off competition’ vor fi proiectate filme de lungmetraj de ficțiune și documentare.

În 2016 tema Bucharest International Dance Film Festival este corpul digital, fiind vizate lucrările video care dezbat dualitatea dintre esență și expresie în era comunicării digitale și a unei nesiguranțe constante.

Astfel, organizatorii au dat startul înscrierilor în ‘COMPETIȚIA INTERNAȚIONALĂ DE SCURTMETRAJ’ pentru filme în care mișcarea surprinsă și transformată prin lentila aparatului de filmat prinde forma unor filme art house în care sensurile ne sunt arătate mai mult sau mai puțin codat, antrenând privitorul să intre într-un schimb de informație dinamic despre viața socială, politică, emoții puternice, peisaje naturale și urbane. ‘Încurajăm sincretismul și dialogul dintre dans și diversele genuri cinematografice de la cele narative, pînă la cele mai experimentale.

Competiția se adresează filmelor de maxim 15 minute, produse în ultimii doi ani și care au o calitate minimă Full HD’, declară selecționerul festivalului, Simona Deaconescu.Bucharest International Dance Film Festival

Cei interesați își pot înscrie filmul aici.

Tot în cadrul festivalului va fi organizată o expoziție dedicată corpului digital. În cadrul manifestării vor fi expuse lucrări de artă digitală care surprind tema festivalului — corpul digital.

Organizatorii vor selecta cu precădere instalații video dar vor fi acceptate și alte tipuri de instalații: de sunet, micro-sculpturi digitale, generative, imersive, interactive, aplicații web, grafică, fotografie. Expoziția va fi găzduită de Galeria Galateca în perioada 9 — 13 noiembrie 2016.

Bucharest International Dance Film Festival va acoperi costurile de deplasare și cazare ale artiștilor selectați și va oferi un premiu pentru cea mai reprezentativă lucrare din cadrul expoziției. Lucrările expuse trebuie să fie finalizate la data înscrierii.

Artiștii își pot înscrie lucrările aici .

Foto: Bucharest International Dance Film Festival – bidff.ro

11
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Chiar dacă îi știam și îmi plăcuse precedentul lungmetraj, „Marussia” (2013), tot m-a luat prin surprindere noul film realizat de Eva Pervolovici, regizoare română stabilită în Franța – documentarul „Delta Bucureștiului” (2020), proiectat în premieră mondială la TIFF.

11
/08
/20

„Acasă”, documentarul de debut al lui Radu Ciorniciuc, a fost distins cu Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea Lungmetraj, înmânat de Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, pe scena Galei de închidere a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care a avut loc în Piața Unirii, sâmbătă, 8 august.

10
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Proiectat în premieră în România la TIFF, unde a obţinut marele premiu al secţiunii Zilele Filmului Românesc, documentarul „Acasă” (2020), debutul ca regizor al jurnalistului Radu Ciorniciuc, îi are ca protagonişti pe membrii ultimei familii care a locuit în Delta Văcăreşti înainte de transformarea locului în parc natural.

10
/08
/20

Cele mai bune filme ale ediției și cineaștii momentului au fost aplaudați sâmbătă seară, pe 8 august, la Gala de decernare a premiilor Festivalului Internațional de Film Transilvania, organizată pentru prima dată în istoria festivalului în aer liber, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

09
/08
/20

"Tot amânam întâlnirea cu Dan Chişu. Recent am reuşit să ne vedem şi mai ales să-i văd ultimul film regizat – ”5 minute”. Ce pot spune despre film? Surpriza a fost neaşteptat de...". Citiţi un text pentru Ziarul Metropolis al scriitorului Vasile Ernu.

07
/08
/20

TVR 1 difuzează sâmbătă, 8 august, de la ora 21.10, filmul „Grăbeşte-te încet“, în regia lui Geo Saizescu. Regăsiţi mai jos un interviu cu actorul Radu Gheorghe, care interpretează în film rolul globe-trotter-ului Bebe Ciupercuţă. Actorul povesteşte cu multă bucurie despre întâlnirea cu marii actori din distribuţia filmului, despre rolul său, dar şi multe lucruri amuzante (cum s-a ales cu o poreclă după acest film, ce dificultăţi i-a creat scena sărutului etc.).

05
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Proiectat în premieră la TIFF, „Casa cu păpuşi” (2020), documentarul de debut ca regizor al directorului de imagine Tudor Platon, este portretul tandru al unor femei în vârstă, dar pline de viaţă, care îşi deschid sufletul în faţa aparatului de filmat al tânărului cineast.

03
/08
/20

Parte a secţiunii pe care Festivalul Internaţional de Film Transilvania i-o dedică lui Federico Fellini la 100 de ani de la naştere, expoziţia de fotografie „Lights on! Fellini’s 8 ½”, disponibilă pe parcursul TIFF la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, surprinde momente din timpul realizării marelui film din 1963.

03
/08
/20

Ajuns deja la a treia ediție, festivalul Cinemascop își așteaptă vizitatorii până pe 5 august, în Grădina de vară din Eforie Sud. Aceasta a fost redeschisă în 2018, după o perioadă de 14 ani de abandon, iar localnicii și turiștii au avut ocazia să participe la proiecții de filme europene și alte activități culturale și educative în timpul primelor două ediții.

Pagina 1 din 26712345...102030...Ultima »