Bucharest International Dance Film Festival lansează apelul de înscrieri pentru ediția 2021
https://www.ziarulmetropolis.ro/bucharest-international-dance-film-festival-lanseaza-apelul-de-inscrieri-pentru-editia-2021/

BIDFF – Bucharest International Dance Film Festival, unica manifestare cinematografică din România dedicată filmelor de dans, deschide sesiunea de înscrieri pentru secţiunile competiţionale de scurtmetraje ale celei de-a şaptea ediţii, care va avea loc între 1-5 septembrie, la Bucureşti. Datele limită la care se pot trimite aplicaţiile sunt 25 iunie (normal) şi 16 iulie (târziu).

Un articol de Petre Ivan|2 iunie 2021

Prin tema „Potential Worlds”, cea de-a șaptea ediție a BIDFF invită artiștii și spectatorii să-și imagineze arta viitorului ca un ecosistem dinamic care încorporează noi elemente și mutații. Începând cu acest an, festivalul își extinde direcția de programare prezentând lucrări hibride futuristice și caută să prezinte lucrări cinematografice provocatoare care chestionează relația dintre manifestările artistice și procesul rapid de digitizare.
Viziunea curatorială a BIDFF își propune să descifreze, modeleze, transforme sau revoluționeze aceste concepte. BIDFF este o platformă pentru filme inedite care folosesc mișcarea că principalul lor limbaj și corpul ca principalul lor subiect.

BIDFF încurajează sincretismul și dialogul dintre mișcare și diversele forme de cinema și artă vizuală, de la cele mai tradiționale la cele experimentale și lucrări VR. Pe lângă proiecțiile de film, festivalul va include și mese rotunde, expoziții, prezentări publice și laboratoare de producție de film.

La BIDFF 2021 pot fi înscrise scurtmetraje de dans live action sau animație, în orice gen: ficțiune, documentar sau experimental, produse în ultimii doi ani, care nu depășesc 20 de minute în lungime și au o calitate minimă Full HD (1080p).

Înscrierea filmelor se face prin intermediul Film Freeway. https://filmfreeway.com/bidff2021.

Datele limită la care se pot trimite aplicații sunt 25 iunie (normal) și 16 iulie (târziu). Fiecare regizor poate înscrie maximum 2 filme în competiție. Toți cei interesați sunt rugați să verifice taxele aferente categoriei și deadline-urilor înainte de a transmite aplicația. Aplicanții vor primi răspunsul referitor la selecția filmului înscris, până pe 1 august 2020.

BIDFF recunoaște excelența, noutatea și discursul artistic curajos, oferind premii în valoare de 1.500 de euro, pentru Cel mai bun film internațional și Cel mai bun film românesc.

Intrarea la toate evenimentele festivalului va fi liberă, mai puțin atelierele care necesită înscriere în prealabil.

Detalii pe site-ul oficial: http://www.bidff.ro/apel-inscrieri-2021

Website: http://www.bidff.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/bucharestinternationaldancefilmfestival/
Instagram: https://www.instagram.com/bidff.ro/

Despre BIDFF
Dedicat producțiilor de dans realizate de coregrafi, regizori de film și artiști din întreaga lume, Bucharest International Dance Film Festival a fost fondat în 2015 de coregrafa și regizoarea Simona Deaconescu și de producătoarea de film Anamaria Antoci. Evenimentul, unic în peisajul festivalurilor de film din România, militează pentru colaborarea dintre oamenii dansului și oamenii filmului, coagularea unei comunități a creatorilor de film de dans, încurajând excelența, inovația și discursul artistic curajos.

 

13
/06
/23

Una dintre cele mai importante instituții ale cinematografiei, The International Cinema Technology Association (ICTA) și-a anunțat recent câștigătorii EMEA Awards. Premiul central a fost acordat multiplexului Cineplexx Ljubljana (Slovenia) la categoria „Cel mai bun cinematograf nou construit al anului".

10
/06
/23

200 de filme din 45 de țări, 380 de proiecții, peste 1000 de invitați – sunt doar câteva dintre cifrele ediției Festivalului International de Film Transilvania care și-a deschis porțile vineri, 9 iunie.

02
/06
/23

O oportunitate excelentă pentru actorii de teatru din România, programul 10 pentru FILM își continuă misiunea la TIFF.22. Astfel, alți 10 actori aflați la debut sau care au interpretat până acum roluri secundare în cinema vor veni la festival, unde vor intra într-un program de prezentare și formare, care include workshop-uri, dar și întâlniri esențiale cu profesioniști din industrie.