Bucharest Photofest la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/bucharest-photofest-la-tnb/

Festivalul Internaţional de fotografie Bucharest Photofest se va desfăşura între 10 şi 20 septembrie, organizat de Grupul Filos, se desfăşoară în câteva locuri din Bucureşti, între care şi Teatrul Naţional din Bucureşti, în foaierul nou deschis, dinspre Bulevardul Carol.

Un articol de Liliana Matei|10 septembrie 2016

Lansat sub sloganul „Let’s get visual!”, la care se adaugă un conținut deosebit, Bucharest Photofest îşi propune să aducă în oraș, sub ochii noștri, frumusețea în manifestările ei artistice și să ne implice într-o poveste culturală din care toți să ieșim mai bogați. Organizatorii ne îmbie cu o atmosferă specială de efervescență cultural-vizuală, din care, spun ei, nu avem cum să nu facem parte, fie că suntem profesioniști sau doar iubitori de fotografie.

Ediția de anul acesta evidențiază artiștii și cultura din Maroc și Franța, iar temele sunt fotografia comercială și fotografia fine art. Împreună, ne vom bucura de prezența unor artişti de anvergură internaţională, care își vor expune lucrările și își vor împărtăși poveștile în mijlocul publicului din România.

Începând din 12 septembrie 2016, Foaierul TNB dinspre Bd. Carol, dedicat, înainte de reconstrucţia şi modernizarea teatrului, Sălii Amfiteatru, devine unul din cele mai importante spații din tot festivalul, unde vor avea loc expoziții, întâlniri şi dezbateri.

„Bucharest Photofest  e una dintre poveștile care pot fi spuse despre fotografie. Dar ne dorim s-o povestim atât de frumos, încât să nu rămână doar o întâmplare, ci s-o purtați cu voi până la ediția de anul viitor, a declarat Ionuț Trandafirescu, directorul festivalului.

Bucharest Photofest  e despre atmosferă. Despre întâlniri așteptate și neașteptate, despre efuziune și efervescență. Despre profesioniști și iubitori de fotografie care au ce să-și spună”.

Festivalul vă aşteaptă la Teatrul Naţional din Bucureşti cu următorul program:

  • 12 septembrie, ora 18.00, vernisaj expoziţie (Colorful Morocco), de Dan Mirică; de la ora 20.00, vernisaj expoziţie (Imaginary reality) de Anka Zhuravleva (Rusia)
  • 14 septembrie, ora 19.00, dezbatere pe marginea expoziţiei lui Dan Mirică, fotograf de origine română
  • 15 septembrie, ora 18.00, vernisaj expoziţie (Ballerina Project), de Alberto Bolocan Simonis, fotograf, chitaristul formatiei Talisman, fotograful oficial al festivalului
  • 16 septembrie, ora 18.00, vernisaj expoziţie (Twisted Flesh), de Marius Budu, fotograf român, stabilit în prezent în Danemarca; 19.30 – Discuţii pe marginea expoziţiei Marius Budu
  • 17 septembrie, ora 12.00 – lighting workshop (LightingLights Up); de la ora 14.00 – workshop  (Commercial Photography) – Dan Samoilă, fotograf şi artist vizual, director de creaţie al festivalului
  • 20 septembrie, ora 19.00,  vernisaj expoziţie (Witness), aparţinând lui Troy Moth (Canada), fotograf, coordonator internaţional al festivalului.

Spaţiul expoziţional poate fi vizitat zilnic în perioada mai sus menţionată, între orele 12.00 – 21.00.

(Foto Dan Mirică)

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.

22
/09
/22

Romanian Jewelry Week 3.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 5 și 9 octombrie cu expoziții, conferințe, workshop-uri de bijuterie și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie. Ca în fiecare an, Romanian Jewelry Week oferă posibilitatea pasionaților de bijuterie să cumpere piesele preferate în cadrul Târgului de bijuterie ROJW 3.0 între 8 și 9 octombrie la Biblioteca Națională.

21
/09
/22

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, Institutul Cultural Român de la Paris organizează expoziția „INTROSPECȚII/INTROSPECTIONS” a artiștilor români Suzana Fântânariu (pictură, grafică, instalații), Anca Szönyi Thomas (fotografie, mixed media) și Dorin Crețu (pictură, fotografie digitală). Curatori sunt Ludwig Otte și Anca Szönyi Thomas.

21
/09
/22

Pentru trei zile, 23-25 septembrie 2022, Asociația CRIES a pregătit un spațiu pentru o varietate de experiențe în ritm „la pas" și un program ce oferă multiple perspective despre legăturile dintre hrană, cultură și consum durabil, dorind să inspire comunitatea locală și să se lase inspirați de toate experiențele și acțiunile care ne permit să încetinim ritmul de consumare a resurselor noastre și ale planetei.

20
/09
/22

Goethe-Institut București este în căutare de minți creative pentru dezvoltarea unor jocuri video autentice, relevante din punct de vedere social. În acest scop, organizează un game jam inedit de 48 de ore hibrid, între 7 și 9 octombrie 2022. Dezvoltarea jocului se va desfăşura online iar cei din Bucureşti pot participa la evenimentul de deschidere la sediul Goethe-Institut.

12
/09
/22

GREEN HOURS LIVE(S) caută povești și istorii personale legate de Green Hours, pe care le va transforma într-o instalație multimedia.