„Bucureştiul de azi, Micul Paris de ieri” , expoziţie de pictură la Teatrul „Constantin Tănase”
https://www.ziarulmetropolis.ro/bucurestiul-de-azi-micul-paris-de-ieri-expozitie-de-pictura-la-teatrul-constantin-tanase/

O expoziţie de pictură intitulată „Bucureştiul de azi, Micul Paris de ieri”, cu lucrări semnate de artistul Zoltan Lörencz, va fi vernisată marţi, la ora 18.30, la Teatrul „Constantin Tănase”. Expoziţia este itinerantă şi va fi vernisată în luna martie şi la Paris. La Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti va rămâne deschisă până pe 28 februarie.

Un articol de Petre Ivan|22 ianuarie 2018

Vernisajul, care va avea loc în foaierul Sălii Savoy a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, este integrabil în programul Centenarul Marii Uniri de la 1918 şi România la Preşedenţia Consiliului Uniunii Europene (2018 – 2019).

Vor fi prezente personalităţi din lumea cultural-artistică, a teatrului şi filmului, a artelor vizuale şi a fotografiei, critici literari şi de artă, istorici, arhitecţi.

La vernisaj vor participa orchestra Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, dirijor Dan Dimitriu, All’s Choir, care va prezenta un fragment din spectacolul „La Paris, Monşer!” (cu: soprana Mădălina Constantin, baritonul Adrian Strezea, actorii Anfisa Fugaru, Ligia Necula, Alin Horia Mânzat; la pian, Gabi Stănescu), precum şi actriţa Veronica Gheorghe, care va prezenta „De la Minulescu la Cărtărescu” (recital de poezie inspirată de Bucureştii de altădată şi din prezent).

Una dintre picturile lui Zoltan Lörencz, care va fi prezentată în expoziţie, este dedicată Sălii Savoy a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” de pe Calea Victoriei, un reper în viaţa culturală a Bucureştilor. Pictura va fi oferită teatrului, care va aniversa anul viitor 100 de ani.

Proiectul „Bucureştiul de azi, Micul Paris de ieri” constă într-o înregistrare şi redare a unor instantanee din Bucureştii de azi, având ca teme şi subiecte principale clădiri şi locuri care readuc în memorie Bucureştii primei jumătăţi de secol XX.

Zoltan Lörencz este unul dintre artiştii plastici promovaţi de Fundaţia Dignitas în programul său permanent de susţinere a artei contemporane româneşti. Aceasta i-a organizat în 2017 expoziţia de pictură „Lucid Dreams” la Art Gallery (Muzeul de Artă) din Balcic, Bulgaria.

Bistro Ciresica – Zoltan Lorencz

Calea Victoriei – Zoltan Lörencz

Muzeul National de Istorie al Romaniei – _Zoltan Lorencz

Foto: Bucureştiul de azi, Micul Paris de ieri, expoziţie de pictură – facebook

 

04
/12
/20

Pe 8 decembrie 2020, începând cu ora 13:00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București, va avea loc primul eveniment de promovare din cadrul Proiectului „Expoziție inovativă cu bunuri restaurate din colecția Muzeului Teatrului Național București”, proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

03
/12
/20

Muzeul Național de Artă Contemporană al României se alătură colegilor din Rețeaua Națională a Muzeelor din România, instituțiilor culturale non-guvernamentale și creatorilor independenți, manifestându-și dezacordul cu strategiile promovate de Visarta pentru a consolida cadrul a ceea ce se urmărește în mod implicit a deveni un monopol asupra gestionării drepturilor percepture din comunicarea publică a operelor de artă vizuală.

27
/11
/20

Galeria Estopia București deschide astăzi expoziția „Not Natural”, de Andrada Feșnic. La aproape doi ani de la prima expoziție solo a artistei la Estopia – care a coincis atunci chiar cu deschiderea galeriei – Andrada Feșnic revine la București cu o nouă serie de lucrări realizate integral pe durata ultimului an.

27
/11
/20

Libertatea, egalitatea și democrația sunt printre cele mai puternice valori ale lumii contemporane. Însă lucrurile nu au stat întotdeauna așa și, din păcate, istoria ne demonstrează că, timp de sute de ani, omenirea a reprimat potențialul intelectual a jumătate din populație prin constrângerea femeilor.

16
/11
/20

O expoziție de grup atipică, The Domino Effect (21 noiembrie 2020 – 6 februarie 2021) aduce în spațiul galeriei Gaep 13 lucrări selectate exclusiv de artiști, printr-o reacție în lanț: de la Răzvan Anton și până la Ignacio Uriarte, fiecare artist al galeriei a ales o lucrare de la următorul artist în ordine alfabetică.

13
/11
/20

Fabrica de Pensule alături de Spațiul de Artă Contemporană MAGMA deschid primul moment din setul de expoziții dedicate sectorului emergent al scenei de arte vizuale din România, parte a proiectului "Future Perfect / Viitor Anterior", în data de 13 noiembrie 2020, printr-un tur ghidat online care se va desfășura pe pagina de Facebook a Fabricii de Pensule.

12
/11
/20

La Muzeul Național al Țăranului Român,  sâmbătă, 14 noiembrie 2020, publicul este așteptat la evenimentul intitulat Noaptea Europeană a Muzeelor. Cu această ocazie se pot vizita trei expoziții temporare. Organizatorii au pregătit, de asemenea, o proiecție în aer liber. Anul acesta, expoziția permanentă va fi închisă, deoarece clădirea monument istoric din Șoseaua Kiseleff nu a […]