„Bucureştiul de azi, Micul Paris de ieri” , expoziţie de pictură la Teatrul „Constantin Tănase”
https://www.ziarulmetropolis.ro/bucurestiul-de-azi-micul-paris-de-ieri-expozitie-de-pictura-la-teatrul-constantin-tanase/

O expoziţie de pictură intitulată „Bucureştiul de azi, Micul Paris de ieri”, cu lucrări semnate de artistul Zoltan Lörencz, va fi vernisată marţi, la ora 18.30, la Teatrul „Constantin Tănase”. Expoziţia este itinerantă şi va fi vernisată în luna martie şi la Paris. La Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti va rămâne deschisă până pe 28 februarie.

Un articol de Petre Ivan|22 ianuarie 2018

Vernisajul, care va avea loc în foaierul Sălii Savoy a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, este integrabil în programul Centenarul Marii Uniri de la 1918 şi România la Preşedenţia Consiliului Uniunii Europene (2018 – 2019).

Vor fi prezente personalităţi din lumea cultural-artistică, a teatrului şi filmului, a artelor vizuale şi a fotografiei, critici literari şi de artă, istorici, arhitecţi.

La vernisaj vor participa orchestra Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, dirijor Dan Dimitriu, All’s Choir, care va prezenta un fragment din spectacolul „La Paris, Monşer!” (cu: soprana Mădălina Constantin, baritonul Adrian Strezea, actorii Anfisa Fugaru, Ligia Necula, Alin Horia Mânzat; la pian, Gabi Stănescu), precum şi actriţa Veronica Gheorghe, care va prezenta „De la Minulescu la Cărtărescu” (recital de poezie inspirată de Bucureştii de altădată şi din prezent).

Una dintre picturile lui Zoltan Lörencz, care va fi prezentată în expoziţie, este dedicată Sălii Savoy a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” de pe Calea Victoriei, un reper în viaţa culturală a Bucureştilor. Pictura va fi oferită teatrului, care va aniversa anul viitor 100 de ani.

Proiectul „Bucureştiul de azi, Micul Paris de ieri” constă într-o înregistrare şi redare a unor instantanee din Bucureştii de azi, având ca teme şi subiecte principale clădiri şi locuri care readuc în memorie Bucureştii primei jumătăţi de secol XX.

Zoltan Lörencz este unul dintre artiştii plastici promovaţi de Fundaţia Dignitas în programul său permanent de susţinere a artei contemporane româneşti. Aceasta i-a organizat în 2017 expoziţia de pictură „Lucid Dreams” la Art Gallery (Muzeul de Artă) din Balcic, Bulgaria.

Bistro Ciresica – Zoltan Lorencz

Calea Victoriei – Zoltan Lörencz

Muzeul National de Istorie al Romaniei – _Zoltan Lorencz

Foto: Bucureştiul de azi, Micul Paris de ieri, expoziţie de pictură – facebook

 

27
/03
/18

În fiecare an, în 27 martie sărbătorim Ziua Mondială a Teatrului. Anul acesta, Centrul de Cultură Arcuș împreună cu Teatrul Andrei Mureșanu, în parteneriat cu proiectul artistic Romanian Actors by Simion Buia, vizibil pe www.romanianactors.com, organizează o expoziție unică de fotografie.

21
/03
/18

14 tineri animatori din România și Republica Moldova au realizat animațiile pentru un scurtmetraj documentar despre Street art-ul bucureștean în cadrul celei de-a zecea ediții ale atelierului intensiv de animație Animation Worksheep, organizat de festivalul Anim’est. Clipurile animate vor fi proiectate sâmbătă, 24 martie, în cadrul petrecerii de închidere a ediției aniversare, ce va avea loc la Club Control. Documentarul integral va fi lansat în cadrul  celei de-a treisprezecea ediții ale festivalului Anim’est, toamna aceasta.

21
/03
/18

Ajunsă anul acesta la cea de-a 14-a ediție, Noaptea Muzeelor, organizată de Rețeaua Națională a Muzeelor din România, se va desfășura pe 19 mai. Un eveniment cultural de amploare dedicat circuitului muzeal și evenimentelor conexe, Noaptea Muzeelor invită publicul să descopere și anul acesta oferta culturală a muzeelor, a organizațiilor culturale, a asociațiilor și a galeriilor de artă din București și din țară.

18
/03
/18

Sărbătorile Pascale și luna aprilie aduc motivație, soare, energie pozitivă, dăruire, ținute colorate și vesele, planuri pentru vacanță şi cȃte şi mai cȃte. La Bounty Fair #33, Ediția de Florii și Paști, vei găsi un tȃrg care reuneşte aproximativ 60 de artişti romȃni și creații lucrate manual, cu design propriu.

13
/03
/18

Institutul Cultural Român, în parteneriat cu Federația Comunităților Evreiești din România, Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (CNR UNESCO), Federația Europeană a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor UNESCO (FEACCU) organizează expoziția „Dăruire”, la un an de la dispariția unuia dintre cele mai importante nume ale artei contemporane - pictoriţa şi graficiana Alma Redlinger.

08
/03
/18

Cea de-a cincea ediție Art Safari București va avea loc în această primăvară, între 11 și 20 mai, în Piața George Enescu din București. Evenimentul va fi conceput sub forma unui muzeu temporar, care va găzdui, drept principale focusuri, o expoziție de artă contemporană organizată de Hervé Mikaeloff (curatorul Louis Vuitton Foundation din Paris) și o expoziție dedicată artei românești importante, curatoriată de Alina Șerban.