Bucurestiul, pregătit pentru a deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021
https://www.ziarulmetropolis.ro/bucurestiul-pregatit-pentrui-a-deveni-capitala-europeana-a-culturii-in-2021/

Primăria Municipiului Bucureşti, prin ARCUB, a depus vineri, 12 august 2016, în numele oraşului Bucureşti, al doilea dosar de candiatură pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, intrând astfel în etapa finală a competiţiei.

Un articol de Petre Ivan|16 august 2016

Candidatura Bucureștiului este susținută de actualul Primar General al Capitalei, iar documentul depus la Ministerul Culturii conține proiectele pe care orașul intenționează să le implementeze până în anul 2021, dacă va obține titlul european.Bucureștiul

Conceptul cu care Bucureștiul candidează este Orașul In-vizibil, iar candidatura își propune să aducă la lumină toate aspectele uitate, neimaginate, nerealizate, tot potențialul neexploatat și, deci, invizibil al orașului.

Cele peste 70 de proiecte incluse în dosar se întind pe o perioadă de șase ani și se înscriu în trei teme, care își propun să reînvie memoria pierdută a orașului, să îl deschidă și să îl facă mai accesibil pentru locuitorii săi, să valorifice și să multiplice inițiativele artistice și culturale care există deja.

Pe 14 septembrie, Bucureștiul va primi vizita juriului european, care evaluează toate cele patru orașe rămase în competiție, urmând ca în data de 15 septembrie să susțină dosarul de candidatură în fața acestuia. Pe 16 septembrie vor fi anunțate rezultatele competiției.

Primul dosar de candidatură al orașului poate fi consultat aici, iar cel de-al doilea va fi făcut public, după validarea depunerii sale de către Ministerul Culturii.

Foto: Bucurestiul Capitală Europeană

06
/12
/23

Teatrul „Gong” și Revista „Euphorion” prezintă cea de-a treia conferință organizată în cadrul Simpozionului Național „Actualitatea Cercului Literar de la Sibiu”. Evenimentul va avea loc vineri, 8 decembrie, de la ora 18:00, la Librăria Humanitas „Constantin Noica” și îl va avea ca invitat pe Marin Mălaicu-Hondrari.

06
/12
/23

Teatrul Național din Timișoara invită publicul sâmbătă, 9 decembrie 2023, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023: SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ de Mihail Săulescu, spectacol semnat de regizorul Ion-Ardeal Ieremia.

06
/12
/23

Conferința Națională a Managerilor Culturali (CNMC) – ediția a 10-a va fi deschisă de Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial, Raluca Turcan, Ministrul Culturii și Andrei Chistol, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii din Republica Moldova, joi, 7 decembrie 2023, începând cu ora 09.30.

06
/12
/23

Evenimentul de lansare a albumului expoziției „De la frici uitate, la nopți prietenoase. Avatarurile orașului nocturn”, curator: Adrian Majuru, organizată de Art Safari în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Institutul de Antropologie Francisc I. Rainer și Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici, are loc vineri, 8 decembrie, la 18:30, la Art Safari;

05
/12
/23

EVENIMENT Deschisă din 1 decembrie la Muzeul Național de Artă al României, expoziția „Victor Brauner. Între oniric și ocult” dezvăluie arta de dincolo de granițe și formule a celebrului artist originar din România.

29
/11
/23

Luni, pe 4 decembrie, unteatru dă startul celei de-a doua ediții a programului Teatru în Sectorul 5. Mini-stagiunea cu spectacole oferite în dar comunității din Sectorul 5 va readuce pe scena din Sfinții Apostoli nr. 44 câteva dintre cele mai iubite producții din repertoriul unteatru.

24
/11
/23

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu deschide magia printr-un program special dedicat întregii familii. Sibiu Magic Show va avea loc anul acesta în perioada 6 – 11 decembrie și reunește în premieră națională artiști din Argentina, Germania, Marea Britanie, Spania și România, într-un program captivant, cu spectacole de magie, iluzionism, baloane de săpun, stand-up comedy, dar și ateliere de magie pentru copii.