”Bucuriile muzicii”, concert la Teatrul de pe Lipscani
https://www.ziarulmetropolis.ro/bucuriile-muzicii-concert-la-teatrul-de-pe-lipscani/

„Sinfonia Bucureşti” este prima orchestră privată din România, înfiinţată în anul 1990 de către dirijorul Florin Totan. Iată ce declară acesta despre conceptul ”Bucuriile muzicii”.

Un articol de Petre Ivan|24 aprilie 2017

”În concertul meu din 29 aprilie, de la ora 19.00 de la Teatrul de pe Lipscani, ca în toate spectacolele mele din țară (în săli de concerte, în parcuri sau în mall-uri), fac o pledoarie pentru muzica clasică în general și pentru frumos, bine și adevăr, adică pentru valorile perene ale Antichității grecești. Vorbesc despre compozitori și filosofi, stiluri și curente, literatură și arte frumoase, despre împărați și mari duhovnici ai ortodoxiei, cu îndemnul de întoarcere la carte, la lectura mântuitoare și uitarea Facebook-ului și a mobilului împătimitor.

Key Visual A3 bled 3mm v3

Primele concerte din acest proiect vor avea loc pe 29 aprilie și 18 mai, tot la Teatrul de pe Lipscani. În acestea, voi oferi o istorie a muzicii în 80-90 de minute, trecând prin toate culturile esențiale ale Europei. Titlul acestui concept unic și singular în România este „BUCURIILE MUZICII”.

Conceptul a avut succese incontestabile în București (în parcul Colțea, de fapt, locul începerii proiectului) și peste tot în țară, iar personalitati marcante precum Bujor Prelipcean, Eugen Sârbu, Nelly Miricioiu, primarul din Baia Mare, P. Ionescu (directorul filarmonicii din Bacău), Jean Dumitrescu (directorul Filarmonicii din Pitești), D. Vlădescu (directorul Teatrului din Constanța), doamna Director M. Păun (Arcub), depun mărturie pentru valabilitatea, viabilitatea și perenitatea acestui proiect, pentru că vrem prin acesta să întoarcem oamenii către manifestările culturale care impun civilizație și respect.”

– Prețul biletelor: 30/40/50/60 Ron

Bilete la casieria Teatrului de pe Lipscani, în fiecare zi în intervalul orar 12:00-20:00 și online, aici..

Detalii: 0735.146.903

09
/06
/15

Iubitoare, frumoasă, vibrantă, acoperită de flori şi de lauri, cerută, primită şi sărbătorită peste tot în lume ca o regină a cântecului, soprana Hariclea Darclée a trăit în epoca de maximă strălucire a teatrului de operă. A încetat din viață într-o zi de 12 ianuarie (1939), la București.

09
/06
/15

Reinventat în Farid Fairuz, coregraful si performerul Mihai Mihalcea a fost invitat recent să sustină trei reprezentații cu spectacolul “Realia (București-Beirut)” în cadrul festivalului Rencontres choregraphiques internationales de Seine-Saint-Denis, care de-a lungul timpului a lansat si conscrat nume devenite celebre ale scenei internationale de dans si performance.

09
/06
/15

Un festival devenit tradiție pe scena culturală a orașului, Bucharest Music Film Festival a ajuns la cea de-a X-a ediție și va celebra acest moment alături de bucureșteni în Piața George Enescu, în perioada 19 -28 iunie.

09
/06
/15

La finalul unei stagiuni în care a oferit lunar publicului un frumos concert de folclor de calitate, ORCHESTRA DE MUZICĂ POPULARĂ RADIO vă invită duminică, 14 iunie (17.00), la Sala Radio, la un concert deosebit intitulat „Şlagărele muzicii populare româneşti”.

02
/06
/15

Simfonia fantastică, celebra creaţie a lui BERLIOZ, dirijorul vienez SASCHA GOETZEL, JAN MRÁČEK, tânărul violonist ceh de doar 24 de ani, distins în 2014 cu premiul I la Fritz Kreisler International Violin Competition – Viena şi singurul concert pentru vioară semnat de BRAHMS sunt elementele reunite în evenimentul prezentat vineri, 5 iunie (19.00) de Orchestra Naţională Radio.