Bulina roşie a Nottara-ului, transformată în recuzită
https://www.ziarulmetropolis.ro/bulina-rosie-a-nottara-ului-transformata-in-recuzita/

Pe 15 octombrie, la împlinirea a exact 70 de ani de la inaugurarea sălilor de teatru din Bd. Magheru 20, a fost dată jos bulina roşie de pe imobilul care le găzduieşte. Gestul simbolic a avut loc în cadrul evenimentului stradal FESTnuntă cu surprize din Festivalului Internaţional de Teatru FEST(IN) pe Bulevard, organizat de Teatrul Nottara.

Un articol de Petre Ivan|17 Octombrie 2016

La ora 17:30, în aplauzele angajaţilor şi ale trecătorilor, a fost adusă scara, iar un pompier a înlăturat bulina de pe faţada imobilului. Au urmat tunuri de confetti, şampanie şi multă bucurie pentru personalului teatrului, sătul de turneul extenunat din ultimul an şi de nesiguranţa zilei de mâine.

Scoaterea bulinei este un gest simbolic, ce reprezintă eliberarea Teatrului Nottara de sub puterea ei. Puteam să facem acest lucru de când am primit rezultatul expertizei, dar am vrut să fie totul oficial, să apară mai întâi declasificarea pe site-ul Primăriei, iar acest lucru s-a întâmplat de curând. Aşa că această zi, în care se împlinesc 70 de ani de când acestă clădire, construită cu mult simţ de răspundere de către inginerul Liviu Ciulley, aşa cum ar face orice tată pentru fiul său, a fost momentul perfect, mai ales că se suprapunea şi cu evenimentul nostru stradal din festival. Le mulţumim celor care au revenit deja în sălile noastre şi le reamintim tuturor că mai este o săptămână din FEST(IN) pe Bulevard, o ocazia rară pentru bucureşteni să vadă producţii importante din ţară sau din străinătate.  – Marinela Ţepuş, Managerul Teatrului Nottara.

După două decenii în care a jucat principalul rol negativ în povestea Teatrului Nottara, speriindu-i spectatorii, făcând ca numele instituţiei să apară în presă după fiecare cutremur, ca exemplu de clădire care stă să se prăbuşească şi, în cele din urmă, alungându-l din propria casă, bulina a fost retrogradată la rolul de simplu figurant în decorul spectacolui, „Familie de artişti” de Kado Kostzer şi Alfredo Arias, regia: Alexander Hausvater.

Spectacolul, devenit manifestul Teatrului Nottara în perioada exilului, vorbeşte despre o familie de artişti care este obligată să părăsească propriul cămin, transformat într-un templu al artelor, pentru a fi demolat şi a face loc „progresului”.

Pe decorul semnat de Carmencita Borjboiu, care ilustrează o casă în ruine, bulina se încadrează perfect şi este o formă de reamintire, pentru toată lumea, a situaţiei în care s-a aflat, pe nedrept, Teatrul Nottara timp de douăzeci de ani, dar şi a faptului că trebuie luate măsuri în viitorul apropiat, pentru ca problema riscului seismic să nu revină, de data aceasta, justificat, iar instituţia să se afle din nou în situaţia din ultimul an.

Nottara nottara

Foto: Nottara – nottara.ro

18
/02
/19

Unul dintre cei mai mari dirijori români, CRISTIAN MANDEAL – care se bucură de peste 45 de ani de activitate, în care a dirijat sute de concerte pe 4 continente, în 35 de ţări – și tânărul violoncelist român ȘTEFAN CAZACU (25 de ani), care cântă pe un violoncel creat în urmă cu 101 ani, la Torino (Italia), de către lutierul Georg Ullman – își dau întâlnire pe scena Sălii Radio, într-un concert extraordinar prezentat vineri, 22 februarie (19.00), alături de ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO.

17
/02
/19

CRONICĂ DE FILM În „Marele Dictator” (1940), Chaplin îl parodia pe Hitler. Scena jocului macabru cu globul pământesc folosit ca balon a devenit cult. Un portret sarcastic al unui om diabolic care influenţează întreaga lume face şi regizorul Adam McKay în „Vice”, o satiră la adresa fostului vicepreşedinte american Dick Cheney.

14
/02
/19

Actorul George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis din București, împlinește 51 de ani, pe 15 februarie. Șase artiști care au un impact uriaș asupra repertoriului teatrului: directorul de scenă Victor Ioan Frunză, scenografa Adriana Grand, regizoarea Chris Simion-Mercurian, actrița, regizoarea și dramaturgul Lia Bugnar, actorul și regizorul Emanuel Pârvu și dramaturgul și regizorul Mimi Brănescu, povestesc câteva întâmplări cu George Ivașcu.

13
/02
/19

Biletele puse în vânzare pentru concertul de jazz „Tenderly”, susținut de Luiza Zan Trio pe 14 februarie, la ora 20:00 la ARCUB s-au epuizat. „Joy of Life” - următorul concert din programul stagiunii de jazz ARTIST IN RESIDENCE, organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, va fi susținut de trioul de senzație al artistului Petrică Andrei în data de 28 februarie, ora 20:00, la ARCUB, Sala Mare.

13
/02
/19

Duminică, 17 februarie (17.00), îndrăgostiții de toate vârstele sunt invitați la Sala Radio la tradiționalul concert de Dragobete, oferit în fiecare an în luna februarie de Orchestra de Muzică Populară Radio. Sub bagheta dirijorului Adrian Grigoraş concertul prezentat de Orchestra de Muzică Populară Radio sub titlul „DRAGOBETELE SĂRUTĂ FETELE” va fi susţinut de tineri artişti şi cupluri deja cunoscute ale scenei folclorice românești.

13
/02
/19

Opera Națională București desfășoară în perioada 11 februarie - 30 iunie 2019 un proiect cultural propriu în contextul preluării de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene. Spectacolele acestei săptămâni, 11 februarie – 17 februarie 2019 sunt dedicate Austriei, considerată în întreaga lume ca fiind „țara muzicii”. Mozart, Haydn, Schubert, Bruckner sau Mahler s-au născut în Austria.

Page 1 of 77612345...102030...Last »